O Wszystkim I O Niczym - Pogaduchy

wersus

Esteta ekstraordynaryjny
Co tam, ljudi, u was? Bo cisza... Wiadomo, że szkoła/praca/studia/opier***ing. Na szczęście jutro piątek ^^ W końcu się wyśpię, cholera...

Veyrens

Banned
U mnie luz. Dzisiaj Nas po pięciu lekcjach wypuścili z okazji dnia chłopa, więc wszyscy byli zadowoleni. Później jest meczyk na Orliku i WEEKEND.

Cedric

GołoWąs
Ja ci pomoge, zrobimy duzego i dobrego moda.
Oj weź, ja na serio pytam ;d
No a w szkole z jednych przedmiotów załapałem parenaście 5, z innych 1 i 2.
Dzisiaj miałem historię, polski, angielski, niemiecki, 2 x WF i znów niemiecki.
I szczerze powiem, że niemiecki jest bardziej zaje.. zajefajny od takiego hiszpańskiego czy francuskiego (tych też się uczyłem)
No i jest łatwy ;d

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
Ich spreche Deutsch nicht sehr gut, lololol!

Że jest jakiś szczególnie łatwy to ja bym nie powiedział, ale generalnie da się ogarnąć. Choć szczerze mówiąc muszę sporo popracować, bo mam braki. Na pewno bardziej podoba mi się od francuskiego, bo jest taki twardy i w ogóle, francuski to takie pedalskie lelum polelum : D

Cedric

GołoWąs
Wiesz, nauka zależy jeszcze od nauczyciela ;d
Bo teraz lepiej ogarniam niemiecki z którego umiałem ledwie pare słów niż rozszerzenie angielskiego, gdzie babka w ogóle nie potrafi lekcji prowadzić ;d

Nie wiem czy dobrze mi wyszło ;d
Ich bin froh, dass Sie auch Deutsch sprechen, mein freund!

Dragomir

Adam Konopka
Weteran
Hande hoch Polnische schweine und raus!

dobrze? też mówię trochę po niemiecku, to ich bodajże zwrot grzecznościowy

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
http://www.youtube.com/watch?v=JfybzBcNhaU

Nigdy nie będziemy mieć już takiego kabaretu :)

Veyrens

Banned
Ja mam w szkole tylko angielski i niemiecki i jestem z tego zadowolony, bo i w tym, i w tym języku gadam w miarę dobrze. Ale zdecydowanie bardziej wolę niemiecki, może dla tego, że jak dla mnie jest łatwiejszy.

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
niemieckiego nie rozumiem, mam go 4 razy w tygodniu, 2 razy podstawowy i 2 razy zawodowy . Angielski mam 2 razy w tygodniu, debil który nas uczy ma takie pismo, że nawet z tablicy nic nie piszemy

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
O ludzie, nie sądziłem, że takie patologie mogą dziać się tuż obok mnie :f
Jakiś czas temu, w zeszłym roku szkolnym (ale tym kalendarzowym) chodziły plotki, że jakaś dziewczyna z równoległej klasy zaszła w ciążę (mam 17 lat jak coś - z facebooka dowiedziałem się że tamta dziewczyna urodziła się w styczniu, toteż "zaciążyła" pewnie w wieku 17 lat lub pod sam koniec 16 roku życia). Do tego jeszcze nie wiadomo kto jest ojcem, bo w tamtym czasie "bawiła się" z dwoma chłopakami (minimum). No i faktycznie chodziła w szkole z coraz większym brzuchem. Dziś wchodząc na facebooka ktoś z mojej klasy dodał komentarz po zdjęciem jakiegoś dziecka. Patrzę, kto te zdjęcie dodał - owa dziewczyna! I to już kompletnie nie mieści mi się w głowie. Dziewczyna 17 lat, matka, dziecko z przelotnej przygody i wielkie chwalenie się na facebooku. Mało tego - przeglądając zdjęcia spostrzegłem, że przed urodzeniem dawała fotki z brzuszkiem (w większości robione przed lustrem) i zdjęcia USG. No ja jebe, ludzie, patologia jak nie wiem co. Ja na pewno nie wyobrażam sobie siebie w roli ojca w wieku 17 lat, a gdyby coś takiego się już zdarzyło (co jest niemożliwe, bo ja nic nie tentego) to na pewno nie chwalił bym się tym na portalu na społecznościowym. Ba! Wstyd by mi było! A rodzicie to chyba na zbity pysk by mnie z domu wyrzucili.
No ale co tu dużo gadać - są ludzie i taborety.

