O Wszystkim I O Niczym - Pogaduchy

Nauczyciel

Martwy Pluszak
Weteran
yoyo, witam wszystkich, dzisiaj bylismy na silownia, po czym zwalalismy sobie wzajemnie pod prysznicem... xD
nie, kazdy sam sobie rzecz jasna

no i sie tyra odprezam przy tym tu

[yt]omjS9QxZ-8w[/yt]

Nameless

Szatan na kółkach
Moderator
Jak już wspominałe parokrtonie, grzebie sobie przy materiałach do mojej prezentacji maturalnej. O taki mam niczego sobie temat, całkiem dla mnie interesujący "Różne mechanizmy sprawowania władzy w ustrojach totalitarnych. Omów na wybranych przykład z dzieł kultury". Bazować będę na różnych fajnych cudach, w tym plakatach propagandowych i właśnie odnośnie nich chciałem wam coś pokazać co mnie rozbawiło niesamowicie.

http://www.plakaty.poszukiwania.pl/displayimage.php?album=1&pid=4227#top_display_media

kojarzycie to hasło? :)

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Oczywiście, że kojarzymy. Ostatnia kampania prezydencka Komorowskiego i chyba wcześniejsza parlamentarna całego PO, choć co do tego drugiego nie jestem pewny.

Nie mogę powstrzymać się tu od pewnej uwagi: czy to przypadek, że POwcy korzystają z haseł rodem z głębokiego PRLu? Dla mnie odpowiedź jest prosta: nie.
Zresztą, hasła to niestety, nie jedyna rzecz, którą czerpią z tego mrocznego okresu... Ale na tym koniec, bo znowu ktoś powie, że nie takie miał intencje, pokazując ten plakat ;).

Nameless

Szatan na kółkach
Moderator
Wiedziałem, wiedziałem :D

Skąd wiedziałeś, że nie takie miałem intencje? :p Serio. Wrzuciłem to tu jako ciekawostkę :D

Co do praktyk i innych takich, nie oni jedni korzystają z różnych przekrętów. Nie oni jedni :D
Kiedyś wysnułem sobie taką teorię, że być może pokolenie, następne po moim będzie wstanie uprawiać politykę która będzie dla dobra kraju, a nie dla dorwania się do koryta kasą płynącego. Być może to po mnie. Bo moje na pewno już w niektórych elementach jest skażone tym obrazem, bo to prawie codzienność. Aczkolwiek zastanawiam się kto w Polsce chce władzy dla władzy, a kto władzy dla dobra ogółu. Jak na razie wychodzi na to, że oba powody się przeplatają na zmianę.

Tak mnie tknęło jeszcze. Pisząc władza dla dobra ogółu miałem na myśli sprawowanie władzy w wyniku której poprawi się standardy życia mieszkańców, rozwój gospodarki etc. a nie pusty slogan PRLowski :p

Nauczyciel

Martwy Pluszak
Weteran
[yt]a2LrPPzQhkM[/yt]

musze obejrzec koniecznie, se posluchalem kilku monologow z filmu i yba sie podjaralem mocno
poza tym dojcze dali wyhebysty dubbing znowu cos czuje
trocke wkuzwia to, ze jak film nie przez amerykanow zrobiony to sie grube woszingtony nie wysila i zdubbinguja, tylko ewentualnie walna remake

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
A ja już się nie mogę doczekać weekendu. Koniec ferii, ale co z tego, pierwszy oficjalny konkurs na największej skoczni świata :). Dziś o niczym innym nie myślałem siedząc na fotelu u dentysty ^^.

Co do reprezentacji - ja nawet widzę przyszłość dla niektórych z naszych piłkarzy. W gruncie rzeczy to nie mamy tej kadry aż tak złej - gdyby tylko poprawić skuteczność w ataku jak i obronie to już by coś z naszych kopaczy było. Sam ostatnimi czasy oglądam Bundesligę i podoba mi się gra Peszki, Matuszczyka i trójki z Borussi (aczkolwiek Błaszczykowski i Lewandowski za dużo okazji marnują). W środę zobaczymy co pokażą w meczu z Norwegią.

milioner

New Member
Ale jakby polscy piłkarze z pochodzenia grali by w Polsce to byśmy mieli reprezętację marzeń a nie reprezętacje klaunów!!.

