Pojedyncze Utwory Godne Polecenia

Arcane

Czarująca Anomalia
Weteran
Redakcja
Drag, "Leningrad" przypomina mi troche polski "Kult" : )

Sam polecam cos bardziej klasyczne:

Pandrodor

Member
Coś mnie nie urzekło :) Niby przyjemne, ale zawsze wolę coś mocniejszego, ciekawszego. Fajne w sumie, nasuwa mi na myśl "Born to touch your feelings" Scorpions, ale tego nie przebija w moich oczach :)

Ode mnie:

http://theend.wrzuta.pl/audio/3tImYUbbvGc/dream_theater_-_awake_-_11_-_space-dye_vest

DT - Space Dye Vest

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
DT miecie system i wszystko dookoła. Chociaż wolę raczej późniejszy etap ich twórczości, Awake również jest świetną płytą. Bardzo przyjemny utwór, można się wychillować, chociaż jeśli chodzi o spokojne kawałki to chyba nic nie przebije Disappear ;) 8/10

Jak już jesteśmy przy takich lżejszych utworach, to nie wypada nie zapodać tego
Piosenka pochodzi z płyty All Is Violent, All Is Bright wydanej w 2005. Ostatnio znowu mi wróciła faza i katuję się nią nieustannie. Mistrzostwo we wszystkich kategoriach.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Miodzio miodzio. Znam słucham Polecam. Genialny zespół i świetna płytka. Imho to nau podrzucił mi ten zespół pierwszy raz.

[yt]4Nd13Ob9Bgc[/yt]

Świetny wokalista Steve Conte we współpracy z Yokko Kano
Płytka Future Blues ścieżka z anime Cowboy Bebop

Nauczyciel

Martwy Pluszak
Weteran
moze nie 'estem odpowiednio nastrojony, ale nuta wymusza we mnie uczucie zmeczenia, byc moze taki 'est jej istotny zamiar
jako ze nie brzmi na amatorke, zarzuce 6,8/10, yo

dla was ode mnie dla was ode mnie dla was piosenka przyprawiajaca mnie o erekcje w wykonaniu fenomenalnego zgrania niezlych muzykow zwanego Desert Sessions
[yt]dO11qVijEHM[/yt]

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Bardzo fajna nuta, podoba mi się rytm tej piosenki, ale jednak czegoś brakuje. Może lekkiego zróżnicowania, cały utwór jest dosyć monotonny 8/10

A teraz super nuta z nowej płyty Strachy na Lachy, bardzo mądra piosenka

Dragomir

Adam Konopka
Weteran
słyszałem już kawał czasu temu, nadal aktualne i całkiem fajne, aczkolwiek brakuje mocy trochę - 5/10

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Jak dla mnie średnie trochę.Złe to to nie jest, posłuchać można. Ale brakuje tej piosence tego czegoś;]

Mistrz Jacek...każdy Polak powinien znać choć jedną pieśń w wykonaniu tego barda. Z pod pióra tego nieżyjącego już niestety artysty wyszły takie piosenki jak "Mury", "nasza klasa", "Obława", "Ostatnia mapa Polski" czy "Rejtan, czyli raport ambasadora" oraz wiele, wiele innych utworów i wierszy. Wielki śpiewak, poeta i prozaik. Niestety, zmarł w 2004 roku.

HoteK

Obywatel
NIELICZNA polska pieśń uliczna moje zainteresowanie

Nauczyciel

Martwy Pluszak
Weteran
niech [CIACH] 2/10

zarzuce stoner rockiem, aczkolwiek wyjatkowo melancholijnym co mu sie rzadko zdarza
pinkne
[yt]WzOfxn1Ujeo[/yt]

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Nau i melancholia... cóż to się dzieje. Podobuje się w kategorii zarąbiście melancholijny rock. Nie znałem wcześniej tego zespołu. Nau jak zwykle źródłem świeżych muzycznych nurtów.

