Dyskusje Różne

Goran

Member
Ech... Faktycznie ciężko mi ostatnimi czasy dostać się do neta. Mam wiele innych spraw na głowie, które kolidują "nieco" z prowadzeniem Zakonu. Niestety, przez najbliższe dwa tygodnie ten stan rzeczy się raczej nie zmieni. Co najwyżej w weekendy ;/
Ale do tematu...

Primo. Jak już napisał Dudekkss, w Zakonie nie chodzi tylko o dyskusję.

Secundo. Pamiętajcie, że wątki nie muszą głównym nurtem bezpośrednio dotyczyć uniwersum Gothica. Można zakładać każdy temat dotyczący w mniejszym lub większym stopniu tego świata. Nie musi i nawet nie powinno wyglądać to tak, że każdy temat działa w schemacie "Wszystko o nim/niej/nich.". Takie tematy muszą istnieć i są mile widziane, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by zakładać topici posiadające szczyptę kontrowersji takie jak np. "Orkowie, a III Rzesza. Te same idee?", lub "Technologia w Myrtanie. Na jakim etapie rozwoju?", "Literatura Gothica.", czy nawet "Podobieństwa Gothica do naszego świata.". Jak ktoś chce może oczywiście wykorzystać tematy które tu przytoczyłem...

Tertio. Patrząc na niektóre PW, zauważyłem, że Garnizon Ognia jest bardziej popularny. Heh, a ja bałem się, że to właśnie on będzie tkwił pusty. Mitologia, literatura, badanie legend, dziejów i celów danych bóstw jakoś wydawały mi się atrakcyjniejsze od rozprawiania nad materią polityczną... Ale jak widać się myliłem. Mam tylko nadzieję, że zyska on jeszcze nieco na popularności. Pamiętajcie też, że do mitów zaliczamy również niektóre fakty z Gothica, ponieważ religia została w grze niemal całkowicie urzeczywistniona. Potop wywołany przez Adanosa, czy legendarni Przodkowie z Nordmaru, to wszystko nadaje się również do Garnizonu Wody.

Quarto. Właśnie zdałem sobie z czegoś sprawę... Ale to kiedy indziej ;].

Pozdrawiam

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Uwaga nie przestraszyć się pewnych zmian. Po obradach komturów i wielkiego mistrza doszliśmy do wniosku, że parę rzeczy trzeba zmienić. Teraz musicie cierpliwie poczekać na Gorana który opublikuje nasze postanowienia ;].

Elrath

Member
Otóż ja mam zdanie bardzo proste i oklepane. Uważam, iż najważniejszym czynnikiem kształtującym działalność Zakonu jest po prostu aktywność jego członków. Co z tego, że będą wprowadzone jakieś nowe bajery i modernizacje? Co z tego, że będą zmiany, jeśli użytkownicy - Giermkowie, Komturowie i sam też Wielki Mistrz nie będą tutaj pisać. Uniwersum gry jest pełne ciekawych rzeczy, które warto rozważyć, jeśli nie w Garnizonie to i w głównym forum Zakonu. Ja od siebie zachęcam do tworzenia tematów i dyskusji :) Pamiętajcie, zawsze znajdzie temat, na który można porozmawiać.

Kyroge

Member
Najważniejsze to teraz: Nowy Mistrz! Kraver Lynch odszedł i nie chciałby, żeby Zakon popadł w ruinę! Zakon MUSI istnieć dalej!
No cóż, sama jakoś nie jestem zbyt aktywna... Ale jeżeli wyzwolimy motywację w Braciach - Zakon powinien tylko zyskać na sile.
Tyle z mojej strony.

Akasemis

Member
Ja tu zaglądam - nic nie pisze, zresztą nie tylko ja, nikt się nie zgłasza do walk (najwyżej dwie osoby), i tyle, po prostu zakon upadł, nie dziwie się...

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Ja w sumie też, nikt nie tworzy nowych tematów, nikt nie zgłasza się do prac, nikt nie pisze w opowiadaniu. Kompletny brak zainteresowania.

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
Zaglądam tu, jednak nic nie piszę.. Ale przecież jedna osoba nic nie zdziała. No cóż.. Nie wiem czy uda się jeszcze podnieść zakon..

