Jaką Gildię Najczęściej Wybieracie?

Jaka Gildie najczesciej wybieracie

• Total voters
    0

Scatty

Member
Najemnicy\Łowcy Smoków
Wspaniała gildia, fajny wygląd zbroi, Super Dowódca (Lee), Fajne Questy, Wogule taki fajny Klimat na farmie :D

Quatlas

New Member
Najemnik\Łowca Smoków

Jak zaczynałem grę ro wybrałem Straż Miejską bo nie wychodziłem wtedy na farmę.
Teraz gram najemnikiem i jakoś lepiej mi idzie(z tego co wiem to najemnik ma lepszy pancerz od straży ale po awansie na Łowce gorszy - porównajcie ciężki pancerz Łowcy a pancerz Paladyna.)
W mieście trzeba przestrzegać praw,a na farmie możesz tłuc innych najemników do znudzenia.

Droner

Member
Ja zdecydowanie najemnicy/łowcy smoków. Są tam starzy znajomi :D .W straży lub u paladynów... hmm nie lubie się podporządkowywać, paladyni zbyt religijni. A magowie, nigdy mnie magia aż tak nie kręciła ( chyba, że trzeba np.światło :p ).I u najemników jest najlepsza zbroja, wypas kusza i miecz, zresztą tam jest chyba najciekawiej, w klasztorze się nic nie dzieje a w straży mam łapać bandytów ( wypas zabawa). <_<

meiram

New Member
Ja właściwie zawsze wybieram straż i bycie paladynem. Łatwo się dostać do straży, a poza tym jakoś fajnie wcielić się w szeregi rycerzy. :)

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
Wypowiem się na temat wszystkich gildii

Strażnik/Paladyn - tą gildią grę przechodziłem najczęściej. Dlaczego? Może temu że to frakcja którą pierwsze spotykamy w grze? A może dlatego że walczą w imię króla? Odpowiedź brzmi tak. Są to silni wojownicy z zasadami i honorem (szczególnie Hagen). Podobają mi się ich zbroje oraz oni sami. Paladyni posługują się nie tylko orężem ale także potężną magią. Do tego mają miecze z magicznej rudy..

Najemnik/Łowca smoków - ta gildia również bardzo mi się spodobała. Ludzie z własnymi zasadami, silni wojownicy. Walczą wraz z Lee. Są twardzi, to trzeba im przyznać. Nie posługują się magią ale co z tego? Mają dobrego kowala który robi dla nich porządne zbroje i miecze. Właśnie pancerze bardzo mi się spodobały. Szczególnie te łowców smoków. Lekkie i solidne. Ile razy nimi przechodziłem? Kilka...

Nowicjusz/Mag - trzeba przyznać że wbrew pozorom to bardzo potężna frakcja. Szczególnie ci, którzy przeszli już próbę ognia. Początkujący używają słabych czarów, jednak wraz ze wzrostem kręgów magii, runy są coraz to bardziej potężne. Bardzo przydatne do walki z większą ilością przeciwników. Możemy używać deszczu ognia albo przyzwać sobie kogoś do pomocy. Ich szaty specjalnie nie przypadły mi do gustu.. Nowicjusze są słabi ale magowie naprawdę silni. Przechodziłem tą frakcją gre kilka razy. Najmniej z wszystkich ale byłem zadowolony..

Wniosek: Najczęściej wybieram Strażnik/Paladyn, później Najemnik/Łowca Smoków a na końcu Nowicjusz/ Mag

Ragnarokma

Member
Zazwyczaj wybieram strażników/paladynów. Wielu zapytałoby się " Dlaczego ". Otóż dlatego, że ja zazwyczaj kieuję się zasadami moralnymi. Niezbyt dobrze czuję się bawiąc w złodzieja lub oszusta ( ewentualnie szantażystę ). Teraz każdy powiedziałby, że przecierz jest zakon ognia. Jestem miłośnikiem średniowiecza. Szczególnie lubię miecze. Walcząc jako paladyn rozwijam moją pasję. Ostatecznie dodam jeszcze, że uwielbiam prawdziwe rycerskie zasady:
- wiara
- honor
- odwaga
Paladyni wobec nich postępują więc dlatego ich tak lubię.

Irdes

New Member
najlepszą gildią jest strażnik/paladyn. Bardzo dobre połączenie walki mieczem i magii. Podobają mi się wartaści którymi kierują się paladyni. Magiem niechciałbym być bo nie lubie walczyć samą magią.

