Maturzyści

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
Toruń - dostałem się na europeistykę
Łódź - dostałem się na politykę społeczną i socjologię
Wawa - nie dostałem się
Bydgoszcz - wszędzie lista rezerwowa

A jak wam poszło? Ja to jestem przeszczęśliwy ^^

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
W sumie składałem tylko do Gdańska bo leniwa pipka ze mnie i nie chce mi siędupencji ruszac jak mam uniwerek praktycznie pod nosem.

Prawo - nie dostałem się
Administracja - dostałem się na lajcie
Historia - nie dostałem się, zabrakło mi 2 ptk, z drugiej listy dam radę ale w sumie to nie chcę ;p

Poćwiczę jeszcze żeby na to prawo spróbować jednak, z drugiej listy albo z wolnych miejsc później o ile da rade, a jak nie tak to albo za rok zacznę drugi kierunek Prawo, albo spróbuję się przepisać.

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Jednoczmy się kułwa.
O ile dobrze liczę, od dziś równo miesiąc do matury, przy czym te prawdziwe egzaminy które mnie obchodzą to 10 i 18 maja. Reszta - aby 30%.

kto generalnie zdaje w tym roku? Czy tylko ja i Namka? Jak idzie nauka? Czy w ogóle się uczycie?
Ja cisnąłem już od wakacji, ale to wciąż równia pochyła. Im bliżej do matury, tym mnie zakuwam. Niby powtórzyłem cały materiał, kilka arkuszy też się zrobiło. ale wiem, że dużo nie wiem. Czas zweryfikuje.

Nameless

Szatan na kółkach
Moderator
W temacie się powiem tyle na razie, że jestem na idealnej drodze do poprawy roku. A co to będzie będę wiedział na dniach i wtedy się rozwinę :)

Kwestie matur, nie mam tego za wiele. Właściwie samych egzaminów się nie boję. Obawiam się faktu czy w ogóle będzie mi dane podejść w tym roku. Ale to kwestia najbliższych kilku dni :)

Vasemir

Mistrz Areny i zrzędzenia
Miej [ciach], a będzie Ci dane :D

Ja mam chilloucik... Zdaję rozszerzenie z: angola, polaka, filozofii, matmę na podstawie. Z tym, że z filozofii mam już praktycznie 100%, ponieważ przeszedłem do etapu centralnego olimpiady filozoficznej - muszę tylko dopełnić formalności i w ogóle podejść do tego etapu, a następnie odebrać świstek :p

Chciałem zdawać jeszcze historię, ale zwątpiłem, gdy zacząłem zagłębiać się w maturę - jest cholernie trudna, zbyt dna. Choć, gdybym wiedział, że w olimpiadzie mi się powiedzie, zdawałbym jeszcze albo historię właśnie, albo WoS.

Coś dużo bluzgów ostatnio w Twoim wykonaniu.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Ja wam mówię, że matura to bzdura :)

http://www.youtube.com/watch?v=AUljWMhPp_I&feature=player_embedded#at=257

ale uczcie się, żebyście potem z tytułami mgra mogli brać udział w programie :)

Nameless

Szatan na kółkach
Moderator
Matura jest prosta. Teraz właściwie skończył mi się jakikolwiek stres z nią związany, bo już wiem że ją zdaje. Matme mam ogarniętą na 80%. Gorzej jest z fizyką, ale do egzaminu mam jeszcze miesiąc więc zdąże wszystko zrobić. Prezentajcie z polaka będę robił na dniach. Wszystko na pełnym luzie :)

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
To dobrze Nam, że ogarnąłeś ten "bałagan" i podchodzisz do matury. Będziemy mieli co razem opijać po ;).

EDIT

Dzisiejszy dzień był moim ostatnim w szkole jako uczeń. Jakoś to do mnie nie dociera, ale to już koniec. Oceny wystawione, a w piątek 29 koniec roku. Potem zacznie się to o czym traktuje ten temat, a potem... free :D

Nameless

Szatan na kółkach
Moderator
Niby ostatnie dni, ale ja zamierzam chodzić do końca na matme i fizykę. Oceny wystawione. Wszystko pozytywne, aczkolwiek bez rewelacji, teraz juz tylko i wylacznie kwestia mojej wlasnej pracy. To jest nawet wesołe przeżycie koniec szkoły :)

Vasemir

Tak, ja też już definitywnie "po", choć na lekcjach byłem ostatnio, hmm... ze trzy tygodnie temu ^^ No a w ten weekend ostatecznie sobie zaklepałem na olimpiadzie 100% z filozofii, więc maturę mam praktycznie z głowy. Polak rozsz. to improwizacja, bo lektur i tak nie zdążę przeczytać, ale improwizację lubię; angola rozsz. piszę na około 90%, więc jest dobrze; z matmy mam gorzej, bo 50-60% zazwyczaj, ale nie jest mi potrzebna i styknie, gdy parę wieczorów porozwiązuję zadania.
Zbliżają się prawdopodobnie najdłuższe wakacje życia :D

Nameless

Szatan na kółkach
Moderator
Jak tam panowie? Za tydzień o tej porze będziemy już po pierwszym egzaminie. Jak samopoczucie? Tylko nas trzech pisze?

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Cóż, im bliżej tym mniej o niej myślę i mniej się do niej przygotowuje. Z resztą, jak już pewnie pisałem, prawdziwe jazzy zaczną się 10 maja - matura z bioli. Wszystko co będzie przed, to tylko "przedsmak".
Nie wiem, może na sali dotrze do mnie, że "to już". We will see, madafaka.

Vasemir

Nom, wywalone ^^
Wszystko, co teraz robię do matury, to ponownie czytam Wiedźmina, bo to moja literatura podmiotu.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Dobre wzorce :)

Panowie ja będę za was trzymał kciuki pozamiatajcie ich :)

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Fajnie macie, ekscytujący czas. Doceńcie to, bo to se ne wrati. No i połamania piór ;)

Vasemir

<high five>

61944-matura.png

switek17

Member
Vas ja też opierałem się na Wiedźminie w mojej prezentacji. Jaki temat masz? W ogóle pochwalcie się wszyscy :p
Ten czas przed maturą jak pamiętam był naprawdę luzacki. Niby powinienem zakuwać, ale tak naprawdę latałem cały czas z kumplami na piwko. Ogólnie zrobiliśmy sobie wcześniejsze wakacje ;> A matura sama się zaliczyła i to całkiem nieźle (jak dla mnie ;) ).
Pozostaje mi życzyć wam powodzenia!

Vasemir

"Obraz świata w literaturze fantasy. Omów na przykładzie dzieł wybranego twórcy."
Niby można byłoby się przyczepić, że mają to być różne dzieła - czytaj: w tym wypadku Saga oraz Trylogia - ale IMHO Saga+opowiadania wystarczą.
A temat wybrałem, bo jest bardzo łatwy dla kogoś zainteresowanego tematem :p W ogóle tych tematów jest tyle, że każdy może wybrać coś dla siebie - kompletnie nie rozumiem ludzi, którzy kupują prace maturalne...

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
"Źródła inspiracji twórców polskiej literatury fantasy" - niby temat o wielu pisarzach a i tak oparłem wsio na Sapku. 20 pkt luzem wlazło. Jak ktoś arcy jest ciekawski to niech przejrzy dział opowiadań, gdzieś tam zamieściłem swoją pracę.

Do góry Bottom