O Wszystkim I O Niczym - Pogaduchy

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
Cedric tak jakby wiek EDa i Yeeda robił na kimś wrażenie : p

Ciekawa taktyka Biaf, ale chyba działa w odwrotną stronę. Jeśli ujawnisz swój wiek będąc smarkaczem nikt nie będzie Cię szanować. Mając ponad 30 lat i pisząc o tym u pewnych ludzi coś zyskasz, u innych stracisz. Jednak tymi drugimi bym się nie przejmował, bo wiadomo jaka to grupa ludzi forumowych.

Sam w internecie miałem styczność z wieloma osobami starszymi o 10 i więcej lat i z nimi o wiele lepiej mi się grało/rozmawiało niż z młodszymi od siebie. Jeśli twierdzisz że tak jest dla Ciebie lepiej to ja to rozumiem i nie drążę sprawy : ]

O Księżycu później się wypowiem, bo czasu nie mam w obecnej chwili.

abi

Witch numero Uno
Członek Załogi
hmmm jakoś ja od samego początku przyznałam się do swojego wieku i nikt mi nie powiedział 'że taka stara...', tzn było parę osób co mówiło że jestem w wieku ich mamy ale im to nie przeszkadzało. przecież nie będe na siłę udawała nastki tylko dlatego że sporo tutaj młodziaków, zresztą połowa z tych bardziej aktwnych liczy od 20 wiosen w góre a ci poniżej 20 starzeją się razem z nami ;). zresztą wiek fizyczny nie ma znaczenia, liczy się to co nas tutaj łączy, ale warto wiedzieć o sobie coś więcej niż tylko nick
pewnie jest więcej starszych, ale tak jak biaf się nie ujawniają :trollface:

Cedric

GołoWąs
Właśnie ,nigdy się z wami nie widziałem " na żywo "a często jesteście lepszymi przyjaciółmi niż Ci z którymi widze sie na co dzień .
I to jest piękne w tym forum,łączy ludzi ,bez względu na wiek czy przekonania

Nauczyciel

Martwy Pluszak
Weteran
Cedric, tu macz embaresing & anneseseri informejszyn

przy okazji, bo byla mowa o tym amerykanskim polowanku an terrormiskuf

[yt]sWS-FoXbjVI&feature=related[/yt]

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
hmmm jakoś ja od samego początku przyznałam się do swojego wieku i nikt mi nie powiedział 'że taka stara...', tzn było parę osób co mówiło że jestem w wieku ich mamy ale im to nie przeszkadzało.

Ty abi jesteś jedną z niewielu przedstawicielek płci pięknej, a już na pewno jedyną aktywną (w ostatnim czasie), więc chłopaki, jak to chłopaki - kobiecie wybaczą dużo więcej, niż innemu samcowi :trollface:

przecież nie będe na siłę udawała nastki tylko dlatego że sporo tutaj młodziaków

To też i ja wyraźnie zasygnalizowałem, że moje nastoletnie czasy, to raczej odległa przeszłość. Zresztą to widać: są tematy w których nie piszę, bo mnie nie dotyczą, więc nie mam potrzeby.

, zresztą połowa z tych bardziej aktwnych liczy od 20 wiosen w góre a ci poniżej 20 starzeją się razem z nami ;). zresztą wiek fizyczny nie ma znaczenia, liczy się to co nas tutaj łączy, ale warto wiedzieć o sobie coś więcej niż tylko nick
pewnie jest więcej starszych, ale tak jak biaf się nie ujawniają :trollface:

Zdaję sobie sprawę, że są tu i starsi, ale dalej młodsi he he, a co do wiadomości wykraczających ponad nick: nie ukrywam skąd jestem i czym się zajmuję. Pisałem, że jestem żonaty, choć obecnie, tylko formalnie i że nie mam dzieci. To, jak na mój gust, dość dużo.

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Panowie i Panie, zarówno Wy jak i ja gówno wiemy o światowej polityce. Możemy tylko sobie gaworzyć słuchać/oglądać te bajki zwane wiadomościami. Być może istnieje rząd światowy, być może takie persony jak Obama, Putin i inni mocarni są tylko pionkami/kukiełkami w rękach prawdziwych władców świata. Ale co my możemy o tym wiedzieć? Nic. Jak to mówiono w Assassin's Creed - Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.

Myslisz, że amerykanie różnią się czymś od ruskich? Tak, mają lepsze sposoby kreowania swojego imidżu.
Pierwsze lądowanie na księżycu? Jest wysoce prawdopodobne, że zostało sfingowane.

Zauważyłem, że panuje moda na wyśmiewanie tych co nie wierzą w te medialne bujdy. A śmiejcie się. Ja z doświadczenia traktuje każde usłyszane tam słowo jako manipulację. Więc jak mówią, że jutro będzie świecić słońce - ja łapięaza parasolkę. Jak mówią, że będą spadki cen - zaciskam pasa. A jak mówią, że coś jest białe, to ja wolę to widzieć jako czarne. Śmieszne? Być może, ale nikt mi nie powie ze 100% pewnością, że sam siebie robię w uja.

