Witcher 2

El Bastardo

Władca Wiedźm
Moderator
Redakcja
III akt i nie mogę się oderwać, czuje się jakbym czytał kolejną książkę Sapkowskiego. Masakra.
Golemy to pestka wystarczy odpowiednia technika :p

Wersus, z Letho trzeba się trochę namęczyć. Ja atakowałem tylko w pewnych sytuacjach. Kiedy działał jego Quen, nie atakowałem. Mocne ciosy mieczem, Igni, Aard, i jeszcze sztyletami rzucałem. Miałem kilka podejść.

Edit: Jeśli ktoś z was zainstalował już patcha niech da znać, ciekawi mnie czy trzeba grać od początku, czy można kontuzjować grę. Nie znalazłem o tym żadnej informacji, podejrzewam więc, że da się grać dalej, jednak boję się.

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
Można grać dalej po zainstalowaniu patcha. Nie niszczy save'ów.
Powiem jedno. Super. Gra mi teraz płynnie chodzi na wysokich, a wcześniej mi na minimalnych ścinała. No i się nie wyłącza!

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
http://www.en.thewitcher.com/patch/

Patch 1.1 :)

Cedric

GołoWąs
Radzę pobrać także DLC ( są np DLC z kolekcjonerki typu kurtka "Niebieskich Pasów " etc
Wystarczy wysłać maila na ich adres
DLC

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Obama otrzymał od Tuska EK Wiedźmina 2
Sobota, 28.05.2011, godzina 18:19, autor: Krzysiek "Knicz" Ogrodnik

Wszystko w ramach pożegnalnego podarku dla prezydenta USA, który już zakończył swoją wizytę w naszym kraju.

Gram.pl teraz dostępne także w formie ebooka na tablety i e-readery!

Wracający już do swojego kraju Barack Obama ma ze sobą Edycję Kolekcjonerską Wiedźmina 2 co udało nam się potwierdzić u wydawcy gry. Był to jeden z prezentów, które prezydent USA otrzymał od Donalda Tuska, naszego premiera.

Fakt zdecydowanie wart jest odnotowania, bo podkreśla jak wielkie znaczenie miała dla naszego kraju premiera tej gry. Ciekaw tylko jestem, czy Obama kiedykolwiek uruchomi swój prezent i choć trochę pogra w Wiedźmina 2. No i w jakim stanie jest jego głowa Geralta...

Prócz gry Obama otrzymał także iPada z filmami Tomka Bagińskiego i Damiana Nenowa, a także pióro, które gdy prezydent USA chciał się nim wpisać do pamiątkowej księgi, odmówiło posłuszeństwa.

Padłem na pyska. Czy może być lepsza reklama?

Cedric

GołoWąs
Ciekawe co Obama da jak któryś z naszych do USA przyjedzie :trollface:

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
Ukończyłem Wiedźmina 2. Zacna gierka. Jedynie te zakończenie ajjjj. Nie mogli dać lepszego?
Nie będę się rozpisywał za nadto. Każdy wie jak gra wygląda itd. Jak dla mnie 9. Skopali lekko optymalizacje i końcówkę gry. Ale ogólnie nie ma nic do zarzucenia.
Teraz nowa gra i inne wybory fabularne.

El Bastardo

Władca Wiedźm
Moderator
Redakcja
Ja też właśnie skończyłem, gra jest niesamowita. Teraz zagram od nowa, najpierw jednak pobiorę wszystkie DLC.
Jeśli chodzi o zakończenie to faktycznie, mało efektowne...

Zapomniałem, mam jedno pytanie wie ktoś jak wydrukować dziennik?? Podobno jest taka możliwość??

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Mieszane uczucia mam po Wiedźminie. W niektórych aspektach mnie zachwycił, w innych mnie zawiódł. Na pewno gra za krótka. Otwartość gry jest natomiast zacna, wiele wyborów w ciągu gry - to mi się podoba. Zakończenie jest po prostu przejściem do trzeciej części, chociaż i to można zrobić w sposób lepszy (patrz. zakończenie Wiedźmin 2), ale zabrakło pana Bagińskiego, chociaż odnowiono z nim współprace - wczoraj to ogłoszono.
Moja droga -Zabiłem księcia La Valetta w pojedynku 1 vs1--> Dorga Rocha-->Zabicie Loredo (nie pamiętam już czy tam w ogóle był wybór czy to było następstwo drogirocha)--> Zabicie tego pachołka Detmolda-->zabicie Henselta-->-->uratowałem Sheilę-->Oszczędzenie smoka--> Oszczędzenie Letho

Cedric

GołoWąs
Polecam zobaczyć jak około 2 lata temu wyglądał Wiedźmin 2

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Błe. Ja jestem na etapie zainstalowałem. Ofc pierwszym razem skaszaniona płyta i z HDD robiłem instalkę

Niestety mój lapek nie daje rady ;/ Na obecnych ustawieniach działa ale szarpie, aż smutno. Chyba będę ze średnich musiał zejść na Low. Tego się obawiałem. jednak trzeba będzie zainwestować w nowego lapcioka.

