O Wszystkim I O Niczym - Pogaduchy

Cedric

GołoWąs
Sczerze to nawet nie widziałem wcześniej posta Booma
Jak zapisałem nową wersję i odświeżyłem stronę dopiero ten post zauważyłem

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
Biaf, co do lądowania na księżycu nie wiem. Wydaje mi się że wierze, tzn nie znam tylu faktów na ten temat aby coś mocno zachwiało moim przekonaniem co do faktu. W WTC widziałem kilka rzeczy które bardzo mocno zmąciły moimi odczuciami co do ataku terrorystów.
Pierwsze lądowanie wywoływało kontrowersje, mnie na świecie wtedy nie było, więc aż tak mnie to nie ciekawi jak cała szopka z WTC.
Niemniej jednak wierze że to lądowanie miało miejsce. Jeśli nie wtedy to później, bo przecież nie raz podejmowali takie misje.

Nameless

Szatan na kółkach
Moderator
Tyle, że ja tamtą wypowiedzią nie chciałem stwierdzić, że jesteśmy lepsi od żydów. Dawałem przykład, że różnych mamy obywateli w kraju. A Gross bazuje na tych gorszych w swoich publikacjach, budując na tym uogólniony obraz Polski i Polaków. Nic innego nie miałem na myśli-_-
W takim razie się nie zrozumieliśmy. Inaczej to zrozumiałem wybacz ;)

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Niemniej jednak wierze że to lądowanie miało miejsce. Jeśli nie wtedy to później, bo przecież nie raz podejmowali takie misje.

Ok. Tylko, że teraz przeczysz sam sobie. Kilka postów wyżej piszesz: że jak czegoś nie zobaczysz (w domyśle doświadczenie empiryczne) to nie uwierzysz. Zobaczyłeś w programach i publikacjach o WTC dużo dziwnych rzeczy, nijak nie pasujących do oficjalnej wersji- skłoniło Cię to do uwierzenia w teorię antyrządową.

O lądowaniu na moonie nic nie wiesz, bo się nie interesowałeś, ergo na świecie Cię wtedy nie było (mnie też btw.)- jednak wierzysz bez większych zastrzeżeń. Gdzie tu sens, gdzie logika. Pogubiłem się :eek:

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
O lądowaniu na moonie nic nie wiesz, bo się nie interesowałeś, ergo na świecie Cię wtedy nie było (mnie też btw.)

No nareszcie można bardziej sprecyzować twój wiek ^^
Nie więcej niż 42 lata ;p

Cedric

GołoWąs
moim zdaniem ma 36 lat
Biaf powiedz jak blisko :trollface:

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
No nareszcie można bardziej sprecyzować twój wiek ^^
Nie więcej niż 42 lata ;p

He he, nie dasz sobie z tym spokoju co?

moim zdaniem ma 36 lat
Biaf powiedz jak blisko :trollface:

Bliżej wieku Chrystusowego, ale nie powiem w którą stronę ;)

Cofnę się jeszcze w cytatach Boom:

W porządku, choć nie uważam bym ten termin zaczęrpnął od Michnika, bynajmniej nie jest on dla mnie autorytetem, możesz jednak uznać, że jego teorie przeszły z ręki do ręki aż do mnie. Nie chce się o to kłócić. Wkurza mnie to, że gdy słyszymy o sobie negatywne opinie nie sprawdzimy ich, tylko od razu jesteśmy gotowi rzucić się z szabelką na czołg.

Nie było moją intencją, abyś odebrał to tak, że czerpiesz z Michnika. Oprócz niego wielu innych oświeconych głosi to samo. Podałem go jako sztandarowy i najbardziej rozpoznawalny przykład. Mnie po prostu wkurza coś innego. Mianowicie to, że za takimi tuzami, jesteśmy skłonni do wieszania psów na samych sobie. Mamy dużo wad narodowych, ale śmiem twierdzić, że zalety je przewyższają. Naprawdę. Mamy pecha do polityków i rządów, a to one w sumie w dużej mierze kreują nasz wizerunek. Jednak gdy zejdzie się niżej- na ziemię- okazuje się, że mamy mnóstwo świetnych ludzi, zdolnych do poświęceń, bezinteresowności, przysłowiowej gościnności itp. Dlatego nie lubię samobiczowania na każdym kroku.

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
Nie było moją intencją, abyś odebrał to tak, że czerpiesz z Michnika. Oprócz niego wielu innych oświeconych głosi to samo. Podałem go jako sztandarowy i najbardziej rozpoznawalny przykład. Mnie po prostu wkurza coś innego. Mianowicie to, że za takimi tuzami, jesteśmy skłonni do wieszania psów na samych sobie. Mamy dużo wad narodowych, ale śmiem twierdzić, że zalety je przewyższają. Naprawdę. Mamy pecha do polityków i rządów, a to one w sumie w dużej mierze kreują nasz wizerunek. Jednak gdy zejdzie się niżej- na ziemię- okazuje się, że mamy mnóstwo świetnych ludzi, zdolnych do poświęceń, bezinteresowności, przysłowiowej gościnności itp. Dlatego nie lubię samobiczowania na każdym kroku.