P.S. Bin Laden... długa historia. Być może żyje z kilkoma zerami przed 1, a za zerami $. Kto ma uszy niechaj słucha, kto ma głowę niech pomyśli...

P.S.2 Boja - hajf fajf.

P.S. 3 Bez dzieci, a emeryturę to się będzie chciało brać? No chyba, że siła wyższa, to zrozumiem.

Cedric

GołoWąs
Powinniśmy stworzyć coś w stylu rozwiniętego "przywitaj się "gdzie bardziej przedstawilibyśmy sie użytkownikom forum :D
Albo obiecywane blogi :eek:jciec:
Zgadzam sięz tobą Zig ,ja mediom w ogóle nie ufam
No chyba że chodzi o gry :trollface:

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Panowie i Panie, zarówno Wy jak i ja gówno wiemy o światowej polityce. Możemy tylko sobie gaworzyć słuchać/oglądać te bajki zwane wiadomościami. Być może istnieje rząd światowy, być może takie persony jak Obama, Putin i inni mocarni są tylko pionkami/kukiełkami w rękach prawdziwych władców świata. Ale co my możemy o tym wiedzieć? Nic. Jak to mówiono w Assassin's Creed - Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.

Myslisz, że amerykanie różnią się czymś od ruskich? Tak, mają lepsze sposoby kreowania swojego imidżu.
Pierwsze lądowanie na księżycu? Jest wysoce prawdopodobne, że zostało sfingowane.

Zauważyłem, że panuje moda na wyśmiewanie tych co nie wierzą w te medialne bujdy. A śmiejcie się. Ja z doświadczenia traktuje każde usłyszane tam słowo jako manipulację. Więc jak mówią, że jutro będzie świecić słońce - ja łapięaza parasolkę. Jak mówią, że będą spadki cen - zaciskam pasa. A jak mówią, że coś jest białe, to ja wolę to widzieć jako czarne. Śmieszne? Być może, ale nikt mi nie powie ze 100% pewnością, że sam siebie robię w uja.

P.S. Bin Laden... długa historia. Być może żyje z kilkoma zerami przed 1, a za zerami $. Kto ma uszy niechaj słucha, kto ma głowę niech pomyśli...

P.S.2 Boja - hajf fajf.

P.S. 3 Bez dzieci, a emeryturę to się będzie chciało brać? No chyba, że siła wyższa, to zrozumiem.

Może i uj wiemy. Jednak ja osobiście nie bazuję na wiadomościach podawanych w najpopularniejszych serwisach i o jednym tylko zabarwieniu politycznym. Informacje i kontr informacje można analizować i wyciągać wnioski. Ja tak się staram robić. Inna sprawa, że węszenie we wszystkim fałszu, choć nic na to nie wskazuje, to coś, co może doprowadzić do obłędu i paranoi. Co do prognozy pogody- z czasem i postępem nauki jest coraz trafniejsza, więc parasolki nie mam w ogóle.

Co do emerytury z kolei- ja właśnie ją sobie wypracowuję (przynajmniej teoretycznie), a siostry dały mi tylu siostrzeńców, że gówniarze będą robiły na wujka :trollface:

Nauczyciel

Martwy Pluszak
Weteran
[yt]NGpgX64SdqA[/yt]
wybaczcie, ze was znow zasmiecam,
ale czaicie jak rodzinka daje czadu :D

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Ale powiedz mi czy sprawiedliwym jest, że zarówno ty jak i ktoś inny dostaniecie takie same emerytury, przy czym ty jesteś bezdzietny, a ten ktoś inny wychował jedno dziecko czy x dzieci? Nie ma. Dlatego jestem za dodatkami do emerytury za każde spłodzone i wychowane dziecko. A dla bezdzietnych głodowe emerytury (czyli takie jak teraz ;p). I problem z wyludnieniem Polski znika. ale to za dobre rozwiązanie, by wprowadzić je w Polsce, która upaść ma i basta.

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Ale powiedz mi czy sprawiedliwym jest, że zarówno ty jak i ktoś inny dostaniecie takie same emerytury, przy czym ty jesteś bezdzietny, a ten ktoś inny wychował jedno dziecko czy x dzieci? Nie ma. Dlatego jestem za dodatkami do emerytury za każde spłodzone i wychowane dziecko.

