Pojedyncze Utwory Godne Polecenia

Nauczyciel

Martwy Pluszak
Weteran
Moc przebiega wzdluz mych wiezow energetycznych, odbdarowujac mnie solidnym kopem w dupe. Tak mniej wiecej dziala na mnie ta piosenka, jak i wiekszosc produkcji tej kapeli. Thunder.

[yt]Lp2KR9Dzq6g[/yt]

Omnia, neo folk z Holandii.
piosenka z plyty World of Omnia zdaje sie.
rozkosz.

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
No nie powiem... bardzo ładna nutka. Ogólnie nie spodziewałem się takich pieśni po tobie a tu proszę. Kultura kuffa :)
Jako takiego folku nigdy nie słuchałem dla przyjemności ale teraz, po usłyszeniu pierwszych dźwięków, zrobiłem to z przyjemnością. Bardzo ładna pieśń.

Ja mam coś z 1991 roku w wykonaniu Queen.
Piosenka stała się z miejsca numerem jeden na brytyjskiej liście przebojów. Nie można się temu dziwic :)

[yt]FNzVRCfeT7w[/yt]

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Queen to klasyk. Nie mogę ciągle go wychwalać. Dla mnie Fredy to jeden z najlepszych wokalistów jacy stąpali po tej ziemi :)

[yt]ZdrrrsrsvNM[/yt]

Folk w ciekawym wykonaniu polskiego zespołu. Moim zdaniem wartego polecenia.
Shamrock to dobra porcja muzyki folk :)

szczurek

Menda serowa
Weteran
Zajebiaszczo, tyle mogę powiedzieć. Kobitka ma na prawdę fajny głos.
Do tego ostatnio wróciłem sobie do Wiedźmina i jakoś tak tego typu utwory do mnie bardzo przemawiają.

http://www.youtube.com/watch?v=Rc4APBEH-gE

Kawałek do którego ostatnio tańczymy na zajęciach, bardzo mi się podoba w połączeniu z choreografią :)

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
Dla mnie Fredy to jeden z najlepszych wokalistów jacy stąpali po tej ziemi

Freddie, mości Panie. Ale rację muszę przyznać - głosu można jedynie pozazdrościć.

Szczuro - nawet nawet. Nie słucham takiej muzyki, ale to wpadło mi w ucho. Całkiem przyjemny utwór.

http://www.youtube.com/watch?v=ODNDlOVmH1I

Hendrix - legenda, nie da się ukryć. Koleś bawi się gitarą jak chce. Przy tym nieźle śpiewa.
Purple Haze to jeden z moich ulubionych utworów tego artysty. Nic tylko słuchać :)

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Jimi zawsze był dobry. Technika godna mistrza. Wszystko u niego było dobre. Szkoda tylko że tak marnie skończył. Głos ,to jak obchodził się z gitarą.. po prostu wszystko. Kawałek .. dobry jak wszystkie.

Ode mnie
http://www.youtube.com/watch?v=Zl13dNSIwAw&feature=related
Arkona- Yarilo

Kawałek z najnowszej płytki Ruskiej Arkony z 2009 roku. Dla wszystkich fanów folk/pagan metalu pozycja obowiązkowa. Mnie ten kawałek zauroczył ;]

Pele

Dowódca Straży Magów Wody
Dudekkss

O taaak nuta dość interesująca i fajnie się jej słucha. Szczerze mówiąc pierwszy raz słucham rosyjskiego utworu.
Myślałem, że ruscy nie mają takich kawałków ;p

A to odemnie:

Smashing Pumpkins - Today

Nie licząc kawałka mayonaise najlepsza nuta smashing pumpkins.

Fahrenheit

Pimpu?
Pele - całkiem niezłe, choć akurat mnie nie do końca przypadło do gustu.
Teraz coś ode mnie:
Skillet – grupa grająca melodyjny hard rock, pochodząca z Memphis w stanie Tennessee w USA, utworzona w 1996 roku. Zespół obecnie składa się z 4 osób: John Cooper (wokal, bas), Korey Cooper (gitara, wokal), Ben Kasica (gitara), Jen Ledger (perkusja). Skillet do tej pory wydali 8 albumów. Według angielskiej wiki jest to właściwie chrześcijański hard rock. Mnie do gustu przypadł ten utwór:

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Metallica...co tu dużo mówić?Klasyka i tyle ;) Jak dla mnie ten kawałek akurat nie rewelacyjny,mają w dorobku kilka ciekawszych ale i tak posłuchać warto.

A ode mnie...:

Coś innego ;) Tak dla wyciszenia i ukojenia myśli. Chyba każdy to gdzieś słyszał...

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Andrea Bocelli...wiadomo piękny głos tworzacy niesamowity nastrój.
Do tego facet dość charakterny mimo tego, że niewidomy.
Zawsze warto posłuchać :)

[yt]_lEsLcGB7Vo&feature[/yt]

Chłopaki ze szkockiej formacji Boards of Canada fajnie kombinuja z elektroniczna muzyką.
Ten kawałek ma w sobie coś z poczucia nieograniczonej wolności.
Dodatkowo ten filmik. Moim zdaniem robi wrażenie.