Nie kwestionuję tego. Uważa, że Polska to wspaniały kraj ( pod względem ludzi, niestety nie pod względem dajmy na to PKB ) i nie uważam bym za wiele narzekał. Zwracam uwagę na jedną polską wadę, czyli zakorzeniony sarmatyzm, a zwracam uwagę dlatego, że jest tego dużo w mediach. I wszystko.

Co do wieku. Biaf, ja ci nie przytykam tylko zrobiłeś z tego taką zagadkę to nie dziw się, że jestem ciekaw :trollface: . Choć jak wiadomo, ciekawość to I stopień do piekła.

Cedric

GołoWąs
Jednak gdy zejdzie się niżej- na ziemię- okazuje się, że mamy mnóstwo świetnych ludzi, zdolnych do poświęceń, bezinteresowności, przysłowiowej gościnności itp. Dlatego nie lubię samobiczowania na każdym kroku.
Na przykad ja :trollface:
Świetny może nie jestem ,ale zdolny do poświęceń owszem ,bezinteresowny czasami,gościnny owszem.
Też uważam ,że jakbyśmy wykopali władze jakie teraz mamy to w Polsce żyłoby się lepiej
Biafra na prezydenta ! :trollface:
Boom na premiera! :trollface:

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
Biaf, to nie tak.

Lądowanie na księżycu mnie aż tak nie interesuje, bo jak sam napisałem a Ty wspomniałeś, nie było mnie na świecie. Sprawa z WTC odbyła w czasie gdy byłem świadomy tego co się wydarzyło więc bardziej mnie to ciekawi.
Myślę że to proste i logiczne.

Aby sprostować jeszcze bardziej. Na księżycu lądowano 6 razy załogowo i bez załogowo też pewnie parę razy. Nie ma co tego rozgrzebywać. WTC zniszczono raz i warto się zastanowić jak to było dokładnie. Możliwe że kiedyś zainteresuję się bardziej tym czy sprawa z księżycem jest prawdą czy fikcją, niemniej jednak na obecny stan mojej wiedzy i doświadczeń wizualnych twierdzę że lądowanie odbyło się, a WTC rozciupali Amerykanie.

Jedna rzecz która daje do zrozumienia że coś z WTC było nie tak, to fakt że w tym dniu w pracy było około 50% ludzi którzy pracowali tam na co dzień. A przecież nie było to żadne święto, czy sobota.
Zbieg okoliczności?

Biaf ma 31 lat, nie sorry 32. Zgadłem? : ]

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Biafra na prezydenta ! :trollface:

Faktycznie, jesteś świetny, tudzież niemałostkowy. Ja Ci wlepiam warna, a Ty w zamian wystawiasz mnie na prezydenta- zaiste wielkoduszny z Ciebie ludź:D. Choć z drugiej strony, może Ty jednak źle mi życzysz, wszak wiadomo jak skończył ostatni prezydent :trollface:

Cedric

GołoWąs
Faktycznie, jesteś świetny, tudzież niemałostkowy. Ja Ci wlepiam warna, a Ty w zamian wystawiasz mnie na prezydenta- zaiste wielkoduszny z Ciebie ludź:D. Choć z drugiej strony, może Ty jednak źle mi życzysz, wszak wiadomo jak skończył ostatni prezydent :trollface:
Wyśle cie na wyjazd zapoznawczy prezydenta do Japonii Tupolewem :trollface:
Mnie to nie razi ,bo widocznie zasłużyłem na warna .
Na forum Romka już dostałem bana ,za nick osama bin laden i za avek .
Ale nadal go lubię ,bo nie ma za co sie obrażać

abi

Witch numero Uno
Członek Załogi
biaf ma 33 :p, bo o ile dobrze pamiętam to Jezus umarł mając 33 lata, pozatym biaf mówił że jest niewiele starszy ode mnie a ja mam 32, więc wypada 33 :D
zgadłam?

co do waszej całej dyskusji, oj ale się naczytałam że aż mi mowe odjęło

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
Abi, nawet jeśli trafiliśmy, a wiem że tak jest to on tak nie przyzna się : ]

abi

Witch numero Uno
Członek Załogi
Abi, nawet jeśli trafiliśmy, a wiem że tak jest to on tak nie przyzna się : ]
też tak sądzę, ale tego nie rozumiem
jak można się wstydzić swojego wieku :D

o sorrki ze wam przerwałam ciekawą dyskusję, wpuścić babę na chwilę i już po rozmowie

