Pojedyncze Utwory Godne Polecenia

Fahrenheit

Pimpu?
W sumie bardzo fajny utwór, głos wokalistki ładnie komponuje się z muzyką w tle. Nie wiedziałem, że gothic metal jest tak fajny :)

Jak dla mnie bardzo interesujący utwór. Mógłbym tego słuchać godzinami, do tego bardzo ciekawy tekst. Choć Nickelback przez wielu jest uważany za chłam, mnie bardzo się podoba.

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Bo ogólnie Nickelback to taka komercha chlamowata ;p Taki tam rock o ile tak można to nazwać. Ogólnie koleś ma dobry głos nawet rzekłbym bardzo dobry a się marnuje w takim słabym projekcie. Choć trzeba przyznać, że poza wokalem te mocniejsze wstawki to główne atuty tego kawałka.
Generalnie może być ale szału nie ma.

Ode mnie trochę stonera w wykonaniu Kyuss

enjoy ;]

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Kyuss jaki jest, każdy widzi i nie ma co się tu rozpisywać. Jak większość rzeczy, w których paluchy maczali prekursorzy stonera, Homme i Bjork, mocno daje po uszach. Niewątpliwie Blues for the red sun to jeden z lepszych albumów, jeśli chodzi o pustynne klymaty.

Ode mnie kawałek, którym jaram się dobre kilka dni. Outro niszczy wszystko, mistrzostwo świata nad wszystkimi mistrzostwami.

Nauczyciel

Martwy Pluszak
Weteran
outro rzeczywiscie tanio skory nie sprzedaje. reszta taka yh. nigdy wielkim fanem nie bylem panter. no ale graja dobrze, winc 6/10

ode mnie intro music z S.T.A.L.K.E.R. Call of Pripyat
[yt]CCR35gUFzNE[/yt]

Dzyl

El Principe
Fajna nutka, kojarzy mi się trochę z jakąś grą cRPG. Ogólnie wpada w ucho i przyjemnie się słucha. 7/10

A tutaj coś co ostatnio często słucham, jedna z najlepszych według mnie piosenek Rise Against.
[video]http://www.youtube.com/watch?v=9-SQGOYOjxs&translated=1[/video]

Fahrenheit

Pimpu?
Słuchałem tej nuty parę dni temu, ale przy pierwszym słuchaniu albumu jeszcze nie kojarzy się tytułów :) Rise Against ma naprawdę niezły klimat, podoba mi się, choć najnowsza płyta trochę mniej - strasznie cichy wokal w stosunku do muzyki. Według mnie to trochę lepszy od tego utworu jest Drones, ale ten też wymiata.

Obok wejściówki Star Wars, jeden z najlepszych theme'ów filmowych, nastraja radością i optymizmem. John Williams wymiata :)

Pandrodor

Member
Kuźwa, nie lubię tego, źle mi się kojarzy :p Nie wiem dlaczego ale nic na to nie poradzę, że mi się smutno robi jak tego słucham :D A że ogólnie dobre to chyba nie muszę pisać. Oprócz SW pewnie jeden z lepszych jakościowo, jakie słyszałem - jeśli chodzi o filmowe :p

Miałem dać Iron Maiden, ale pozostanę w temacie:

Czasem włączam grę, żeby w Menu posłuchać :rolleyes:

Pozdrawiam.

Nauczyciel

Martwy Pluszak
Weteran
10/10, bo jak ty zmuszony bylem wracac do menu dla tej wyjebistej nutencji ;) Kocham.

[yt]kpEQqy-Bm-c[/yt]

Shinedown - Sound of Madness
do kombinacji filmikow z roznych gier o tematyce warhammera 40k
epicko <3

Elessar

Inkwizytor
Weteran
Ma moc :). Dobra nuta, "napełnia energią" ;p, na dodatek epickie wideo.

Od jakiegoś tygodnia na okrągło słucham tejże piosenki:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=27TYUby0z3U[/youtube]

Wpada w ucho, ma ciekawy przekaz. Jak już wspomniałem, na okrągło w moich głośnikach od jakiegoś czasu.