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
A mnie ciekawi jedno .. dlaczego nikt nie pisze ?

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
Nie wiem.. może mało jest tematów? Bo gdybyście otworzyli te pracy które pisali giermkowie to ja bym chętnie tam odpisywał..

Phantom Lord

Active Member
Co odpisywał? Te prace pisali giermkowie, aby awansować na wyższą rangę. Nie ma po co tam odpisywać, był jedynie temat gdzie poprawialiście błędy.
Akasemis, powiem Ci tyle, że jesteś jak obrażone dziecko. Nic nie dodam, nie ujmę. Zauważ, że to Wy chcieliście istnienia Zakonu i to Ty chciałeś do niego dołączyć, więc teraz się nie wymiguj. Zaznaczałem, że Zakon nie powstanie bez Waszego udziału. Nie dziwisz się? Więc widzisz to jakim jesteś hipokrytą? To dobrze.

CYTAT
nikt się nie zgłasza do walk (najwyżej dwie osoby)

Zgłasza się więcej, tylko najwyżej dwie o tym pamiętają. Zauważ, że to Wy dajecie ogłoszenie o walkach kilka godzin przed nimi, a raz musiałem jeszcze o tym przypominać.

CYTAT
Ale przecież jedna osoba nic nie zdziała
To po co bierzemy udział w głosowaniach? Żeby powstało coś wspólnego, każdy musi starać się indywidualnie. Kyroge na przykład odpisała w jednym temacie, gdyby druga osoba odpowiedziała na jej post, powstałaby już dyskusja.

Prawda jest jednak prawdą, nie ma co ciągnąć Zakonu, skoro nikt nie ma zamiaru w nim odpisywać, a jedyną rzeczą, która się porusza jest najbardziej prosta zabawa. To o czymś świadczy, nie? Ja i komturowie zrobiliśmy swoje, przynajmniej tyle ile mogliśmy. Jestem dumny z tego, że nie staliśmy z założonymi rękami i nie narzekaliśmy półsłówkami na wszystko, jak Akasemis.

CYTAT
Nie wiem.. może mało jest tematów? Bo gdybyście otworzyli te pracy które pisali giermkowie to ja bym chętnie tam odpisywał..
A kto miał wykazywać się pisaniem postów i tematów na najwyższym poziomie? Oj chyba nie komturowie, ani nie mistrz.

Kyroge

Member
Zakon stoi, tematów nowych nie ma, już 2 osoby opuściły ZŚM, wszystko się sypie jednym słowem :(
Ale chyba tak tego nie zostawimy, co?! Przynajmniej ja nie mogę. Powód? Proszę bardzo: Znów się powtarzam, ale przysięgłam Kraverovi, że ruszę Zakon i że nie upadnie! To jego ostatnie życzenie!
A tak dalej - czekałam na odpowiedź w moim temacie i jakoś też nic. A Co do prac - ja piszę :` Tylko trochę długo, ale sobie taki temat wybrałam :^
Pozdrawiam Bracia Zakonni

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Ale Kyroge to chyba nie ma najmniejszego sensu. Nie ma nowych ludzi. Starzy bracia albo nie zaglądają albo nic nie piszą. Opowiadanie, które powinno pękać w szwach od postów stoi w miejscu. Sam chciałem odpisać w twoim temacie ale taki jakiś nijaki jest. Sam nie wiem co tam pisać, o czym dyskutować.

Phantom Lord

Active Member
Ależ Dud, jest jeden nowy człowiek. Problem w tym, że jak dotąd pisał tylko w walkach. Niestety po rozmowie z Goranem muszę powiedzieć, że miał rację. Gothic to prosta gra i większość ludzi, którzy do niej ciągną to prostota. Zakon nie ma prawa istnieć w takich warunkach. Kyroge, z całym szacunkiem, jeśli inni nie będą chcieli z Tobą dyskutować, sama tego nie zrobisz.

CYTAT
To jego ostatnie życzenie!
Spokojnie, on jeszcze żyje... Pomyślmy o tym poważnie: jeśli Zakon będzie istniał i się nie ruszał, to lepiej go wyrzucić, żeby nikomu nie zaśmiecał ekranu. Jeśli teraz chcecie zrezygnować, to mogliście w ogóle tego Zakonu nie tworzyć. Pomysł Zakonu uważam za świetny. Rangi, gorące dyskusje, walki, wspólne opowiadania i klimat. Powtórzę się: ja tego nie zrobię, Dud tego nie zrobi, ED też nie. To Wy tworzycie ZŚM.

