Maturzyści

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Jutro start. Co tu dużo mówić...

Połamania piór.

switek17

Member
Powodzenia więc wam wszystkim życzę :]
O Farben Lehre, lubię ich ;D W tym roku grają na Juwenaliach w Olsztynie hyhy ;>

Elessar

Inkwizytor
Weteran
Co rok wszyscy wrzucają tę samą piosenkę :D. Farben Lehre dobry zespół.

No, powodzenia Wam wszystkim, panowie.

Ave

Cedric

GołoWąs
Nie przejmujcie się ,to tylko matura :trollface:
W razie czego jest poprawka :trollface:
Ale jak już inni powiedzieli ,połamania piór ! :cool:
228606_1892275920660_1654380940_1889798_4574035_n.jpg

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Pozamiatajcie wszystkich :)

Powodzenia

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
I po polskim. Tematy na pracę powalone. Wybrałem Granicę i lałem wodę jak zawsze. W tym akurat jestem dobry. Pytania do tekstu też czasami kopnięte moim skromnym zdaniem, w 1 czy 2 tak na chybił trafił pisałem. Tak czy siak, nie ma bata - polski pisemny zdany :D. I mam nadzieję, że nie najgorzej.Jutro matma, jej się bardziej boję, ale damy radę. Zwłaszcza, że wszystko ponad 30% to cele bardziej ambicjonalne niż do czegoś potrzebne. Z drugiej strony matmy kijem nie tknąłem od co najmniej 2 miesięcy.

P.S. Wyszedłem 20 minut przed czasem. Ktoś siedział do końca :)?

Nameless

Szatan na kółkach
Moderator
Wyszedłem 80 minut przed czasem :p Też wybrałem "Granice". Mogłem się bawić z pierwszym tematem, ale pisałem żeby zdać, a nie żeby się wykazać :p imho pytanie były nieprecyzyjne czasami. No ale. 30% zalicza i matura zdana na całe życie :) polski w sumie i tak nie jest mi do niczego potrzebny. Jutro będzie hardkor. Kończe dopiero o 17 mature..

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
No to jest jeden z bardziej porytych pomysłów - żeby pisać podstawę, a potem po 2 h odpoczynku rozszerzenie. Mózg się lansuje...
69513-matura-z-polskiego.jpg

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
W zadaniu 8 jest błąd w rozwiązaniach, które podałeś Cedric. Impresywna to na bank 3 zdanie, nie 1.
Teraz tak patrzę, że machnąłem się na 1 zadaniu...:
Które z podanych niżej zdań wyraża poglądy autorki? Odpowiedź zaznacz, wstawiając X w do odpowiedniej rubryki.
I były 3 zdania. Czytałem 10 razy polecenie i wywnioskowałem, że chodzi tylko 1 zdanie, no bo jest kuwa napisane "które z podanych niżej zdań WYRAŻA (czyli jedno)", a skoro chodziło o 2 zdania to powinno być - które wyrażają. Czy ja tu źle myślę?

Cedric

GołoWąs
Niby specjaliści rozwiązywali :trollface:
Masz ,rację Zig ,ale cóż poradzić

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Tacy sami specjaliści układają te matury i często człowiek ma chęć spotkać takiego i mu przywalić, bo czasami w pale się nie mieści to jak można mieć "bujną wyobraźnię".

Jodełko

Weteran
Weteran
Redakcja
namka, też piszesz rozszerzoną? Będzie ogień.
Ja pisałem z wierszy, wiem że są trudniejsze ale granicy nie czytałem.

Nameless

Szatan na kółkach
Moderator
Pisze rozszerzoną matme i rozszerzony ang. Także dwa najbliższe dni będą moimi najgroszymi w trakccie całych moich matura. Najbardziej męczące i bez sensu. Moim zdaniem jak ktoś pisze rozszerzenie to nie powinien już pisać podstawy. Bo po co?

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Bo jak zdasz podstawy to masz zdaną maturę :).

Jodełko

Weteran
Weteran
Redakcja
Nom. Ja np nie dam sobie ręki uciąć że zdam rozszerzoną mate ;). 0 przygotowania ;)

Randal

Banned
Trochę spóźnione ale życzę wszystkim połamania piór!!
Jutro z czego piszecie ?

Vasemir

Mistrz Areny i zrzędzenia
Wyszedłem 80 minut przed czasem :p

Pff... ja wyszedłem 1,5h przed czasem... na rozszerzeniu xP

Podstawa z polaka była średnia - pisałem o "Granicy", której nie przeczytałem (nie przeczytałem żadnej lektury, ale ciii...) i faktycznie musiałem wyglądać jak Vader. Za to rozszerzenie było tak banalne, że aż mam wrażenie, że mogłem tematu nie zrozumieć ^^

Co do tych rozwiązań z Interii to "Około godz. 18 udostępnimy arkusz i rozwiązania zadań z poziomu rozszerzonego.".
Poza tym błąd jest też w 9. zadaniu - "X" powinien być na 100% przy "dwójce", ewentualnie jeszcze przy jedynce. Nie jestem pewien tylko czy jedno zdanie było do zaznaczenia, czy dwa - niby 2pkt za zadanie, ale pytanie niejednoznacznie sformułowane.

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
ie jestem pewien tylko czy jedno zdanie było do zaznaczenia, czy dwa - niby 2pkt za zadanie, ale pytanie niejednoznacznie sformułowane.
O tym pisałem. Też 1 i 2 zdanie mi pasowały, ale zgodnie z treścią zadania wybrałem jedno zdanie - nr.1. Dlaczego? Bo było pytanie - w opinii autorki. 1. zdanie było opinią autorki, natomiast 2. zdanie były tylko i wyłacznei suchym faktem.

Tyle, że we wszystkich tych eksperckich odpowiedziach są pozaznaczane 2 odpowiedzi.

Do góry Bottom