Pojedyncze Utwory Godne Polecenia

Fahrenheit

Pimpu?
Szczerze mówiąc wydaje mi się, że jesteś jakimś prowokatorem - gdzie nie napiszesz, ciągle tylko tibia. Słyszałem już jedną piosenkę o tibii, ale ona przynajmniej była dobrze zrobiona, a tego to się nawet śpiewem nazwać nie da :)

http://www.youtube.com/watch?v=iqpnCwP8mBE

Ostatnio odkryłem dość fajny zespół, Five Finger Death Punch i powiem, że ten utwór mnie zafascynował :)

creative75

New Member
Utwór wyżej ,zupełnie nie moja bajka. :)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sQS6XQOhNh0[/youtube]

Kawałek pochodzi z filmu "Helikopter w ogniu"
Jeden z moich ulubionych filmów.

Sorrki jeżeli już się pojawił wcześniej.

Elessar

Inkwizytor
Weteran
Na początku myślałem, że się zanudzę słuchając tego. Po chwili... Nie wiem o czym mówią słowa. Ale wiem, że mają przesłanie. Po prostu to k**wa czuję. Masz u mnie duży plus.

Ode mnie: Moonspell - Scorpion Flower

Moonspell - portugalska grupa grająca muzykę, którą klasyfikuje się jako połączenie black i gothic metalu[2]. Powstała w roku 1989 jako Morbid God, a w roku 1992 muzycy przyjęli obecną nazwę. Podczas swojej długoletniej działalności zespół balansował pomiędzy wieloma gatunkami muzyki metalowej, niejednokrotnie umieszczając także elementy muzyki ludowej.

Kawałek pochodzi z ich dziewiątej płyty, Night Eternal, wydanej w 2008 roku. Do niedawna nie znałem Moonspella. Dopiero kilka tygodni kumpel pokazał mi tą piosenkę... i mi się bardzo podoba :).

Ave

creative75

New Member
Kawałek niczego sobie.
Strasznie przypomina mi Nightwish.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ADBKdSCbmiM[/youtube]

Norweski duet grający muzykę elektroniczną.
Utwór pochodzi z płyty : The Understanding.
Dodam,że do tego zespołu nakłonił mnie mój brat. :)

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
No no, całkiem przyjemny kawałek. Jedyne co mnie wkurza, to wokalistka i jej specyficzny, północnoeuropejski akcent. Warstwa muzyczna daje radę. Chociaż za elektroniką za specjalnie nie przepadam, to z przyjemnością przesłuchałem utworu do końca ;).

Widzę, że El zapodał kawałek Moonspella, to i ja dorzucę 3 grosze od siebie w tym temacie.

Sylwetki zespołu przybliżał już nie będę. Powiem jedynie, że utwór pochodzi z ich drugiego longpleja, wydanego w roku 1996 - Irreligoius.
Jest to jedna z moich ulubionych piosenek tejże grupy, sama płyta jest, jak dla mnie, jedną z lepszych w dorobku panów z Portugalii. Enjoy.

hailtokingbaby

New Member
Widzę że gothic metal. Mocny , dobry wokal razem z resztą daje świetny efekt. Czasem jest bardzo ostro , ale po chwili się robi słabo :( Niezłe, ale z tej piosenki tylko refren wbił mnie w kibel.

Wokalista niedawno kopnął w kalendarz. Już nowego albumu nie będzie (f*ck!)
Puśćcie sobie to na cały głośnik! Niech mocna nuta dosięgnie waszych sąsiadów!

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Kompletnie nie w moim typie. takie za głośne, mało jakby to powiedzieć.. rytmiczne, straszny haos

teraz macie coś ode mnie
oraj pole na traktore, hej hop siabadaba !!

