Dyskusje Różne

Kyroge

Member
CYTAT(Phantom Lord)
Jakby to powiedziała Kyroge - do boju!

I chyba się powtórzę - Do boju! Miecze w dłonie - rękawica została rzucona!

Miałam ostatnio trochę roboty, ale teraz ruszam ostro do pracy! I ma nadzieję, że AS i Rangiz też ^^ To będzie najcięższa walka w historii Zakonu. Po II Wielkiej Krucjacie rusza następna - tym razem będzie to walka, od której wyniku będzie zależał los Zakonu!

Z wakacjami przybyło mi trochę weny i może coś do opo wymyślę. I może wreszcie skończę pracę ^^

Szkoda, że Thran i Akasemis odeszli. Tak po prostu. Mam nadzieję, że więcej Braci nie odejdzie :]

I jeszcze jedno - w Krucjacie oba Garnizony się łącza. Obu Garnizonom przyświeca jeden cel. I tą walkę najlepiej nazwać największą i najważniejszą Krucjatą Zakonu. Tu też Obu Garnizonom przyświeca ten sam cel - podtrzymać Zakon.

No więc życzę szczęścia i wiary w tej walce, Drodzy Bracia.

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Jeszcze raz wrócę na moment do userbarów. Ładujcie do sygnatur userbary z właściwych dla was garnizonów , bym prosił ;]

Kyroge

Member
Dołączam się (jeśli można) bo już z tymi userbarami zrobił się niezły szajs. Jedni to, inni tamto :` W vademecum jest coś na ten temat (jak dobrze mi się wydaje).

Phantom Lord

Active Member
Jak dla mnie to tylko PoPowi się pomyliły garnizony. Co do Namelessa, to z tego co pamiętam miał mu ktoś przerobić animowany userbar, a Blaira nie ma na forum. Broother nie nosi chyba usebara, ale jeśli nie weźmie się do roboty, to już dla niego nawet odpowiedniej rangi nie będzie. Ktoś

Karpielek

VIP
VIP
Witam was drodzy zakonnicy :) Złe rzeczy sie dla nas dzieja <_< Kolejni bracia zostali wydaleni z powodu nie wywiazania sie ze swoich obowiazków. Jest nas coraz mniej i tego sie najbardziej obawiam. Musimy pomyślec nad werbowaniem nowych członkow do zakonu. Moja propozycja jest jakas krótka informacja o zakonie(jak dolaczyc i takie tam)np. w sygnaturze. Co o tym sadzicie?? Może macie jeszcze jakies pomysły. Dlatego zakonnicy zmobilizujmy sie i coś zrobmy.

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
Racja.. Jednak nie każdy ma czas żeby wywiązywać się z obowiązków. Rozumiem że skoro się w to zaangażowaliśmy to powinniśmy robić co do nas należy.. no ale cóż, życie..
Osobiście dostałem możliwośc napisania pracy nieco później.. Zrobię to, jeżeli tylko znajdę trochę czasu i weny..

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Może warto by napisać jakąś broszurkę informacyjną, dla potencjalnych rekrutów. Można by w niej zawrzeć jakieś informacje o Zakonie, co możemy im zaoferować. Można by też pomyśleć, nad zmniejszeniem wymogów rekrutacji.

Najemnik@

Member
A może poprostu szukajmy ludzi, będziemy śledzić takich i jak wydadzą nam sie potrzebni to poprostu zaprosimy ich do wzięcia udziału w rekrtuacji, co wy na to?

Phantom Lord

Active Member
Bojan, wymogów rekrutacji nie zmniejszę. Na razie nie zdała tylko jedna osoba, i w dodatku, wbrew regulaminowi, dostała jeszcze jedną szansę tego samego dnia.

Ale co do jakiejś broszurki, informacji to pomysł jest dobry. Może nawet przydałaby się jakaś widoczna graficzka z napisem "Zakon Świętego Miecza Zaprasza", lub podobnym.

No i pomysł Najemnika również mi się podoba. Osoby wyróżniające się na forum, które nadawałyby się na Zakonników powinny zostać przez nas zauważone, wtedy można wysłać zaproszenie.

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
No więc ja mogę się zająć tym "wyłapywaniem talentów". Oczywiście mam na myśli nowych. Tylko zważcie na to, że nie będzie ich za wiele.

Phantom Lord

Active Member
Uznajmy, że to wlicza się w obowiązki Herolda :)

Poza tym: Kyroge, błagam, dokończ tą krucjatę bo powoli noszę się z zamiarem usunięcia jej całkowicie.

Rangiz, napisz proszę do Blaira, żeby napisał w Drugiej Krucjacie to, co mu wysłałem, bo nie mogę go nawet wyrzucić z Zakonu (na jego życzenie), bez tego...

Jak będę miał trochę oddechu i przestrzeni (pewnie gdzieś w ferie świąteczne :)) to pomyśle nad jakimiś urozmaiceniami do Zakonu.

Kyroge

Member
OK, staram się robić, co w mojej mocy, spróbuję w weekend coś dokopać i przepraszam, że to tak się jak srajtaśma ciągnie. Po prostu szkoła zajmuje mi dość dużo czasu, potem nawał zadań domowych, uczenie się...
W weekend postaram się znaleźć czas i skończyć z tym ran na zawsze.