wersus

Esteta ekstraordynaryjny
Chodziłem do jednej klasy z dziewczyną, której koleś zrobił dziecko w wieku 16 czy nawet 15 lat. Urodziła bodajże w styczniu tego roku, a ojciec (rok młodszy ode mnie, czyli jakieś 16 lat ma TERAZ) wyjechał z rodziną do innej części Polski. A laska znalazła sobie chłopaka, co śmieszne, mojego kumpla z którym widuję się dość często.

Co do patologii, to niedawno odkryłem tak naprawdę ile w moim małym miasteczku jest przekrętów i ludzi, których sytuacja jest tak dupna, że szkoda o tym gadać. Od czasu do czasu coś pomogę, przyniosę jakieś ubrania, jedzenie... cokolwiek. Większość ludzi nie ma pojęcia co się dzieje wokół nich tak naprawdę.

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Rzekłbym, że ciąża w wieku 16 lat to żadna nowość ;).
W 2 gimnazjum dziewczyna zapyliła się i co gorsza - ściskała pasem brzuch,żeby starzy nie zobaczyli. No cóż, dziś dziecko jest upośledzone...
Inna w wieku 16 lat ochajtała się, bo też dziecko.

Mógłbym tak mnożyć przykłady.
Tylko ja bezdzietny :(

Vendetta

Deathproof
VIP
Ta, bo w sumie wiekszosc takich przypadkow to 'spontany', 0 zabezpieczen (albo zwykly idiotyzm), pozniej placz "nie wiedzialam ze mozna po pierwszym razie'.

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
Rzekłbym, że ciąża w wieku 16 lat to żadna nowość ;)

Generalnie mam świadomość, że takie rzeczy się zdarzają i zdarzać będą. Jednak fakt, że teraz sam mam okazję być świadkiem takiego zjawiska zmusił mnie do pewnych refleksji.

Dragomir

Adam Konopka
Weteran
W 2 gimnazjum dziewczyna zapyliła się i co gorsza - ściskała pasem brzuch,żeby starzy nie zobaczyli. No cóż, dziś dziecko jest upośledzone...
Niedaleko pada jabłko od jabłoni rzekłbym...
Ja też mam sporo znajomych, które są w trakcie, przed, lub po ciąży, więc mnie to nie dziwi, nic mnie już nie dziwi :trollface:

wersus

Esteta ekstraordynaryjny

Polecam obejrzeć, obśmiałem się jak cholera.

W sumie to zagłosowałbym na niego. Jest chociaż szczery. :D

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/premier-league/2011-2012/szczesny-do-barcelony_sto2975452/story.shtml

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
tak sobie czytam o tym co piszecie i powiem wam, że u mnie na wsi też bywają przypadki ciąży 16latek. I przeważnie dzieje się to, gdy dziewczyna wychodzi z gimnazjum i 'idzie w świat' gdzieś dalej. I poof, jedna przygoda i spieprzone życie. Od kilku lat było tak że jedna, czasem dwie dziewczyny zachodziły w ciążę właśnie w takim okresie życia, a w tym roku to mój rocznik wyszedł z gimnazjum i o dziwo brak wpadek o_O.

Ja sam nie powiem, że mnie nie ciągnie do tego, ale staram się hamować, wystarczy, że pomyślę o tym, jaki to byłby wstyd i co zrobiliby mi rodzice (zrobić to pewnie jedynie awanturę, ale jaką..) gdybym 'wpadł'. Ale najgorsze jest to, że czasem po prostu takie coś może się zdarzyć.. brr ;p. Może to czas by powoli zacząć myśleć o kupieniu zabezpieczeń do portfela? ;p

Do góry Bottom