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
Próbowałeś Game Boosterem przyspieszyć laptop by lepiej działał pod gry?

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Ta. Czytałem o tym praktycznie na początku ale niezbyt wiele to dało.

Niestety jedno co widzę, to fakt, że dwójka śmierdzi konsolą na kilometr ;/

Kacperex

KacŚpioszek
Ja na razie śledzę tylko internet i słucham opinii znajomków. Wiem, że gra jest koszerna i warto mieć ją w swoich łapach. Niestety na chwilę obecną mój komp uciagnie raczej Wieśka tylko na niskich/średnich, a nie chce się wkurzać, stąd też czekam za wersją na Xboxa. Grałem chwilę u kumpla i wiem, że tytuł jest godny zagrania. Widać, że chłopaki z CDP RED odwalili kawał dobrej roboty, jednak dla mnie strzelili sobie trochę w kolano, tym że gra na konsole wyjdzie w późniejszym okresie. Wielu z graczy zapomni o Wieśku, a ponowny szum w okół tytułu będzie kosztował przecież. Nie można było zrobić za jednym zamachem? :)

miozu

New Member
Jeszcze nie grałem w Wiedźmina 2 bo nie mam takiej możliwości zagrania, bynajmniej na razie.
Uważam, że gra jest świetna, na filmikach wygląda rewelacyjnie, dubbing nie jest gorszy od dubbingu z 1. Czekałem na tą grę z niecierpliwością i nadal czekam tyle, że tym razem na nowiutki komputer :D
Za pewne nie rozczaruje się tym co zobaczę odpalając tą wypasioną gierkę.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Dżizas...niestety muszę poprosić o pomoc tych, którzy już przechodzili, bo mnie krew zaleje.

Jestem na 2 rozdziale/ ścieżka Roche'a jak się przedostać gdzieś przez tą pieprzoną mgłę?

Potrzebuje tych symboli by móc zdjąć klątwę z Hanselta. Mam zbroje Selkirka ale reszta jak rozumiem jest po drugiej stronie mgły. Gdzieś mi się obiło o oczy, że jak wejdziesz we mgłę to na polu bitwy trzeba odpalić medalion i on wskazuje drogę...ale uruchamiam go i nic. Parę razy bez medalionu zwiałem cholernym kusznikom ale jak odchodzę gdzieś dalej to aktywuje się mgła i z powrotem przenosi mnie na stronę z której wchodziłem. Zlazłem wszystkie możliwe miejsca po stronie obozu Hanselta. I nie wiem cóż teraz, kręcę się już 2 dzień.

Jakieś porady?

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
Jak Cię przenosi to znaczy, że o czymś zapomniałeś w obozie. Co musisz znaleźć, bo już zapomniałem. Chodzi mi o symbole.
Wiem, że sztandar (Verden), miecz (Verden), zbroja (obóz) i coś jeszcze.

El Bastardo

Władca Wiedźm
Moderator
Redakcja
Musisz dostać od Detmolda amulet który pomoże Ci przedostać się przez mgłę, a żeby go dostać trzeba chyba zdjąć klątwę z Henselta. Wykonywałeś już zadania ze spalona na stosie Sabriną ?? Trzeba odprawić rytuał, który zdejmie klątwę z Króla ( klątwa zostaje na polu bitwy) Dopiero wtedy przechodzisz przez mgłę, razem z tobą idzie Krasnal. Błądzenie we mgle bez amuletu, kończy się w końcu śmiercią, a medalion tylko wskazuje drogę ( jeśli masz amulet) nie chroni.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
No mam jeszcze misje z burakami od spisku. Jak bije się z ziomkami Roche'a na pięści to przyłazi jakiś jeden z obozu Kedweńczyków i chce mi obić mordę i ostrzega, żebym przestał interesować się kwadratowymi monetami i walkę przerywa ten rotmistrz w obozie. który daje nam swoją borsucza czapę. A tak to nic już nie mam poza głównymi questami.

Jak chodzi o Demolta to mam z nim wyczerpane kwestie dialogowe, bo mówi mi, że trzeba wszytko tu załatwić zanim wyruszę na drugą stronę. Ale w opisie zadania nie ma wskazówek co dalej ;/

Do góry Bottom