Maturzyści

switek17

Member
Heh nic tylko ci gratulować Dadi. Ja na podstawowej miałem problemy. Czasu mi starczyło, co wiedziałem, to rozwiązałem. Raczej próg 30% przekroczę, ale dobrze by było chociaż te 50% uzyskać. Ciężko będzie. No ale tego się przecież spodziewałem. Teraz jeszcze w poniedziałek ustny niemiecki i zaczną się prawdziwe wakacje.

Laska

Active Member
Ja na matmie rozszerzonej miałem zajebiste szczęście, bo mieliśmy spoko nauczycieli w komisji, którzy raczej olewali to co działo się na sali, więc udało mi się zrobić o 4 zadania więcej niż w przypadku robienia samodzielnego ;) Czuję, że mi bardzo dobrze poszło, ale jak zwykle pewnie się okaże, że zjebałem połowę zadań i będę miał moje standardowe 60% (chociaż mam cichą nadzieję na ~80%)...

A tak w ogóle to ja już jestem po maturach i dziś jadę oblewać ^^

Gothi

Pain Donkey
Weteran
Ja matmę [rozszerzoną] zjebałem od początku do końca, z próbnej miałem 60%, teraz wątpliwym jest zdanie w ogóle. Nie mniej to był szatańśki plan awaryjny, gdyby biologia nie poszła. Na szczęście poszła, bo gdyby nie to, to bym teraz srał ze strachu ;p

Dadex

Al di là delle nuvole
Weteran
Ja niestety sram ze strachu, bo nastawiałem się na matmę, a nie poszła mi. Po przyjrzeniu się rozwiązaniom potwierdza się iż była ona banalna, gdybym tak głupio się nie zachował mogłoby być te 80%. A tak wychodzi między 40-50% (pewnie przy dolnej granicy), czyli patrząc na poziom trudności bardzo nie fajnie.

veronique

New Member
Też dziś pisałam matmę rozszerzoną... I była jak zwykle - moim zdaniem zadania maturalne są mało ciekawe. Samo dodawanie właściwie ( przecież mnożenie to tez dodawanie). Tylko trzy proste geometrie... To jedyne co mogło sprawić kłopoty, a tym razem już wyjątkowo łatwe dali. Po tym co jeszcze okroili z programu matematyki to już właściwie nic ambitnego nie zostało...
Z tego co patrzyłam na rozwiązania to nie widziałam błędów - wyniki wszystkie poza jednym ( ech, jak zwykle nie umiem poprawnie przenieść jedynki na drugą stronę...) się zgadzają. Może jeszcze mi coś utną. W każdym razie liczę na koło 94-96%. Najśmieszniejsze jest jednak to, że matma nie jest mi w ogóle potrzebna - zdawałam ją tylko dlatego, że prawie wszyscy z mojego LO ją zdają.

Reynevan

de Tréville
Uhh... uhhh... uhhhh... to była najbardziej męcząca matura jak dotychczas - tj. Fizyka. (przynajmniej dla mnie)
Powiem tak, jestem stosunkowo zadowolony. Na pewno zrypałem 6 punktów, zadania z bryły sztywnej lol - nigdy tego nie byłem w stanie opanować, a jakoś przeczuwałem wczoraj że dziś to dadzą ;p.
Reszta w miarę, nie wiem czy wszystko mi uznają i czy jakiejś bzdury nie popełniłem, stąd przeczuwam wynik w zakresie 80-90%, aczkolwiek jakiejś ogromnej pewności nie mam.

Thx wszystkim którzy trzymali za trzymanie kciuków ;p

Jutro chemia, też się przyda wsparcie duchowe, bo od kiedy skończyłem powtórkę początkiem kwietnia, tak nic nie robiłem w sumie ;p

Dadex

Al di là delle nuvole
Weteran
Polski 16/20. Całkiem dobrze zważywszy na to, że zbytnio nie przykładałem się do pracy. Babki w komisji wścibskie, wytknęły mi kilka błędów i na tym straciłem punkty. Potem musiałem odpierać ataki jeden jak i drugiej.
Koniec, wreszcie, po za matematyka matura całkiem udana i prosta ze wszystkiego z czego zdawałem.

veronique

New Member
Ja dziś pisałam fizykę i podpisuję się pod tym co kolega Reynevan wyżej pisał. Źle mam część bryły sztywnej (maks 4 punkty mogę stracić, ale sądzę że stracę 2) ze dwa punkty na prądzie polecą i jeden na tym głupi zadaniu z ciepłem. Nie wiem też jak to będzie z tą zdolnością skupiającą względną, bo nie wiem czy można dzielić przez to co ja podzieliłam.
Mam nadzieję tylko, że nie pomyliłam się nigdzie w liczeniu. Ale tak czy inaczej ponad 80% będzie i jestem bardzo zadowolona. Jutro chemia...

switek17

Member
Dadi czyli jest dobrze :) A co tego wytykania błędów - to przecież komisja nie może tego robić. Jedyną formą oceny prezentacji są punkty i procenty. Nie mogą powiedzieć co było złe, czy co się nie podobało etc. Tak mi mówił polonista ;)

Reynevan

de Tréville
Chemia Rozszerzona -> po sprawdzeniu rozwiązań siadło około 95%
I już wakacje, bo dopiero za 9 dni polak ustny, więc lol xd

Gothi

Pain Donkey
Weteran
Chemia dość przyzwoita. Nie ma co narzekać chyba.
A polski we wtorek i koniec będzie.
Weekend z prezentacją się szykuje...

switek17

Member
Wczoraj miałem egzamin z niemieckiego - ustny ;) Zaliczyłem bez problemów na 80% Nie ma się co dziwić, bo strasznie łatwy temat mi się trafił. Miałem powódź w relacjonowaniu zdarzeń, na obrazku korek i rozmowę o samochodach, do tego wizytę w spożywczaku xD i na negocjowaniu ja i kolega - teatr albo koncert (kino jako kompromis wybrałem). Stresu nie było, no bo i czym? Przygotowywać się też nie miałem zamiaru :) Teraz tylko czekać na wyniki egzaminów pisemnych... i cieszyć się wakacjami.

doctor

Wariat
Weteran
No to ja sie pochwale jako pierwszy > Zdalem Mature :) :D :D :D :D

Laska

Active Member
Ja drugi w kolejce - również zdałem a politechnika już stoi przede mną otworem :p

Reynevan

de Tréville
Też zdałem, na bioli chamsko kroili, klucz był jakiś dupowaty.
Pozostało czekać na listy... =)

szczurek

Menda serowa
Weteran
Klucze zazawyczaj są dupowate, ja jak sprawdzałem sobie odpowiedzi z matmy na mojej maturze to byłem pewien że max 20% bede miał ;p Tymczasem 46 ^_^

Dadex

Al di là delle nuvole
Weteran
Ja również zdałem, w sumie gdyby nie jeden trochę zawalony przedmiot byłoby bardzo dobrze, a tak jest nieźle.

doctor

Wariat
Weteran
Ok troche ochlonalem i napisze wyniki dokladnie ;)

czesc ustna
j.polski - 30% - poziom podstawowy
j.angielski - 80% - poziom podstawowy

czesc pisemna
j.polski - 61% - poziom podstawowy
j.angielski - 57% - poziom rozszerzony
historia - 44% - poziom podstawowy
WOS - 36% - poziom rozszerzony

:) a wy?

Gothi

Pain Donkey
Weteran