Maturzyści

switek17

Member
już dawno, ale się dopiszę :D bez rewelacji, a więc:

ustny
-polski 90%
-niemiecki 80%
pisemny
-polski 71%
-niemiecki 67%
-matematyka 50%
-geografia 47% <- rozszerzona

Skopałem matme, a dodać trzeba, że poziom podstawowy, więc mam problem ze studiami :( Jakoś muszę sobie teraz poradzić.

Reynevan

de Tréville
liczby?

Podstawowe:

(piśmaki)
polak - 84%
angol 100%

(lizaki - ustne)
polak - 90%
angol - 85%

Rozszerzone:
Biologia - 80%
Fizyka - 73%
Chemia - 97%

=)

kondzio1993

Member
hm.... ja chodzę do dziwnej szkoły z indywidualnym tokiem i zdaję maturę za rok mimo 15 lat:p
Powiedzcie - ciężko się dobrze przygotować? dużo trzeba poświęcić czasu? w sumie podstawowe matury są łatwe ale jak jest z rozszerzonymi?

pozdrawiam

szczurek

Menda serowa
Weteran
Ja się uczyłem tydzien przed ;p
Jesli przez cały czas edukacji nie olewasz to zdasz :}

kondzio1993

Member
że zdam to wiem:D
ale mam ambicje dostać się na jakieś SGH czy cuś:p
a tam troszke pkt jest potrzebnych:D

szczurek

Menda serowa
Weteran
To zalezy tez od tego jak inni napiszą maturę.
Ja w tym roku na studia dzienne dostałem sie na kierunki o ktorych rok temu mogłem tylko śnić.

Laska

Active Member
dokładnie... A co do przygotowania - u mnie w szkole osoby zdające przedmioty na poziomie rozszerzonym już od zimy miały bonusowe lekcje z tych przedmiotów i ogólnie nauczyciele kładli duży nacisk na te wybrane przedmioty, więc u mnie w szkole nie było większych problemów :p Jeśli nie olewałeś nauki, to wystarczy ci powtórzenie materiału, a w przeciwnym wypadku musisz się wziąć systematycznie do roboty (druga opcja jest lepsza, ale komu się chce z niej korzystać?)

kondzio1993

Member
W sumie jakoś specjalnie się nie przykładam, ale na szczęście nauka mi łatwo przychodzi, dużo wynosze z samych zajęć.
Zaległości żadnych materiałowych nie mam, chodze 3 lata na zajęcia fakultatywne, więc widzę, że chyba problemu nie będzie:p

doctor

Wariat
Weteran
CYTAT(kondzio1993 @ 25-07-2008, 23:58) index.php?act=findpost&pid=190583
hm.... ja chodzę do dziwnej szkoły z indywidualnym tokiem i zdaję maturę za rok mimo 15 lat:p
Powiedzcie - ciężko się dobrze przygotować? dużo trzeba poświęcić czasu? w sumie podstawowe matury są łatwe ale jak jest z rozszerzonymi?

pozdrawiam

Ja sie wogole nie uczylem przez cale liceum, a do matury do przylozylem sie aby tak ze zrobilem prezentacje na polski multimedialna do niczego innego nie przylozylem reki.
Ale np. widac odrazu w wynikach u mnie to, chociazby z pierwszym lepszym gothim ;)

gratki kujonki :D hehehe
jakos nigdy nauka mnie nie pociagala ;P za to moge powiedziec ze i tak tego nie zaluje bo 3 lata spedzilem swietnie a liceum skonczylem bez problemu wiec nie jestem jakims niewiadomo jakim olewaczem, nie uczac sie mozna skonczyc 3 letnie liceum z dobrym wynikiem i zdac mature dosc dobrze.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
CYTAT
jakos nigdy nauka mnie nie pociagala ;P za to moge powiedziec ze i tak tego nie zaluje bo 3 lata spedzilem swietnie a liceum skonczylem bez problemu wiec nie jestem jakims niewiadomo jakim olewaczem, nie uczac sie mozna skonczyc 3 letnie liceum z dobrym wynikiem i zdac mature dosc dobrze.

zalezy jeszcze co oznacza dla ciebie zdać maturę dobrze xD

szczurek

Menda serowa
Weteran
No zdana to zdana :D
Moj kumpel zaliczyl podstawowy polski na 31%, angielski chyba na 50 + wos podstawa 40 kilka i nawet na jakies studia dzienne sie dostał :p

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
Temat odświeżam bo właśnie dzisiaj rozpoczynają się próbne matury w szkołach.
Za dwie godziny wrócę i opowiem jak było, zdaję polski na podstawce, ale zamierzam zmienić na rozszerzony.
Oprócz tego zdaję
Angol - rozsz
Wos - podst.
Historia - rozsz.

Z tego co wiem jest tu na forum paru maturzystów :D

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Ja dziś mam wolne bo piszę polski rozszerzony ^^ i dziś się obijam. A tak to piszę jeszcze niemiecki podstawowy, historię rozszerzoną i dodatkowy przedmiot, którego nie spróbuję, w czasie próbnych matur, to WOS rozszerzony.

E

Electric_Dragon

Guest
Kurcze jak pomyśle o swoich maturach, zamieszaniu jakie wynikło z tego że rocznik '86 był pierwszym w nowym systemie to uśmiech na usta wypełza. Nie wiem czy u Was takie zjawisko występuje, ale zaobserwowałem taki fakt. Np w pierwszym roku większość szkoły wybrała dodatkowy przedmiot np geografie(poszła plotka że łatwa matura będzie). W maju okazało się, że WOS był łatwy, toteż na następny rok Ci mniej uzdolnieni właśnie wybrali WOS ;p

Poza tym za rok matma chyba już wraca na swoje miejsce jako obowiązkowego przedmiotu?

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
No tak matma wraca na nieszczęście dla tych młodszych ;] Mnie to omija choć o mały włos.
A co do pierwszych matur w nowym systemie, to z całym szacunkiem ale rozszerzona historia pierwsza jako "nowa matura" to był banał jak cholera w porównaniu z zeszłoroczną ;]

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
No i polski podstawowy śmignął szybko.
1 część była naprawdę łatwa, wydaje mi się, że jak na matury to banalna - tekst był o olimpiadzie, koncentracji i motywacji sportowców.
W drugiej części wybrałem wiersze z tego względu, iż, przyznam się bez bicia, nie doczytałem ksiażki do końca xD, więc wolałem coś kombinować z "Hymnem" Słowackiego i "Czego chcesz od nas, Panie..." Jana Kochanowskiego.

E

Electric_Dragon

Guest
CYTAT
A co do pierwszych matur w nowym systemie, to z całym szacunkiem ale rozszerzona historia pierwsza jako "nowa matura" to był banał jak cholera w porównaniu z zeszłoroczną ;]

Może być bez szacunku, bo ja historii nie zdawałem ;p. Chodziło mi głównie o organizacyjne zamieszanie wokół pierwszych nowych matur :)

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
A jaka była książka ? Bo wiersze widzę banalne ;]

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Książka nudna jak smok .. ale łatwa w interpretacji w sumie z tego co pamiętam.

Do góry Bottom