Phantom Lord

Active Member
Drodzy Zakonnicy,
Wszystko to zaczyna bardzo nieładnie wyglądać. Nie tylko w Zakonie, ale i na całym forum zaczyna to wszystko nieładnie wyglądać. Dlatego też doszliśmy do wniosku, że nie należy tego dłużej przeciągać. Jest to zapewne nasza ostatnia rozmowa w tej sprawie. Otóż - czy według Was Zakon ma dalej istnieć? I nie mają to być odpowiedzi takie, jakich udzielaliście wcześniej. Teraz pytam się, czy jesteście dalej zainteresowani robieniem tu czegokolwiek? Jeśli chociaż połowa z Was nie zdecyduje się ożywić Zakonu, zostanie on raz na zawsze usunięty z forum.

Może jeszcze kilka słów wyjaśnień - jestem gotowy na zmiany w ZŚM. Każdy kto chce, żeby nie został skasowany, niech pisze swoje propozycje, co można zmienić i jak go można rozruszać. Może chcielibyście tematu z możliwością luźnych dyskusji? Może chcecie zmienić strukturę walk? Zapraszam do dyskusji.

Pragnę zaznaczyć, że całe forum powoli popada w sen, nie wiem czy wieczny. Zakon jest jednym z takich miejsc, które muszą dać teraz coś od siebie. Zapraszam do dyskusji.

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
Cóż, szczerze mówiąc mam takie mieszane uczucia ^^. Cóż, tyle pracy włożonej w zakon miało by teraz iść w zapomnienie? Sam nie wiem.. Z drugiej strony - po co ma stać jeżeli nikt (prawie) się nie udziela?
Gdyby to ode mnie zależało, na dzień dzisiejszy zamknął bym zakon - podkreślam, zamknął. Gdyby forum już wróciło z powrotem do ''formy'' to można by to otworzyć..
Taka moja propozycja :]

Ale jak ma wrócić do formy jak wszystko zamkniemy, usiądziemy na dupie i będziemy czekać? Tak się nie da, przykro mi. - Phantom

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Nie ma mowy o żadnym kasowaniu PL jest tylko zamkniecie...to tak jakby wyrzucić w błoto cała prace zakonników.

Z tego co wiem to i tak prace miały iść na stronę główną, a po co komu Zakon, który będzie tylko pomnikiem? Albo im zależy na tej pracy i będą ją kontynuować, albo uznali, że to nie ma sensu i prace są niepotrzebne. Dałem wybór. Poza tym o tym skasowaniu mówiłem trochę spontanicznie - nazwijmy to zakończeniem działalności

Kyroge

Member
Cóż... Też mam mieszane uczucia. Kraver chciał, żeby Zakon nie upadł. Może i zawaliłam Krucjatę, ale nadal będę walczyć o istnienie ZŚM.
Co do rozruszania: proponuję dać jakieś zadanie każdemu Zakonnikowi, albo np. zrobić jakieś zawody między Garnizonami. Nieco denne te propozycje, ale cóż...

Elessar

Inkwizytor
Weteran
Wg mnie nie ma sensu dalej ciągnąć Zakonu, jeśli nikt nie będzie tu nic robił. Ale z drugiej chyba nie wyrzucimy tego wszystkiego ? Przecież jak KL tu zajrzy i nie będzie ZŚM to nam chyba nogi z d**y powyrywa :p
Uważam, że Zakon powinien trwać dalej.

Karpielek

VIP
VIP
Ja sie nie zgadzam! Jak już raz mówilem trzeba werbować nowych członków do zakonu poprzez zamieszczenia informacji w sygnaturze. Ja niestety nie umiem sie bawić grafiką ,więc ktoś by musiał to wykonać. Po drugie niech mistrz wyznaczy zajęcia dla zakonników np. napisanie prac a przede wszystkim odpisywanie na tematy w zakonie oraz zakładanie nowych. Opowiadanie zakonne też leży a powinno aż sie wypełniać. Co do walk zakonnych mogły by sie one np. odbywać w soboty. Struktur walk bym nie zmieniał bo są w porządku. Zostawmy przeszłość za sobą. Chodzi mi tu o zawalone zadania. Zacznijmy wszystko od nowa. Nie znałem Krawera ale czytałem jego posty w których prosił aby zakon nie upadł. Więc moi drodzy pełna mobilizacja i zabierajmy sie do roboty. Niech żyje Zakon!

P.S: Nie jestem w długo zakonie ale powiem wam wszystkim że bardzo mi na nim zależy. Z mojej strony to tyle.

Kyroge

Member
Grafiką mogę ja się zająć*, tylko może dacie propozycje, jak to zrobić?

* - o ile nie boicie się mojej grafiki ;)

A Zakon i tak będzie istniał :p Bo kilka osób do tego nie dopuści ;] (tzn. do upadku Zakonu)

Karpielek

VIP
VIP
Krótka graficzka w sygnaturze tylko żeby sie rzucała w oczy :D Wymagania, jak dołączyć i takie tam. Poprostu jakiś link informacyjny o zakonie.

Do góry Bottom