Ja tam daje kawałek zespołu polecanego przez namke. Blues w totalnie klasycznym wydaniu. Gra w uszach nawet po wyłączeniu kompa :)
[yt]GxdCwVVULXewLDGTuZ9YVRUbZLAUYZzR&list[/yt]

Dragomir

Adam Konopka
Weteran
yeed link Ci nie działa 0/10

olać hejterów, którzy twórczości nie znają a się wypowiadają...

pepon

Member
Ha, Peji nie lubię (w ogóle nie przepadam za joł rytmami :D ), mimo że to ziom z mojego miasta, mojej dzielnicy, nawet mnie ta sama nauczycielka muzyki uczyła (serio, uczyła Peję w podstawówce xD ).
Jedyne co mu ostatnio wyszło to "Pozwól mi żyć" we współpracy z Glacą ze Sweet Noise i Aną Herrero.

Zapodaję wam najbardziej chyba znany utwór zespołu Norther - Frozen Angel. Ostatnio zmienili wokalistę, z nowym też brzmi fajnie, jest gdzieś w linkach obok

Nauczycielu, ciągle zapodajesz fajną muzą i Pothead też mi się spodobał, w następnym poście zapodam Kyuss'a, na pewno znasz, w końcu to legenda stoner rocka (i byłem na koncercie Garcia plays Kyuss we Wrocławiu :D )

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Daje radę ;) Lubię jak dorzucają klawiszowce do rockowych wstawek. Wokal ciut za mocno drze papsko fragmentami, ale w ogóle daje radę. Podobuje mi się.

Ja wam daje hicior prosto z czech. Jak byłem w Pradze to w radiu ciągle ten hicior leciał xD
[yt]prokEP5okQo[/yt]

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
OMG. nie. kompletnie nie i nie i do tego nie. Odstrasza mnie na kilometr.

Ja zatem zapodam coś co ostatnio dość wpadło w ucho. Projekt w którym udziela się wokalista The White Stripes. Piosnkę usłyszałem po raz pierwszy bodajże w filmie "It Might Get Loud" Dla fanów białych, zespół jak najbardziej obowiązkowy. Utwór pochodzi z krążka pt. " Broken Boy Soldiers"

Elessar

Inkwizytor
Weteran
Świetna piosenka :). Znam ją już jakiś czas, mimo to często chętnie do niej wracam. Miła, przyjemna, wpada w ucho. Swego czasu duży hicior. Zdecydowanie 10/10 :).

Ode mnie:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SqZNMvIEHhs[/youtube]

Piosenka z debiutanckiego krążka Systemu, który niedawno dorwałem w swoje ręce. Powiem jedno - epicka. Szczególnie te hipnotyzujące wręcz riffy :).

Ave

Nauczyciel

Martwy Pluszak
Weteran
wole bardziej swirniete nutencje soadu, ale to nawet rzekne ze ujdzie, slyszalem jush kiedys jak sie sam zespolem interesowalem 6,5/10

z mojej strony dopiero przeze mnie odrywana grupa z nowej zelandii, grajaca nieziemsko skutecznie mieszakajcy mi soki mozgowe psychedelic stoner rock
[yt]LaUdgcb-W0Y[/yt]
z tego co czytalem rozpadla sie, ale z jej popiolu powstal inny znamienity zespol - ark of ascent, zajmujacy sie heavy doom metalem, rowniez cacy

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Długo się rozkręca, ale robi niezłą papkę z mózgu. Jak zwykle znaczek jakości dla Naua.

Z mojej strony Katatonia. rzadko słuchana ale jak już coś mi podejdzie to bez końca.
[yt]SKZuY7ylpOw[/yt]

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Cóż, nie powiem, żeby ostatnia płyta Katatonii przypadła mi specjalnie do gustu, ale akurat ten kawałek wybija się spośród reszty miernych utworów. Tak czy owak, mają wiele lepszych piosenek - 6/10

Przenosimy się na wschód
utwór pochodzi z płyty Пираты XXI века, która ukazała się w roku 2002

Do góry Bottom