Witcher 2

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Mi będzie cieć szarpał ;/ mam słaby proc dwa rdzenie po 2 GHz.

Na średnich pyknie zapewne, choć kusi mnie czy nowego lapa nie kupić ;)

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
http://www.ustream.tv/channel/the-witcher-2-live-q-a

Ekipa gra na żywo w wieśka!

To jest hasło: goodoldgames

KING

Weteran
Weteran
Widzę dawno nikt nic nie pisał w temacie o Wiesku więc pora odświeżyć jako że gra juz za 3 dni :cool:

Wczoraj otrzymałem swoją EK a oto jest zawartość :

20110512230.jpg

20110512231.jpg

20110512232.jpg

20110512233.jpg

20110512234.jpg

20110512237.jpg

20110512240.jpg

20110512241.jpg

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Ta, też mam już kolekcjonerkę, tyle że na razie nie można zagrać. W oczekiwaniu na możliwość aktywacji obejrzałem materiał video z płyty dodatkowej i posłuchałem soundtrack'a.
Oby do poniedziałku i odpalam Wieśka ;)

kubak114

New Member
Ja chciałem samemu odkryć cały świat, nie czytać żadnych informacji ale nie dałem rady :) Mam nadzieję że ostatecznie wyjdzie wersja konsolowa bo wolałbym Xboxa 360 niż nowego laptopa.

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Mieszane uczucia mam po godzince gry w W2. Wiadomo, trzeba się przyzwyczaić do nowych rozwiązań, dlatego na razie nie oceniam. Jedno co pozostało bez zmian to soczyste dialogi :). Lubię to!

A ta grafika jak na razie mocno cukierkowa jest. Mam nadzieję, że nocą/w jaskiniach będzie mrocznie i brudno tak jak w jedyneczce.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Gra "Wiedźmin 2" w przedsprzedaży rozeszła się w 150 tys. egzemplarzy + 56 tys w pierwszych trzech dniach sprzedaży. Idą jak burza mimo nieodłącznych kłopocików :)

http://worthplaying.com/article/2011/5/19/news/81465/
(pierwszy Patch w przyszłym tygodniu)

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Podzielę się małym spostrzeżeniem i wracam do gry. Mianowicie zauważyłem lub odniosłem wrażenie, że poziom trudności jest większy niż w poprzednim Wiedźminie. Co chcę przez to powiedzieć?
Ja nie jestem jakimś hardcorowcem i w praktycznie każdą grę pykam na poziomie trudności normalnym/średnim (oczywiście jeżeli jest wybór, bo zdarza się tak [jak w pierwszych Gothicach], że nieraz wyboru twórca nas pozbawi), nie inaczej jest i w przypadku Wieśka. Moim zdaniem teraz ten poziom stawia większe wyzwania, niż jego analogiczny odpowiednik w jedynce.

Kto gra już trochę i ma pewne porównanie, może wypowiedzieć się tu, aby potwierdzić moją tezę lub wysnuć wniosek przeciwny. Ciekaw jestem waszego zdania na ten temat.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Kto gra już trochę i ma pewne porównanie, może wypowiedzieć się tu, aby potwierdzić moją tezę lub wysnuć wniosek przeciwny. Ciekaw jestem waszego zdania na ten temat.

Nie grałem jeszcze (wiesio leży w folii) aczkolwiek śledzę opinie o grze i wygląda na to, ze masz rację, Tytuł bardziej wymagający od poprzedniego, do tego wymaga połączenia zręczności i taktyki.

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
do tego wymaga połączenia zręczności i taktyki.

Nic dodać, nić ująć. Miałem jeden motyw z upiorami w akcie pierwszym, gdzie chyba z dziesięć razy poległem i nie mogłem ich wykończyć. W efekcie wkurzyłem się i przestałem grać. Potem intensywnie przemyślałem sprawę i starannie dobrałem eliksiry i znaki magiczne, po czym znowu przystąpiłem do walki, zmieniając przy tym taktykę poruszania się itp. Okazało się, że knucie jest skuteczne.
Jest to na początku irytujące, ale potem daje dziką satysfakcję ;)

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Na tym polega nowy wieśiek. W walce naprawdę trzeba kombinować, co "piknikom" może sprawiać prawdziwe problemy. Gra jest bardziej hardcorowa.

wersus

Esteta ekstraordynaryjny
Jak dla mnie to gra jest trudna jak jasna cholewa. Od buta. Gram na średnim i ginę średnio 4-5 razy na walkę. O tym, co musi dziać się na hardcorowym nie pomnę, bo tam to chyba jeden cios i po Geralcie... W sumie to cieszę się z tego. Dobrze, że Wiedźmin 2 to gra wymagająca. W przeciwieństwie do takiego Dragon Age 2 na przykład.