Z dodatkiem się zgadzam. Tyle, że system emerytalny jest tak chory, że moje składki idą na obecnych emerytów, a nie powinny. To co ja sobie teraz wypracowuję, powinienem potem dostać na starość i uj, że bez dodatku za dzieci. Jednak jest inaczej i niż demograficzny powoduje to, że może nie będą mieli z czego mi jej wypłacić. Czy to z kolei Twoim zdaniem jest sprawiedliwe, ergo zdrowe (w przeciwieństwie do terminu - chore - obrazującego nasz system emerytalny)?

btw, mówisz tak, jakbyś sam miał co najmniej z piątkę :trollface:

Cedric

GołoWąs
Co do emerytury z kolei- ja właśnie ją sobie wypracowuję (przynajmniej teoretycznie), a siostry dały mi tylu siostrzeńców, że gówniarze będą robiły na wujka :trollface:
Jeżeli nie zmienią sie rządzący to malutką będziesz miał emeryturę .
No chyba że zostaniesz prezydentem (pamiętaj ,masz mój głos :trollface: )
A mnie możesz swoim atamanem mianować , strategiem to jestem jak nikt :trollface:

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
P.S.2 Boja - hajf fajf.
Ale że co? ;f

Co do WTC i Bin Ladena - polecam obejrzeć filmy "Zeitgeist" i "11 września - niewygodne fakty". Ciekawe publikacje ujawniające różne nieścisłości, dające do myślenia. Każdy może sobie przeanalizować i ocenić we własnym zakresie.

Jodełko

Weteran
Weteran
Redakcja
ale żeście się rozgadali.
Powiem tylko jedno ze na początku ktoś wspomniał że jacyś żydzi piszą o polskich obozach zagłady. guzik ma do tego historia tego pana za przeproszeniem, bo te obozy były niemieckie. I pisanie inaczej to prowadzanie w błąd i to już nie w żartach.
OBOZY BYŁY NIEMIECKIE. To ze na polskich ziemiach nie ma nic do tego. Polska wtedy nie istniała, byliśmy pod okupacją.
Abi, ja nie wiedziałem ze ty już taka dorosła ;P, wow ;D. Gadało się z tobą normalnie jak z 20stolatką.

Cedric

GołoWąs
ale żeście się rozgadali.
Powiem tylko jedno ze na początku ktoś wspomniał że jacyś żydzi piszą o polskich obozach zagłady. guzik ma do tego historia tego pana za przeproszeniem, bo te obozy były niemieckie. I pisanie inaczej to prowadzanie w błąd i to już nie w żartach.
OBOZY BYŁY NIEMIECKIE. To ze na polskich ziemiach nie ma nic do tego. Polska wtedy nie istniała, byliśmy pod okupacją.
Abi, ja nie wiedziałem ze ty już taka dorosła ;P, wow ;D. Gadało się z tobą normalnie jak z 20stolatką.
JA napisałem to w środku rozmowy
My to wiemy ale oni jeszcze do tego nie doszli ,tumany jedne :lolface:

abi

Witch numero Uno
Członek Załogi
z emeryturami jest tak, że obecni pracujący robią na obecnych emerytów, rencistów oraz zasiłkowców a nie na siebie i tak ten głupi system się kręci, zresztą nie tylko u nas. jak na razie każda kobieta za każde urodzone dziecko (chyba maksymalnie do trzeciego dziecka) ma doliczone lata (teraz nie pamiętaj czy jako składkowe czy nie składkowe), moja mama ma doliczone 6 lat za trójkę dzieci w tym bliźnięta. nie wiem jak z facetami ale oni 'chyba nie rodzą' :p. mimo wszystko miło by było gdyby był takowy dodatek dla takiego emeryta.
mnie się nikt nie pytał czy chcę pracować na jakiegoś emeryta, gdy tyrałam ponad 15h/dobę i sie zatyrałam. więc dziś inni tyrają na mnie.
gdyby brać pod uwagę tylko ilość posiadanych dzieci to moja sąsiadka (moja równieśnica) ma już ośmioro i przepracowała uczciwie może pół roku, reszta to wyroki i zasiłki i jeżeli jej dzieci kiedy kolwiek pójdą do pracy to będzie cud bo już kombinują jak gdzie coś zapierniczyć czy sprzedać ;). z góry zakładają że uczciwa praca się nie opłaca, wolą robić na czarno i żyć z zasiłków tak jak ich mamusia i 'tatusiowie' .
prędzej taki biaf będzie tyrał na zasiłki dla mojej sąsiadki i jej dzieci oraz wnuków, niż jej potomstwo na niego.
i takich przypadków jest sporo (w mojej dzielnicy 1/3 a bloku 90%), więc sam wskaźnik ilości/czy posiadania dzieci nie równa się nadzei na lepsze emeryturki, tym bardziej jak takie rodziny będą latami korzystać z zasiłków i w ten sposób wychowywać swoje potomstwo. reszta pracujacych nie zarobi na te rzesze kombinatorów hodowanych z pokolenia na pokolenie

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Dobrze gadasz abi, dać Ci wódki :D

btw, u mnie leje jak z cebra. Pogoda się skiepściła całkowicie, a miałem na rowerze pohulać -_-

Do góry Bottom