Ave

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
Przekaz faktycznie oryginalny strasznie. Nomyego znam tylko utwór 'Cocaine' i on mi bardziej wpadł w ucho od tego. Nie chciałbym go tłumaczyć w całości na nasz język, to co wychwyciłem mi wystarczy : p

Mi ostatnio bardzo spodobał się utwór Guns N'Roses

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dpmAY059TTY[/youtube]

Nauczyciel

Martwy Pluszak
Weteran
znany mi bardzo przyjemny dla ucha utwor =) moby 'est genialny 8/10

to ja wam zapodam takie cos, przesluchajcie calosc w trakcie zajmowania sie czym innym
[yt]gjf_VfZFwRg[/yt]

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Taka tam elektronika. Nic specjalnego ale też miłe dla ucha. W sumie mogłoby być lepsze ;] Niczym nie zaskakuje a w pewnym momencie już liczyłem na jakiś rozmach. No cóż daję 6/10

Ode mnie niemiecki zespół określany jako Dark metalowy. Wszystko dzięki atmosferze, jaka gości w ich utworach. Zespół jest starszy od Rammsteina więc jak mi tu ktoś powie że plagiatują czy coś to zniszczę śmiechem, bo gdy powstał ten band R+ nie było jeszcze w planach ;p
Kawałek pochodzi z krążka Mein Weg z 2004 roku
Polecam przesłuchać przynajmniej do 4:30 bo właśnie w 4:00 słychać rewelacyjny wokal. Moim zdaniem ;]

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Lipa, zżyna totalna z Rammsteina ;/

Nie no, tak serio, to w sumie tylko wokalem przypomina mi R+, muzycznie nie ma co porównywać, bo to dwa dość różne gatunki. Głos gościu ma niezły, pasuje do takich posępnych klimatów, generalnie bardzo klimatyczna muza. A, niech byndzie te 9/10

Ode mnie absolutnie przezajebisty kawałek polskiej kapeli metalowej Acid Drinkers, z ich ostatniej płyty (nagranej jeszcze ze Ś.P Olassem) Verses of Steel. Świetne wokale, świetne partie gitarowe, no po prostu cud miód. Szczególnie refren i końcówka miażdżą czaszkę. Enjoy.

Elessar

Inkwizytor
Weteran
Kurfa. Ma moc. Muszę się przyznać, że nie znałem dotąd kapeli, a tu taka zajebista grupa z mojego kraju. Gitara w tym kawałku wymiata. No kurde, 10 / 10 :).

Ode mnie.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gW22-3C06Wo[/youtube]

Piosenka pochodzi z najnowszego krążka Sabatonu, który miał u nas premierę 21 maja (albo coś koło tego ;p). Ogólnie na płycie jest kilka naprawdę dobrych piosenek. Niemniej ta jest zajebista. Nawet nie tyle z wykonania, które i tak jest dobre, ale z tekstu. Jest o powstaniu warszawskim. Szczególnie zajebisty jest moment, w której śpiewa PO POLSKU "Warszawo, walcz!" :).

Ave

Dragomir

Adam Konopka
Weteran
niezbyt trawię sabaton, a podniecanie się momentem gdzie śpiewają po polsku (pewnie wtedy na koncertach wznosi sie pisk nastolatek) to cos czego nie ogarniam tak jak i slawy tego zespolu, muzycznie nie sa tacy zli, ale teksty mi nie podchodza, poza tym wokal tez jakis taki kiepski, fajnie spiewa literkę R, a Szwedzi spiewajacy o historii Polski to jakis poroniony pomysl, juz wole polskie zespoly narodowe
5/10

ten nie jest narodowy, ale i tak jest swietny

Pandrodor

Member
Znośne, ale co najwyżej średnie. Można posłuchać, ale po co mam czas tracić jak mam coś, co mi się bardziej podoba pod ręką:)

http://goskok.wrzuta.pl/audio/9RsxGHupyZd/scorpions_-_pictured_life

Into the rock!

Fahrenheit

Pimpu?
Panda, w sumie całkiem fajny utwór, jakiś czas temu polubiłem starego rocka, bo wcześniej uważałem że jak coś nie jest z XXI wieku to się nie da słuchać :) Całej nie przesłuchałem, ale całkiem mi się spodobała ;D

Ja wam zarzucę tym kawałkiem, dość często pojawia się w radiu :)

HousE

Obywatel
To żeś klasykiem poleciał ;D. Powiewa radiem, czyli nie moje rytmy. Klasyk, newer get olt.

Przez przypadek usłyszałem i wciągnęło!

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
No cóż... nie wciągnęła mnie za bardzo ale posłuchać zawsze można

Do góry Bottom