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Kluczem jest opanowanie walki - uniki i parowanie to podstawa. Gdy jest kilku przeciwników - cios i unik, bo inaczej inni szybko nas zleją. Ale to każdy musi znaleźć swój własny styl.

Dobrze, że jest wymagający, bo po przebrnięciu każdej z walk czuje się dziką satysfakcję, czego nie uświadczymy w grach, w których wystarczy nam "jedno oko na monitor", żeby rozwalić cała hordę.
Wstyd się przyznać, ale tę część prologu, w której pojawił się smok i palił te "tarasy" przechodziłem chyba z godzinę - ją wybrałem pierwszą i to w sumie mogło wpłynąć na długość jej przejścia, bo podczas niej uczyłem się dwójeczki.
A i co wam jeszcze powiem - gra wciąga. Doszedłem dopiero do pierwszego aktu, ale już zgarnąłem wszystkie zadania dodatkowe z tablicy ogłoszeń i mam zamiar wyruszyć w poszukiwaniu kilku trofeów.

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Skąd wziąć ten kod, który trzeba wklepać aby ściągnąć questa Problemy z Trollem?

El Bastardo

Władca Wiedźm
Moderator
Redakcja
Skąd wziąć ten kod, który trzeba wklepać aby ściągnąć questa Problemy z Trollem?

W sumie to nie wiem, ale to musi być jeden z tych co dali na odwrocie instrukcji. Wiem, że trzeba się zarejestrować na stronie Wieśka, może po rejestracji dają. W sumie też się zaraz za to wezmę.

Edit : na pewno, jest na odwrocie instrukcji, ten pierwszy "sercuRom"
Osobiście zgadzam się z tym co mówicie. jest trudniej i to dużo. Już nie wystarczy bezmyślnie klikać myszką, by rozwalić wszystkich w okół. Trzeba pomyśleć, ja też padałem jak mucha, ale w końcu trafiam na odpowiednią taktykę do każdego przeciwnika.
Wciąga nieziemsko, znacznie bardzie przedstawia klimat z książek niż jedynka.

Electric Dragon

Majster
Weteran
Przy ściąganiu dlc mogą występować problemy, na razie nie wciągam się w samą rozgrywkę. W przyszłym tygodniu wyjdzie patch oficjalny, poczekam i wtedy ruszę z graniem.

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Zacząłem ściągać tego dlc z Trollem, ale jak mi dojdzie do końca (ściąga ok. 7,3 MB), to wyskakuje napis Trwa weryfikacja, po czym zaczyna znowu ściągać ten sam plik i tak w kółko. W grze tej misji jak nie było, tak nie ma dalej. Irytujące to wszystko.

Wkurzyłem się i zacząłem grać dalej- robię teraz misję z zabiciem Kejrana. No i się zablokowałem. Już któryś raz z kolei podchodzę do tej walki i nic. Raz już pozbawiłem go trzech macek, ale zabrakło mi życia i poległem. Nic to próbuję dalej. Ciężko się gra w niektórych momentach...

El Bastardo

Władca Wiedźm
Moderator
Redakcja
Jest bardzo ciężko, im dalej w las tym ciężej :p Kejran, to pikuś, dalej są trudniejsze walki. Co do trolla, mam to samo ściąga się w kółko i nie działa. Zmuszony jestem zaczekać na patcha, wykonałem już wszystkie zadania poboczne we Flotsan i kilka głównych, nie chce jednak pociągnąć dalej akcji. Boję się, że nie będzie możliwości powrotu i zrobienia q z trollem.

Electric Dragon

Majster
Weteran
Biaf, możesz zawsze tutaj poczytać.

http://pl.thewitcher.com/community/

Dlatego ja nie ściągam jeszcze żadnych DLC. I muszę sobie obowiązkowo kupić lepszą kartę graficzną

Do góry Bottom