Maturzyści

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
5 stron? Żeś się rozpisał :) Ja napisałem na 3,5 ale ja zawsze piszę małymi literami.
Ja wybrałem temat II.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Trzymam za was kciuki mordeczki :)

Napiszcie ten szajs lepiej niż ja i oby wam posłużyło.

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
No, jutro angielski a po jutrze WOS. Ja akurat nie jestem aż taki koks jak dud żeby zdawać na rozszerzonym, tym bardziej, że jeszcze zostaje mi historia 12 maja.

Dzięx Yeedo.

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
WOS nie jest taki trudny;] Przynajmniej na szczeblu gimnazjum,ale w średnich szkołach tez nie jest trudny jeśli się umie to wszystko...

Powodzenia ;)

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Zobaczyłbyś zeszłoroczne zadanie z rozszerzonego o PKW w Azji i Afryce to byś zmienił zdanie ;]

Nameless

Szatan na kółkach
Moderator
Wbrew pozorom tak jak zagladalem mojej bylej przez ramie jak przegladala notatki z WoSu to pomimo tego ze w gim nie mialem sobie równych i nawet kozaczyłem ze moze sobie dla sportu napisze podstawe na maturze to zrezgynowalem. LO a gim to wielka przepasc ;]

Twoja była przeglądał ? aaaaa ... umrzyj xD - dud

xD literowka. czepiasz sie meeen ;p btw. nikt nie ma takiego kolorku to ja nim bede pisal. bardziej sie w oczy rzuca xD

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
Pierwsze wrażenia po maturze z angola?
Easy, ale jak było naprawdę okaże się po wynikach. Największy problem miałem z gramatyką bo to zawsze była moja kula u nogi, ale 1 zadanie zrobiłem ( wydaje mi się ) całe dobrze a w drugim jakieś 50% ( i tak w najgorszym wypadku stracę tylko 1,5 pkt ).
Dalej było wypracowanie, łatwe, rozprawka na temat dzieci sławnych rodziców. Tutaj niestety, jak się okazało później, nieźle się zagrzałem bo nie zaznaczyłem tematu (fuck!). Na szczęście w takim wypadkach sprawdzający działają na korzyść maturzysty, czyli zaznaczają temat za niego.
Co do listeningu, o dziwo też wydał mi się prosty, ale tu bardzo łatwo pomylić się z oceną, więc nic więcej nie powiem.

To dobry dzień jest :). Dla mnie przynajmniej.

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
I po maturce z wosu rozszerzonej. Mam cholernie mieszane uczucia. Z jednej strony nie było aż tak trudne, z drugiem gdzieś mogły być haczyki ;/. No nic. Mój pesymistyczny 5 zmysł mówi mi, że i tak zwaliłem ;] Ale zobaczymy w czerwcu na wynikach jak mi poszło.
Temat edukacji na wypracowaniu pozytywnie mnie zaskoczył bo spodziewałem się jakiejś niemiłosiernej kosy tupu Polska w Nato ;]

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
Też miałem wos, podstawowy i również mam mieszane uczucia. Dwa pytania ( w tym o legitymizacje władzy ) mnie zabiły, co do reszty może być różnie. Jednak w związku z tym, że nie za bardzo uczyłem się do matury z wosu, strzelam, że zdobyłem jakieś 50 - 65%.
Nie najlepiej mi poszła, niestety.

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
A ja dziś napisałem niemiecki podstawowy ... i cóż .... trudny nie był, ale znając moje umiejętności nawet takie coś mogłem zwalić. Oczekuję bardzo wysokiego wyniku a jak będzie mniejszy niż moje oczekiwania to będę zły bardzo.

EDIT:

No i po prezentacji z polaka ,.,. tylko 80 % także kicha jak cholera ... liczyłem na więcej. Ale wiadomo .. stres zrobił swoje .... no nic jutro historia ...

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
Jakiej prezentacji?
Nom, też mam jutro z historii, rozszerzony. Będzie ciężko :/

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Będzie pogrom coś czuję... liczę na jakąś nutkę szczęścia i stosunki polsko czeskie jako temat wypracowania ...
a prezentacja z polaka ... znaczy ustna matura ...

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
To już mieliście ustne, tak zaraz przy pisemnych?
Ja mam dopiero za tydzień ;p

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
15 maja mam ostatni egzamin .. ustny z niemca ... ;] cała szkoła kończy 15 ;]
niektórzy to nawet już mają koniec ustnych o_O

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
No i po maturze rozszerzonej z historii.
Test poszedł mi naprawdę dobrze, jak tam obliczałem to mam 26 pkt na 30 na pewno. Ale wiadomo jak to jest z tym "na pewno" - na pewno masz a się okazuje że nie masz.
Co do wypracowania były dwa:
Scharakteryzowanie zmian w strukturach gospodarczych ( lub coś takiego ) w Europie w XV - XVIII w.
I drugi temat ( ten, który wybrałem): scharakteryzuj gospodarkę na ziemiach polskich w latach 1815 - 1914.
Powiem szczerze, że początkowo trochę się przeraziłem, bo chłopi i te sprawy nigdy nie były moim ulubionym tematem. Tym niemniej wydaje mi się, że się wybroniłem.

Także, jestem dobrej myśli :)

A tobie jak poszło, dud?

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Części testowa była znośna. nie było pytań mega trudnych, źródła podobnie. Temat wypracowania to katastrofa .... pisałem pierwszy ... ale co się okazało nawet coś tam ująłem dobrze ;] Łaba wschód zachód i te duperele. Jestem dobrej myśli ale wiadomo jak może być.

EDIT:

Ech zdałem ustny niemiec na podstawie i 85 % nie jest źle ... obrazek jak zwykle wylosowałem do dupy ... rozmówki były znośne. I teraz mam wakacje !!! pozostało czekać na wyniki...

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
No to congratulation :). Ja ustne mam w przyszłym tygodniu.

Btw. - zajebi*** masz avek :)

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
No i oto moje zajekurnafantastyczne wyniki:
angol rozsz. 80%
polak rozsz. 50%
wos podst. 48%
hisia rozsz. 42%

Zwłaszcza z historii liczyłem na więcej, coś w granicach 60%, podobnie wos i polak. A tu gówno...

:/

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
wos rozsz. 74 .
hist rozsz 50
pol rozsz 50
niem podst. 86

czyli kiszka, nędza, dno i 50 metrów mułu.

Jay_Kay

Magister vitae
Polski podst 80%
Ang rozszerz 89%
Hist rozszerz 82%
WoS rozszerz 86%

Zatem prawo na Uniwersytecie Wrocławskim, dokumenty złożone, teraz tylko czekać na oficjalne potwierdzenie i można chlać :p

Do góry Bottom