Jakiś czas spędziłem przy tej grze, więc się trochę ogólnie o niej wypowiem. Tak się składa że jakoś nie mam nieograniczonego przypływu gotówki więc abstrakcje takie jak granie na oficjalu nawet nie brałem pod uwagę. A z prywatnymi serwami juz różnie bywa. Pierwszy serwer na który trafiłem był to polski low rate. Z początku gra sprawiała wrażenie bardzo przyjemnej, podobała mi się grafika i model postaci, mobków oraz efektowne walki (fajerwerki). Dużym plusem gier on-line rzecz jasna jest możliwość spotkania różnych ciekawych (lub nie) osób.
Jednakże z czasem gdy level robił się coraz większy, pojawiała się masa niedorzeczności jakby choćby niedobory potrzebnego sprzętu oraz sposób ich zdobywania (bo jakim cudem wielki pająk ma przy sobie katane ?). Gra z czasem staję się wyjątkowo monotonna i nawet granie z kilkoma osobami staje się nudnawe, zaś kolorowa grafika nuży i staję się sztuczna i płytka. Jeszcze innym potężnym minusem są sami admini którzy raz po raz wymyślają sobie jakieś niedorzeczności zmieniając przy tym parametry gry.
Myślałem że wyrżnę głową o klawiaturę kiedy po kilku tygodniach kiedy moja postać miała juz 60 lvl, admim nagle postanowił że zresetuje wszystkie konta (wielkie dzięki). Od razu poszedłem na inny serw,... tylko po to aby po kolejnych godzinach przeznaczonych na grę inny admin zrobił to samo (tym razem przez własną nieudolność).
O hight rate nawet nie wspomnę, tam klimatu i radochy z gry zupełnie nie ma, zaś donatorzy są zupełnie bezkarni.
Ogólnie, większość czasu poświęciłem dla trzech serwerów tworząc cztery postacie.
Shillien Knight - 60 & 62 lvl
Spellsinger – 65 & 75 lvl.
I na tym skończyłem karierę z tą grą.