Cedric

GołoWąs
o sorrki ze wam przerwałam ciekawą dyskusję, wpuścić babę na chwilę i już po rozmowie
Rozsądna i uzasadniona samokrytyka to podstawa :trollface:
Skończmy temat o żydach bo i tak wiemy że :
222367_211704508857841_100000548805045_768952_5404151_n.jpg

Pogadajmy teraz o katastrofach na świecie np w Japonii ,

I na 1:20 minutowe odpręzenie

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Lądowanie na księżycu mnie aż tak nie interesuje, bo jak sam napisałem a Ty wspomniałeś, nie było mnie na świecie. Sprawa z WTC odbyła w czasie gdy byłem świadomy tego co się wydarzyło więc bardziej mnie to ciekawi.
Myślę że to proste i logiczne.

Proste i logiczne jest to, że jednym się interesujesz, bo wydarzyło się za Twojego świadomego życia, zaś drugim nie, gdyż nie było Cię w tedy na świecie. Jednak argumentacja dlaczego w jedno wierzysz, a w drugie już nie, nadal jest niejasna.
Podkreślę jeszcze raz: Tu masz, w swoim mniemaniu, dowody na przekręt rządu = wierzysz w teorię spiskową. Tam, nie wiesz nic o misji Apollo, bo Cię to nie interesowało, więc de facto nie masz dowodów na to, iż misja (jedna dwie, jeden grzyb, choć sprawa dotyczy pierwszej misji i Armstronga) była prawdziwa, bo może to był feik. Nie masz więc dowodów = wierzysz oficjalnej wersji, zaprzeczając tym samym snutym teoriom spiskowym. Tu nie ma spójności, bo nie może być...

Jedna rzecz która daje do zrozumienia że coś z WTC było nie tak, to fakt że w tym dniu w pracy było około 50% ludzi którzy pracowali tam na co dzień. A przecież nie było to żadne święto, czy sobota.
Zbieg okoliczności?

Dlatego napisałem, że było kilka zagwozdek będących w sprzeczności z wersją oficjalną. Ale czy nie przyszło Ci do głowy, że zawsze- czy to afera Watergate, czy zamach na Kennediego, czy jakieś inne ważne zajście, nawet jak sprawę się wyjaśni, nie każdy fakt podaje się opinii publicznej. Z różnych względów. Jeżeli więc nie znamy wszystkich faktów, to gdy grupa poszukiwaczy sensacji znajdzie kilka nieścisłości, może to wyglądać na podejrzane? Tak, oczywiście. Jesteś jednak pewny, że znasz cały kontekst?

Ja nie mówię arbitralnie, że Twoja teoria jest nieprawdziwa. Mówię tylko, że jest tak straszna, że w pale mi się nie mieści, że może być to prawda. A fachowców od klecenia choćby najbardziej wiarygodnie wyglądających teorii spiskowych, nie brakuje.

Tak jak ocieplenie klimatu = wina działalności człowieka itp. Czysta bzdura, ale ktoś robi kokosy na tym, że forsuje taki obraz rzeczywistości.
Dlatego jestem ostrożny gdy idzie o takie teorie. Nie byłem nigdy fanem Denickena (nie wiem czy dobrze go napisałem) i pochodnych. Tyle.

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
No dawaj Biaf, wyduś z siebie prawdę :trollface:

Ced, kozak nuta ; ]

O Japonii nie ma co rozmawiać, za pół roku nie będzie śladu po katastrofie, pozostaną tylko braki w populacji.

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
jak można się wstydzić swojego wieku :D

Tu nie chodzi o wstyd abi. Po prostu jestem realistą. Jak przyszedłem na to forum, to chciałem coś tu zrobić. Do tego potrzebna jest współpraca innych i przychylność. Zdaję sobie sprawę, że większość userów to nastolatkowie. Gdybym podał wiek od razu na początku - myślałem - kto będzie chciał gadać z wapniakiem. Wiem, bo jak sam byłem nastolatkiem, to ludzi w moim obecnym wieku uważałem za stojących jedną nogą nad grobem he he.

A potem już mi tak zostało.

Cedric

GołoWąs
No ale możesz powiedzieć
Wiemy mniej więcej ile lat ma Yeed ,ED więc i ty możesz ujawnić swój wiek,nikt sie nie będzie śmiał ani nic w tym rodzaju .
Przyjmiemy te informację ze spokojem
Ja tak naprawdę jestem Mieczysław mam 50 lat ,ale jako że jestem internetowym pedobearem podaje się za Marcina w wieku 15 lat :trollface:

Do góry Bottom