Zrobimy tak: Jeśli w ciągu tygodnia Zakonnicy nie zaczną choć trochę ruszać Zakonem, kończymy to wszystko. Robię to ze względu na Kyroge i jej, prawdziwie rycerską przecież, przysięgę. Nie zależy Wam? To przykro mi. Goranowi i Kraverowi zapewne też, ale nawet Lynch nie mógł ZŚMu rozruszać bez Was.

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
Nie no ja też jestem za tym by zakon został.. Nie po to robiłem userbary, pisałem prace, krucjate, organizuje walki by poszło to na marne. Chcę by trwało to jeszcze długo :).
Pokażmy to drodzy zakonnicy! Pokażmy że potrafimy!
Dziś juz nie napiszę posta, ale jutro biorę się za pisanie :). No i trzeba walki ustalić.

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Zakonu zamykać nie mozna! Co najwyżej wstrzymać jego działalność do pojawienia się dodatku do G3. Wtedy będzie wiele nowych wątków do poruszenia. Ale to w ostateczności.
Panowie, mniej narzekania, więcej robienia. Ruszmy opowiadanie zakonne. Ja w niedługim czasie coś tam napiszę ale od razu uprzedzam, Sapkowskim nie jestem xD.

Phantom Lord

Active Member
Już trzech chętnych? To znakomicie, że nie musiałem czekać przez tydzień. Tak więc - Zakon będzie istniał dalej. Mam nadzieję, że nikt nie będzie już wieszał psów na Komturach i mnie, za zastój w ZŚM.

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Cieszy mnie to, że nie tracicie wiary. Ja już zacząłem powoli ją tracić. Sam próbowałem coś napisać w opowiadaniu. Dałem nowy wątek do rozbudowania. Mam nadzieję, że ktoś tam coś napisze w końcu ;]

Phantom Lord

Active Member
Tak więc widzę, że powoli ruszamy, co? Cieszę się. Pamiętajcie, że zawsze jest coś do zrobienia, zawsze można zadawać pytania i zawsze można mieć wątpliwości. Z takimi założeniami Zakon nie upadnie. Jakby to powiedziała Kyroge - do boju!

Kraver Lynch

Weteran
Weteran
Redakcja
Brawa dla ASa, Rangiza, Kyroge, Dudekksa, no i oczywiscie Phantoma.
Zalezy Wam na Zakonie, trzymacie go dalej, jakos to leci, istnieje. Co prawda wszystkie te pomysly, ktore powinny byc wręcz rozszarpywane przez członków Zakonu, lecą jak krew z nosa ale dobre i to.

Mimo to ciesze sie, że w naszej organizacji znajdują się tak porządne osoby, o które ciężko. Mówie tu o wyżej wymienionych ale należy wspomniec również o Bojanie, który ma jako taki wkład w rozwój tego wszystkiego.

Pamietajcie, że po złych chwilach nadchodzą te dobre, po czym znow wszystko sie psuje. Cykliczny ruch powtarzający się w nieskonczonośc. Dlatego zawiodłem się i zdziwiłem słabością ducha Akasemisa i Thrana, którzy bez walki i chęci opuścili nas.

Co do pozostałych, ostałych przy życiu po tym nie łatwym boju... Miecze w dłon i walczcie. Ruszajcie na wroga, tnąc go i miażdząc w imię wyższych, przyświecajacyh Wam celów. Za zakon, by istniał do konca świata i jeden dzien dłużej.

Nie zawiedzcie mnie, a przede wszystkich Was samych, bo ciężka praca, którą wszyscy z nas w to włożyli jest warta tego, by ciągnąc to dalej.

Bracia... i Siostro. Nie zapominajcie o tym. A Ty Phantom... Jestem z Ciebie dumny. Dobrze sie sprawujesz jako nowy Mistrz. Twarda ręka i żelazne zasady są kluczem sukcesu, który pochłonie kilka ofiar.

Do góry Bottom