Poprzednie posty czytałem pobieżnie, więc nie wiem czy będę powtarzał po innych czy nie.
Szata graficzna - jest ok, ale często na jednej stronie jest zdecydowanie za dużo upchane. Stwarza to wrażenie chaosu i generalnie nie sprzyja za bardzo oczom ani estetyce gazetki.
Jakość grafik - przynajmniej w wersji online - pozostawia często wiele do życzenia.
Kalendarium CSP - opisy obrazków... wtf? Nawet jeśli obrazki (czy ich miniaturki) ważyły zbyt dużo, to mogliście wstawić jakieś linki do nich na koniec artykułu czy coś w tym stylu... bo wiecie gdzie ja mam opisy obrazków? Chyba nie jest ciężko to stwierdzić.
Co do wywiadu z Dudem, to nie będę powtarzał ortografów itp. po pozostałych, za to powiem tylko, że nie wstawia się tak starego wywiadu. Toż to ma już z 4-5 miesięcy... bez jaj. Jak chcecie przyciągnąć czytelnika, skoro serwujecie mu odgrzanego kotleta?
Te nazwy przedmiotów w artykule o Arcania Inventory Editor mogliście spolszczyć... Co mi z tych angielskich nazw, skoro nie znam ich polskich odpowiedników? Tzn. ja znam, ale mówię za kogoś, kto z tym językiem zbyt wiele do czynienia nie ma. I co wtedy?
Zapowiedź "Upadku Setariff"... Wiele o tym bzdecie napisać się nie dało, ale redaktor mógł chociaż pofantazjować co będziemy mogli tam zobaczyć... tym czasem parę suchych informacji, 3 screeny i papa. Cóż...
Kalendarium - z perspektywy czasu widzę, że był to nietrafiony pomysł. Mi, jako czytelnikowi naprawdę nie chciało się tego czytać. Po gazetce o Gothicu spodziewam się konkretnych wieści ze sceny Gothicowej. A mogliście napisać np. o modach. Nawiązać kontakt z modderami, popytać o to i owo, zrobić wywiad... To byłoby ciekawe! A co mnie obchodzi wywiad z członkiem Ekipy? Jest to związane z forum, to prawda, może nawet sobie istnieć, ale generalnie to za mało Gothica w gazetce o forum Gothic.
Przede wszystkim wymyślcie inne zapychacze
Bo dla mnie gazetka może być 3 razy krótsza, ale żeby przedstawiała konkretne i ciekawe informacje.
Ostatnia sprawa. Dlaczego to tyle waży?! Via Appia ma zwykle koło 100 stron i waży tyle samo! A grafiki w tym magazynie są naprawdę pierwszej jakości. Tymczasem u was nie dość, że małe i dużo waży, to jeszcze grafiki są brzydkie. Robota dla technika czy kogo tam innego się kłania.
To tyle, mam nadzieję że przynajmniej część moich uwag weźmiecie sobie do serca