Witcher 2

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Gadam z zoltanem to tylko wzdycha, i rzuca jakiś frazes. Nie mam opcji dialogowej. Później wrzucę screena z aktualnymi zadaniami jakie mam.

Btw...zlazłem całe jaskinie pod obozem Hanselta, Całe Kamieniołomy i tylko mgła została. Pomysłów mi brak.

No dopiero co graliście i nikt nic nie wie... :trollface:

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
Yeedowsky

http://forum.wiedzmin2.net/index.php

Załóż temat, albo znajdź to czego szukasz. Tam kilkanaście osób ciągle jest i są na bieżąco z wiedźminem.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Też mi porada szkelo...;p takie do kidsów nie do mnie.

Jakbym sam na to nie wpadł :trollface:
Już byłem na oficjalu wieśka i przeglądałem tematy, dziś miałem założyć odpowiedni, choć to ujma na mym honorze. To chyba pierwszy raz jak muszę prosić o pomoc Oo z grą.

Elessar

Inkwizytor
Weteran
Jeśli chodzi o mgłę to musisz klikać przycisk z lub x, nie pamiętam już bo jakiś czas temu skończyłem, ten co się nim wyszukuje przedmioty do interakcji - wtedy pokaże Ci się takie jakby światełko, biegnij za nim. Chociaż w sumie to wystarczy że będziesz biegł prosto ;d przez główne pole bitwy i potem między takim kamiennym mostem. Nie zabijaj żołnierzy tylko im uciekaj, wydaje mi się że i tak nie daje punktów expa za nich. Generalnie, jeśli zadania symbol czegoś, czegoś, czegoś masz zaliczone to znaczy że już zdobyłeś wszystkie potrzebne rzeczy. Rozumiesz że idziesz pierwszy raz, od henselta do tego miasta?

Ave

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Mówię ci, że mam tylko zbroję Selkirka.
Nie mam miecza ani chorągwi, czy tam włóczni... a według zadań powinienem je odszukać po drugiej stronie mgły.

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
Daj screena misji jakie masz do wykonania.

A rozmawiałeś ze strażnikami o spisku i tych kwadratowych monetach? Rozmawiałeś z głównym strażnikiem o chorągwi i włóczni?

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
A rozmawiałeś ze strażnikami o spisku i tych kwadratowych monetach?

Po tym jak wytłukłem spiskowców w podziemiu gdzie mnie wpuściła świszcząca Zośka...wszystko stanęło w miejscu. Rozmawiałem ze strażnikami w obozie ale żaden nic mi nie zdradził.

Rozmawiałeś z głównym strażnikiem o chorągwi i włóczni?

Przecież włócznie ma Iorweth w Verden...dowiadujemy się tego od handlarza relikwiami sabriny w obozie Hanselta

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
Podaj jakie masz zadania do wykonania. Jakie symbole musisz znaleźć i jakie masz inne zadania główne.

Elessar

Inkwizytor
Weteran
Zadanie z kwadratowymi monetami i spiskiem w tym momencie schodzi na dalszy plan, potem samo się rozwinie.

Racja, pomieszałem, Rzeczywiście, teraz dostajesz tylko amulet i zbroję i to właśnie po pozostałe idziesz na drugą stronę mgły. Ale jak masz amuletem to już powinieneś móc.

Ave

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Jak uruchamiacie ten amulet? Tak jak wiedźmiński? Bo ja pykam z i wiedźmiński mi działa. A w ekwipunku nie widzę żadnego ;/ poza jakimś kamiennym.

Zadania wieczorem wstawie.

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Z tego co pamiętam, to wystarczy mieć ten amulet i już. Dostajesz go od Henselta i po prostu masz go gdzieś w ekwipunku. Bierzesz ze sobą Zoltana i śmigasz we mgłę. Jeżeli masz ten amulet, to nie powinno być problemu z przejściem mgły.

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Słabo pamiętam co tam się robiło po kolei, ale u tego nawiedzonego dziadka co rozpala świecie byłeś?

Jeżeli zoltan nie chce z tobą jeszcze iść przez mgłę, to znaczy, że czegoś jeszcze nie zrobiłeś. Więc w takim wypadku nie w mgle szukajmy problemu.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Z tego co pamiętam, to wystarczy mieć ten amulet i już. Dostajesz go od Henselta i po prostu masz go gdzieś w ekwipunku.
Omg...z wami więcej zamieszania niż pomocy...Medalion dostanę po tym jak uwolnię Hanselta od klątwy.

Jeżeli zoltan nie chce z tobą jeszcze iść przez mgłę, to znaczy, że czegoś jeszcze nie zrobiłeś. Więc w takim wypadku nie w mgle szukajmy problemu.
Tyle to i ja wiem...tylko nie wiem gdzie jest fragment, który ominąłem.

Zaraz wrzucę screena z aktywnymi zadaniami.

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Przyda się, bo szczerze powiedziawszy to tak zakręciłeś, że chyba nikt z nas nie wie w końcu co masz, czego nie masz, jakie zadania ukończone a jakie nie.

El Bastardo

Władca Wiedźm
Moderator
Redakcja
Yeed, byłeś u Natchnionego?? Wypytałeś go o grot ?? Powinieneś się dowiedzieć, że grot ma handlarz artefaktów -> Ten powie Ci, że już go nie ma, ( przegrał w kości z Iorwethem) -> Teraz gadasz z Detmoldem, dostajesz amulet i lecisz przez mgłę.

Tak to powinno wyglądać, a grot jest potrzebny do zdjęcia klątwy z Henselta

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Dobra już sam doszedłem. Preludium 3 Aktu.

Ja nie wiem ale mnie na normalnym poziomie gra się dość łatwo, a mówili, ze poziom zawyżony.
Drauga na jednym podejściu załatwiłem. To z Kejranem miałem więcej problemów...

Karpielek

VIP
VIP
Cześć Mam poważny problem, być może któryś z was natknął się na ten sam problem.
Otóż wszystko zainstalowałem jak należy, krok po kroku, zeszło prawie 1,5 godziny a tutaj wywala mi taki problem: KLIK
Dodam, że gra jest nowa, automatycznie zaktualizowana do patcha bodajże 1,3.

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
Sterowniki najnowsze zainstalowałeś? Miałem to samo i aktualizacja sterowników pomogła.

Karpielek

VIP
VIP
Szkel rozwiązałem swój problem. Przeczytałem w necie, że Windows 7(32,64 bit) mają okrojone wersje direct, więc zaktualizowałem go a plik o nazwie d3dx9_.dll się tam znajdował. Na moje szczęście wszystko śmiga ;)
EDIT: Trochę wkurzające będzie to ciągłe wkładanie płyty do napędu, da się to jakoś ominąć?

El Bastardo

Władca Wiedźm
Moderator
Redakcja
EDIT: Trochę wkurzające będzie to ciągłe wkładanie płyty do napędu, da się to jakoś ominąć?

Tak nie wyciągaj jej wcale :p Poza tym, Wiesiek działa bez płytki, mój na pewno, wiec podejrzewam, że wszystkie :)

Do góry Bottom