Fahrenheit

Pimpu?
Nie no, nawet niezłe, ale ja nie lubię klasycznego rocka. Wolę nowsze kawałki (głównie XXI wiek). Tym razem postanowiłem zaprezentować utwór, o którym przypomniałem sobie wczoraj na wycieczce.
The Rasmus - fiński zespół grający alternatywnego rocka. Zespół w swym dorobku ma siedem albumów studyjnych i jedną składankę, sprzedane w łącznie niemal 4 000 000 nakładzie. Zespół wystąpił dwa razy w Polsce w Warszawskim Klubie Stodoła 22 listopada 2005 roku, oraz 21 Lutego 2009.

Obecny skład zespołu

Nauczyciel

Martwy Pluszak
Weteran
sliczniutkie, oi oi, hetfild czy jak mu bylo, ah chlopak nie tylko tylek ma zgrabny, jego glos masuje wnetrze mojej rury
powaznie to piosenka jakos wali mi komercha, sie wyczulilem
wole starsze ich kawalki, aczkolwiek i one mnie nie podneiecaja
i give 6 ov 10 points

[yt]8ir0_WFFsiQ[/yt]
fajny death metal na dopalaczach, czy cos w te strone, lubie ich wlasnie za speed
jakies amerykany, dosc suawne

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
W stylu naua...MOcne :)

Teraz poczujcie moc dzikiego zachodu xD

[yt]yHw-Ak1M_ZQ&feature[/yt]

Nic dodać nic ująć xD

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Hmmm jest dobre, nawet całkiem dobre, ale .. hah zawsze znajdzie się jakieś ale ;] Więcej dynamiki i byłby dziki zachód jak się patrzy a tak to tylko wstęp do tego co najwyżej. Ale języj przynajmniej ładnie wkomponowany .. meksykański ? Jeśli nie to i tak go lubię ;p

Ode mnie niekwestionowany mistrz gatunku. MOBY - NATURAL BLUES ;]
http://www.youtube.com/watch?v=wGxA6-dGOmc

Pele

Dowódca Straży Magów Wody
Moby...jeden z moich ulubionych zespołów. Utwór jest bardzo dobry dla ucha i fajnie się tego słucha lecz z drugiej strony trochę przynudzający.

Ja wrzucam jeden z najlepszych kawałków Slipknota

http://www.youtube.com/watch?v=v_09wFxoaeQ

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Pele powiem ci że jeszcze miesiąc temu bardzo by mi się to spodobało, a teraz przelatuje koło ucha. Jakoś raptownie zmieniły mi się upodobania muzyczne.

Reggie Steppa - Drum Pan Sound

Electric Dragon

Majster
Weteran
Nie moje klimaty, śmieszny kawałek dla mnie. Z regge to tylko kilka mam ulubionych utworów ^^ 'YYYYYYY' 5/10 Ze swej strony chciałem Wam przedstawić kawałek izraelskiej grupy folk metalowej - Orphaned Land. W ostatnim bodajże numerze Metal Hammer ich album 'The never ending way of ORwarr' otrzymał jedną z najwyższych not. Kawałek, który chcę Wam polecić ma tytuł 'Sapari'

[yt]DUi1yf97paw[/yt]

Nameless

Szatan na kółkach
Moderator
Moja teoria co do folk metalowych zespołów się sprwadza. Są bezbłędne. Generalnie sama muzyka folkowa bardzo mi się ostatnio podoba. A w połaczeniu z dobrze znanymi technikami gry i ciężkim brzmieniem efekt dla mnie jest koszący. I tym razem się nie pomyliłem co do mojego wrażenia o kawałku. Ciekawe i do tego rzekłbym egzotyczne połączenie dające finalnie bardzo fascynujący efekt. Także klimat kawałka jest całkiem całkiem.

Ode mnie P.O.D, płatne przy śmierci. Amerykański rapcore, gatunek który ostatni strasznie mi się spodobał(może ze względu na stare zafascynowania rapem). A jaki jest tego efetk. Oceńcie sami.
P.O.D Set it off
http://www.youtube.com/watch?v=EY1crivl7r8

Vendetta

Deathproof
VIP
Utwór nie przypadł mi do gustu. Nie lubię rapu, tym bardziej rapcore. Wokal taki jakiś... przeciętny. Nie mój klimat, nie podoba mi się.

http://www.youtube.com/watch?v=aXMdJmE-2q8
Rammstein- Donaukinder. Jeden z lepszych utworów R+ :) Najlepsza piosenka z LIFAD.

Eziu

New Member
Pieśń całkiem fajna, ale za mało Tibi. Przydałby się tu jakiś tibijski akcent. No i z tego co słyszałem, to nie ma tam żadnego tekstu, a od tej muzyki uszy trochę bolą.

Teraz majstersztyk:
Best piosenka ever

Do góry Bottom