COR_ANGAR

New Member
JA ZAWSZE WYBIERAM PALADYNOW PONIEWAZ WALCZY W IMIE INOSA MAM HONOR I JESTEM DUMNY ZE WALCZE W IMIE INOSA.A DLA SŁUG BELIARA JEST TYLKO SMIERC.

rad001

New Member
Ja zawsze wybieram magów ognia można tworzyć runy i w GD w 2 rozdziale jest ławiej niż jakbyś grał najemnikiem czy strażnikiem miejskim i napewno w 4 Rozdziale łatwiej będzie ci walczyć z smokami. Jak grasz Magiem łatwiej zabić różne potwory i gothic może się szybko znudzić. Ale jak grasz Łowcą lub Paladynem to trudniej ci będzie pokonać smoka ożywieńca jeśli nie masz zwojów.

Everon_92

Member
Ja tam nigdy magami nie grałem bo nie fascynuje mnie bieganie i rypanie zaklęciami.Nie ma to jak porządna walka na miecze czy topory a do tego najlepsi są......Łowcy Smoków.Luźny klimacik,kupa kasy a pozatym starzy,dobrzy kumple.Chociaż palkowie też są wporzo.W końcu fajnie stać się jednym z tych ELITARNYCH i świetnie wyszkolonych wojowników których największym pragnieniem jest zginąć w walce z imieniem Innosa na ustach.Obie gildie fajne to zależy co się komu bardziej podoba.Przeszedłem grę obiema i wrażenia całkiem inne,ale satysfakcja ta sama ;)

Klimus

New Member
Ja najczęściej wybieram strażaka :p
Nie wiedzieć czemu, ale historia, zwyczaje i kultura królewskiego wojska przypadły mi do gustu. Najrzadziej wybieram magów. Zbyt dużo pierdzielenia z nauką czarów i maną. A Łowcy Smoków mają drogie zbroje.

Pele

Dowódca Straży Magów Wody
Dla mnie to MAgowie Ognia podobaja mi sie ich zbroje i czary jakie maja. Zawsze mi sie podobali

kamil-magic

New Member
Fajni są najemnicy/łowcy smoków, ale lubię magię dlatego grywam nowicujeszem/magiem ognia. :blink:

Mógłbyś rozwinąć trochę swoją wypowiedź....

Kyroge

Member
Ja gram Strażnikiem/Paladynem i zawsze najmuję się jako czeladnik Harada. Albo w 5 rozdziale robię tak - czituję grę, i robię tak, mam super statsy, ale ostatnio mi ta siła przeszkodziła. Byłam i jestem Paladynem, walczyłam z Arlikiem, to go ciach łukiem i niechcący go zabiłam... zapłaciłam grzywnę ale i tak mnie jeszcze ganiają. Siedzę na farmie Lobarta albo Onara, zabijam potwory, sprzedaję trofea, jak nie mam co do roboty to robię runy (czit power :p) sprzedaję, i kuję miecze, bryłek rudy to trochę mam, potem to mogę opylić u jakiegoś kupca :p
Poza tym Paladynów i Strażników zawsze lubiłam. Ale jak mnie w 1 części wywalili ze Starego Obozu to byłam Magiem Wody i Nekromantą potem. Zbroje Paladynów są bardzo dobre, bronie też spox, dodatkowo runy i git jest.
Pozdro :p

Lord Fergan

Member
Ja wybieram zawsze najemnik/łowca smoków. Ponieważ te grupy mają dobre wyposażenie<najlepsze z całej gry>, oraz świetnie sobie dają radę.

Arwen

New Member
Ja najczęściej wybieram Magów Ognia, chociaż nie wiem dlaczego. Po raz pierwszy przeszedłem Gothica 2 właśnie magiem.

Akahan

New Member
Ja lubię najemników, po prostu lubię wyluzowanych ziomków popalających bagienne ziele ;), ofc można napadać, kraść, zabijać ludzi, magiem i paladynem też można, ale to właśnie najemnicy mają taką naturę...

hiszpan93

Member
Ja prawie zawsze byłem Paladynem .Bardzo lubię rycerzy w lśniących zbrojach ,którzy walczą za słuszną sprawę . Gdy stałem w pełnym rynsztunku na środku targowiska lub zamku w GD czułem się jak bohater ,który trzyma się kodeksu i ratuje świat przed dzikimi hordami . B)

Broother

Member
Najemnicy. Dlaczego? Bardzo fajna atmosfera, bardzo dobre i ładne zbroje, są "wolni" (nie to co paladyni :p). Fajne questy - ogólnie najlepiej się gra...

Vasemir

Mistrz Areny i zrzędzenia
Magowie. Władcy nadnaturalnej mocy, wszechpotężni duchowni, potrafiący sprowadzić na ziemię nawet aroganckich i pysznych paladynów. Boli mnie tylko to, że nie można grać Nekromantą :p

Do góry Bottom