O Wszystkim I O Niczym - Pogaduchy

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
Nie Twoim zdaniem, bo zdaniem wszystkich.
Ja to widzę w ten sposób, troszkę kontrowersyjny ale jednak.

USA samo na siebie wysłało atak terrorystyczny i zniszczyło WTC, oraz próbowało Pentagon (nigdzie nie było wraku samolotu, dziwne?). Atakują tereny skąd niby kierowali atakiem na ich kraj, a dziwnym trafem znajdują się tam też gigantyczne złoża ropy naftowej.
Ja odbieram to w ten sposób. Wątpię by amerykanie szczerze chcieli zniszczyć terroryzm na świecie.

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Bin Laden był podstawiony, nie miał nic wspólnego z zamachem na WTC, który zorganizowali amerykanie.
Fajną bajeczkę wciskają, że przez 10 lat szukają go po jaskiniach, lasach, polach, aż tu nagle zauważają ogrodzoną drutem kolczastym rezydencję, wchodzą, a tam Bin Laden!
Za dużo sztucznych problemów im się namnożyło ostatnimi czasy (chociażby Libia, daleko nie szukając), a Bin Laden był przeżytkiem, więc trzeba było zakończyć sprawę, żeby czasem jakiś brud nie wylazł na wierzch. Ciało oczywiście najlepiej spalić, utopić i nie robić zdjęć, żeby nikt przypadkiem nie próbował go ożywić. No i tych co go, teoretycznie, zabili, też wysłać gdzieś do Iraku i wsadzić w samochód pułapkę dla pewności.

Kuwa, chyba tylko amerykanie są w stanie w coś takiego uwierzyć.

Cedric

GołoWąs
Ciało oczywiście najlepiej spalić, utopić i nie robić zdjęć, żeby nikt czasem nie próbował go ożywić. No i tych co go, teoretycznie, zabili, też wysłać gdzieś do Iraku i wsadzić w samochód pułapkę dla pewności.
A potem zabić tych ,co przygotowali samochód pułapkę itd itd :trollface:
Btw Trochę poroniony filmik Burneiki

i to jest śmieszny news :
"Do tej pory nie opublikowano żadnego oficjalnego zdjęcia martwego lidera Al-Kaidy. Administracja poinformowała natomiast, że zwłoki Osamy bin Ladena, zabitego w Pakistanie przez siły USA, zostały już pochowane w morzu zgodnie z islamską tradycją, która każe przeprowadzić pogrzeb w ciągu 24 godzin od śmierci.

Według specjalistów siły specjalne USA zdecydowały się na pochówek w morzu, żeby uniknąć sytuacji, w której grób bin Ladena stałby się miejscem pielgrzymek islamskich ekstremistów."

Nameless

Szatan na kółkach
Moderator
Kocham Nas Polaków. Uwielbiam nasz narodowy sceptycyzm i pesymizm. Jak czemuś się da zaprzeczyć, to mamy od razu miliardy wytłumaczeń na temat że jednak to co nam mówią do gówno prawda. Najprościej jest ocenić od razu. A w Smoleńsku samolot zestrzelili Amerykanie Niszczycielem pożyczonym od Dartha Vadera..

Wyzwolenie Jerozolimy z rąk Żydów
Powiedz to jakiemukolwiek w Żydowi i nie zapomni powiedzieć że to światły cel :)

Co do zdjęcia, to z tego co wiem nie zostało ono oficjalnie potwierdzone przez USA, tylko pokazane w mediach. Nikt nie powiedział że to jest na prawdę :)

A co jeśli wszystkie te wasze teorie są o kant d*py potłuc? Może jednak z osądzaniem tego co tam się wydarzyło, trzeba chwile poczekać..

Imho jeśli go zabili to dobrze. Przynajmniej jednego terroyste mniej, chociaż należy się spodziewać następców którzy będą kontyunować jego dzieło. Z tym nie ma tak łatwo :p

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
Namka, a ja kocham osóby które chłoną wszystko jak gąbka i nie potrafią mieć własnego wyrobionego zdania, tylko za prawdę przyjmują to co podają wiadomości.

Cedric

GołoWąs
Kocham Nas Polaków. Uwielbiam nasz narodowy sceptycyzm i pesymizm. Jak czemuś się da zaprzeczyć, to mamy od razu miliardy wytłumaczeń na temat że jednak to co nam mówią do gówno prawda. Najprościej jest ocenić od razu. A w Smoleńsku samolot zestrzelili Amerykanie Niszczycielem pożyczonym od Dartha Vadera..