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
Romek, dobra, wpada w ucho :D Chociaż trochę dużo przeklina koleś, ale 'elo kozak bit' jest ;]

Co do Royksopp, to bardziej przepadam za remixem.
http://www.youtube.com/watch?v=u3njX4nSO5U

Nauczyciel

Martwy Pluszak
Weteran
nijak jakos odbieram piosenke, moze bo ma kacu slucham,
jednakze muzyka zwykle wowczas mnie leczy, a nie rozsadza wnetrze czaszki,
winc pewno zwiazku ni ma
nic mnie w kawalku nie pociaga, choc glos bitki ne 'est zuy
5/10

[yt]Bp-bAComdjU[/yt]

troszke ruskiego stoner rocka z mojej strony

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Z każdym nowo poznanym stonerem dochodzę do wniosku, że nie ma słabego zespołu wykonującego ten gatunek (może to po części dlatego, że przeważnie to wciąż ci sami ludzie maczają w tym swe skamieniałe paluchy, tylko pod różnymi nazwami). stoner jest świetny w każdej odsłonie, nawet jeśli w wokalu słychać chamski, ruski akcent ;d Ql ql, jak najbardziej mi się podobuje.

Ostatnio się mocno wkręciłem w różnego typu metale i gotyki, więc pójdę w tę manię i coś dobrego Wam polecę.

Within Temptation to holenderski zespół grający muzykę na pograniczu metalu gotyckiego i symfonicznego.
Utwór pochodzi bodajże z rozszerzonej edycji albumu The Silent Force, wydanego w roku 2004, ale wora se uciąć nie dam. Na pewno można go znaleźć na płycie The Silent Force Tour, koncertówce nagrywanej na żywo w Holandii.
Wersja koncertowa, która moim zdaniem jest lepsza od tej albumowej.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Zespół lux klasa. Podoba mi się ich twórczość i zdecydowanie ją polecam, jeśli chodzi o klimaty gotyckiego metalu

[yt]XUMA27_tHNc[/yt]

Colin Lake - Nobody's man

Poza świetną bluesową piosenką w klimatach joego bonamassy polecam zerknąć na to co się dzieje na filmiku.
ten 8 latek wymiata :)

Fahrenheit

Pimpu?
Filmik mnie się wydaje ciekawszy od piosenki :) W sumie dość przyjemnie się słucha, bardzo odprężający kawałek, ileż można słuchać rocka i metalu.

Entrance Theme (muzyka na wejście) wrestlera WWE Shannona Moore'a. Podobno wykonywana przez niego razem z jego kapelą zwaną Mooregasm. Naprawdę polecam, dla mnie to świetny kawałek.

Silden

RPG'owiec
VIP
Pierwsze co mi przychodzi na myśl to jakaś kiepska kreskówka z DisneyXD. Może przypadłaby mi do gustu po kilkakrotnym przesłuchaniu. 4/10. :<

Vendetta

Deathproof
VIP
Geez. Nie dla moich uszu, nie lubię tego typu piosenek. Kojarzą mi się z disco polo i jakiś pseudorapem.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tzuGEiQmI6I[/youtube]
Z napisami, żebyście więcej z tego zrozumieli ;p

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Rammstein jak zwykle miły dla oka...albo raczej ucha;d Całkiem fajna piosenka ale jednak przy drugim odsłuchaniu i przeczytaniu tłumaczenia już tak mi się nie podoba :]

A ode mnie Republika i "Lawa"

Republiki chyba nie trzeba nikomu opisywać i przedstawiać? :)

Elessar

Inkwizytor
Weteran
Nie trzeba :). Przyjemna nuta, miła dla ucha i (muszę o tym pisać?) świetny tekst.

Ode mnie: Scars on Broadway - They Say

Scars on Broadway został założony przez Darona Malakiana i Johna Dolmanaya po rozpadzie SOADu. Fajna piosenka, wpada w ucho i ma tekst z przesłaniem. Jedynie... Kiedy pierwszy raz zobaczyłem teledysk, byłem przekonany że ten wokalista to nie może być Daron. A jednak.

Ave

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Świetny kawałek ze świetnej płyty. Zdecydowanie, Księga Tajemnicza jak dla mnie jest jedną z lepszych polskich rapprodukcji <3

Od siebie zapodam troszku polskiego gothic rocka
Nieprzeciętnie fajny kawałek, bardzo klimatyczny.

Nauczyciel

Martwy Pluszak
Weteran
to sie nacpali :] gohic rock dobra sprawa, ale piosenka mi nie posmakowala, 4,5/10

[yt]iqcKZwoEQOA[/yt]

Vendetta

Deathproof
VIP
Do słuchania owszem, do podobania się nie za bardzo. Nie podoba mi się wokal, ale da się przeżyć.
http://www.youtube.com/watch?v=0VF0BlXP-0Y&feature=related

Do góry Bottom