Co do meczu r Norwegią to może wygramy ale z pewnymi trudnościami.

Obstawiam wynik 2-1 dla Polski

tomisakis

Whiskas
VIP
"piłkaże", "reprezętację" --->Nauka ortografii nie zaszkodzi.

Co do piłkarzy z pochodzenia to jest ICH wybór, że nie chcą u nas grać. Chcą grać to zapraszam, jeśli nie to nic nie zrobię.

Największą stratą w polskiej piłce nożnej jest beznadziejne szkolenie. Ale co zrobić gdy część trenerów chodzi po treningach do barów się schlać

milioner

New Member
Beznadziejne szkolenie jest jedną z wad polskiej Piłki Nożnej i trzeba by było cudu żebyśmy się liczyć rozgrywkach międzynarodowych.

Narazie polska piłka jest na poziomie Gorzej niż denny.

Nauczyciel

Martwy Pluszak
Weteran
zakloce cisze wyjechana klasyka

[yt]XWSsDhaGfn8&feature=related[/yt]

brakuje mi slow by wam opisac jak bardzo cenie piosenke

Fahrenheit

Pimpu?
https://prawdaxlxpl.wordpress.com/2010/09/07/prawdziwe-nazwiska-elity-polskiej/
na początku jeszcze dość zjadliwe, ale jak potem doszedłem, to chyba gościowi brak piątej klepki :D

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Nie mówię że wszystkie, ale większość tych osób (michnik, kwach, urban, mazowiecki, wałęsa) mają korzenie żydowskie i nazwiska są jak najbardziej prawdziwe.

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
Z dzień na dzień jest coraz zimniej ... już czuję śnieg w powietrzu, brrrrr.

Z innej beczki, wie ktoś jak w Split Second uruchomić na podzielonym ekranie grę tak aby działały 2 pady, a nie sama klawiatura?

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
A u mnie od wczoraj jest cieplutko, wyjąłem już adidasy z szafki i nawet kurtka nie jest mi potrzebna, bluza wystarczy. Chociaż miałem inne plany na ferie, to i tak nie narzekam.

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
U mnie ciepło nawet, ale czasem wiatrem CIACH! jak w kieleckim; d Ale da się wytrzymać, piłka przy nodze i jedziemy! Dzisiaj 3godzinki biegania za piłką,siły nie mam teraz na nic;d

Edit: eeej no przecież tak się mówi xD Przynajmniej u nas, w Krakowskim :trollface:

wersus

Esteta ekstraordynaryjny
Ja też wyciągnąłem adidasy, lekką kurtkę... i gówno, że tak powiem. Wiatr tak dziś u mnie napierniczał, że co chwila prąd odłączali. A raczej sam się odłączał, bo kilkadziesiąt sekundowych restartów nie było raczej winą elektrowni.
A generalnie to semestr się zaczął i trzeba się uczyć, nie ma bata...

Nauczyciel

Martwy Pluszak
Weteran
nie ma bata, jak nie szkola to lopata, oi oi

jak tak o pogodzie gawedka
pogoda typowa w hamburgu panuje, raz leje, raz slonce, raz leje, raz slonce, raz chmury, raz snieg, raz deszcz, raz mroz, raz slonce, raz deszcz

kto kuma jako tako dojcze szprache, to polecam tego tu ziomka, dojrzale gada jak piec dwa debiec w nowszych nagraniach, no i sie posluguje raczej prostym i latwym do wylpania dojczem
[yt]7X4KaHYRmFo[/yt]

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
btw, skąd Ticzu wziąłeś ten obrazek do sygnatury? Makabryczny dość.

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
btw, skąd Ticzu wziąłeś ten obrazek do sygnatury? Makabryczny dość.
Ticz ma zawsze takie wywaliste obrazki w sygnie, o muzie nie wspominając.

Do góry Bottom