Powiedz to jakiemukolwiek w Żydowi i nie zapomni powiedzieć że to światły cel :)

Co do zdjęcia, to z tego co wiem nie zostało ono oficjalnie potwierdzone przez USA, tylko pokazane w mediach. Nikt nie powiedział że to jest na prawdę :)

A co jeśli wszystkie te wasze teorie są o kant d*py potłuc? Może jednak z osądzaniem tego co tam się wydarzyło, trzeba chwile poczekać..

Imho jeśli go zabili to dobrze. Przynajmniej jednego terroyste mniej, chociaż należy się spodziewać następców którzy będą kontyunować jego dzieło. Z tym nie ma tak łatwo :p
Zależy jaki masz punkt widzenia
Ze strony Al kaidy jest to walka o wolność na własnych terenach ,a nie terroryzm (czemu w tych krajach było cicho zanim Amerykańce przyszły ?)
Więc też nie osądzaj za szybko ,że Bin Laden to terrorysta i jest zły .Zrobił ci coś ?
Twoją teorię też można o kant d*upy potłuc :p
Możesz mnie namka nawet Hitlerem nazwać ,bo serdecznie Żydów nie lubię i pozostanę w takiej postawie .

Nameless

Szatan na kółkach
Moderator
Namka, a ja kocham osóby które chłoną wszystko jak gąbka i nie potrafią mieć własnego wyrobionego zdania, tylko za prawdę przyjmują to co podają wiadomości.
To chyba nie do mnie? :) Naprawdę, czytając każdy kolejny wasz post miałem wrażenie że czytam prace do konkursu 'Najlepsza teoria spiskowa dziejów' :p

To mówie z punktu widzenia mojego przed tym komputerem z którego pisze. Tak wiem, że w osądach należałoby się wznieść ponad wszystkie róznice kulturowe, a najlepiej podejmować w tym przypadku z perspektywy widzenia kultury Islamu w XXI wieku. Ale jakby to powiedzieć. Mówiłem to jako biały człowiek, zwolennik praw wolności i równości*.
Którą? Tę z Niszczycielem od Dartha Vadera? Można. Bo jest to na siłę doszukiwanie się problemu. (pomysł zapożyczony z kwejka).

Nikogo Hitlerem nie będę nazywał. Nikt na to nie zasłużył. A ty, dlaczego nie lubisz Żydów? Zrobili ci coś takiego naprawdę żebyś ich aż tak nienawidził?

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
Jeśli myślisz Cedric, że wcześniej było cicho to się mylisz, bo pierwszym zamachem wcale nie było WTC.

Al Kaida nie walczy tylko z Żydami i USA, ale z niewiernymi, tymi co nie wierzą w islam - czyli z nami wszystkimi. Będziesz męczennikiem, zabijesz się w imię swojej wiary, idziesz do raju i witają cię 72 dziewice :) Taki jest Koran.

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Możesz mnie namka nawet Hitlerem nazwać ,bo serdecznie Żydów nie lubię i pozostanę w takiej postawie .
Nie mieszaj w to żydów, czym się różnią od innych ludzi?

Cedric

GołoWąs
Dobra ,było mniejsze poruszenie tym tematem.
Ach ,72 dziewice kuszą ,wysadzam się w szkole :trollface:
Namka ,żydzi mnie oszukują jeżeli coś od nich kupię ,i to na większe sumy (większość koło szkoły to żydowskie sklepy )(Nie ,nie mieszkam w Gettcie :trollface: )
Zresztą takie ich wywyższanie się mnie wkurza ; Jak nie lubię i uderzę żyda to jestem antysemitą mogę pare ładnych lat za coś takiego posiedzieć .Ale jeżeli żyd polaka uderzy ,to zawsze sie jakoś wywija ,i jeszcze wina na polaka idzie .Mają jakąś niechęć do nas.
A my skurczysynom pomagaliśmy podczas wojny.
i to był błąd
Z wygnaniem żydów z Jerozolimy też nie widzę problemu.
Arabowie przejeli ich ziemie pare setek la temu i mają prawo do tych ziem.
A teraz tacy Zydzi sie wpierdzielają ,bo to ich święta ziemia i tu jest ich dom według tory .:lolface:

Ja ich nie lubię ,nie nienawidzę
I ja nie lubię tylko tych żydów ,z którymi miałem do czynienia
Nie czepiam sie jakiś ortodoksów z pejsami ,tylko takich jakby wmieszanych w tłum co polskę okradają

Nameless

Szatan na kółkach
Moderator
Namka ,żydzi mnie oszukują jeżeli coś od nich kupię ,i to na większe sumy (większość koło szkoły to żydowskie sklepy )(Nie ,nie mieszkam w Gettcie :trollface: )
No to masz powód. Tu się nie mamy co spierać :)
.Mają jakąś niechęć do nas.
Bo my to tacy chętni do nich, no nie?
Zresztą takie ich wywyższanie się mnie wkurza ; Jak nie lubię i uderzę żyda to jestem antysemitą mogę pare ładnych lat za coś takiego posiedzieć .Ale jeżeli żyd polaka uderzy ,to zawsze sie jakoś wywija ,i jeszcze wina na polaka idzie
To akurat wina prawa Polskiego, z resztą nie tylko. Mniejszości narodowe zawsze są bronione szczególnymi prawami. Przynajmniej tak jest w całej Europie i na tym jak to mówimy, cywilizowanym Zachodzie :)

A potem ktoś tam utworzył państwo Izrael. To w sumie Polacy powinni domagać się okolic Wilna i połowy Ukrainy. A Niemcy Śląska i Mazur :) i powinno się zrobić przesiedlenia i byłoby git. Tak?

Cedric

GołoWąs
A potem ktoś tam utworzył państwo Izrael. To w sumie Polacy powinni domagać się okolic Wilna i połowy Ukrainy. A Niemcy Śląska i Mazur i powinno się zrobić przesiedlenia i byłoby git. Tak?
Skoro nam po konfie w Jałcie nie mogli oddać ( z wiadomych powodów ) to czemu oni mają mieć swoje państwo skoro my nie możemy 2/3 lub 3/4 swojego odzyskać ?
Ja już miałem plany co do odbicia Wilna i Lwowa ,zobaczymy co dalej :trollface:

Nameless

Szatan na kółkach
Moderator
Czy jak twój sąsiad jeździ lepszym samochodem, to też uważasz, że go nie powinien mieć bo ty go nie masz? Przypomina się tu pewna scena z "Dnia Świra" pasuje idealnie do tego poglądu.

Cedric

GołoWąs
No ,cóż wiem ,że żyjemy w świecie w jakim żyjemy ale chcę sprawiedliwości .
Skoro oni to i my powinniśmy mieć swój kraj a nie to gówno co teraz mamy .
A patrz np na Litwę czy inne kraje Rusi .Tam polacy są mniejszością narodową i są źle traktowani w przeciwieństwie do takich żydków .

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Name zgodził się z Biafem... cholera jasna.

To wcale nie jest takie dziwne wers, ja też się zgadzam z namem w różnych kwestiach. Choćby na temat tego co pisze o Bin Ladenie.
Ja sam dam sobie spokój i nie będę prezentował mojej opinii na ten temat, bo jak widzę, wszyscy już wiedzą najlepiej. Tak się tu rozpisaliście, że przez większość tego bełkotu i tak nie chciało mi się brnąć.

Życzę tylko domorosłym komentatorom polityki światowej, aby świetne samopoczucie nie opuszczało ich nadal. Ważne, to mieć ugruntowaną opinię w pięć minut po ogłoszeniu danego wydarzenia i mieć niezachwiane wrażenie, iż ta opinia jest jedynie słuszna.

wersus

Esteta ekstraordynaryjny
Może zacznijmy od tego, że Żydom pomagaliśmy podczas drugiej wojny światowej, a teraz "znani i lubiani" pisarze żydowscy oczerniają Polaków i Polskę pisząc, że to MY ich paliliśmy, że to MY dokonywaliśmy na nich rzezi i antysemityzm to NASZ wymysł. Racja, było kilka pogromów Żydów w Polsce, ale coś takiego? O, to jest właśnie przykład dlaczego do Żydów odnoszę się z dystansem.

Cedric

GołoWąs
Dzięki wer za poparcie :cool:
Wreszcie ktoś po mojej stronie :lolface:
Co do żydów ,to przecież oni byli w polskich obozach koncentracyjnych ,nie w niemieckich :lolface:

Do góry Bottom