O Wszystkim I O Niczym - Pogaduchy

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
dragu, slyszalem o tym szicie, w sumie nawet popieralem przez pewien okres czasu, ale jako zly czlowiek zle rzeczy praktykujacy, nie do konca mi sie podoba ten motyw z dostawaniam tego na co w sumie zasluguje, takze na smietnik z tym ^^
ah, walic, jak dla mnie wszyscy 'estesmy zwierzakami wyewoluowanymi z innych kreatur zrodzonych z jakichs substancji bedacych pozostalosciami kisch reakcji poczatkujacych wsio, a przedtem bylo ujowo i tyle, wiecej mi nei trza, nie potrzebuje sworcy, co bylo to bylo i nie mialo poczatku, bo se bylo, yo
a tera 'estem ja z bajeranckim mozgiem w czerepie, rzadzacym sie wsrod innych istot, co mialy mniej szczescia w ewolucji i se czochram
wasi bogowie sa inwencjami strachu przed nieznanym

Podejście do życia jako takiego, oraz do metafizyki (szeroko i wąsko rozumianej) - dobre dla sowizdrzała, czyli dla (w moim mniemaniu) chłopka roztropka na prochach. Taka ideologia/podejście do życia, rodem z lat 60-tych i początku 70-tych, czyli dzieci kwiatów, będąca atrakcyjna na pierwszy rzut oka wizualnie, ale już nie mentalnie, a na drugi rzut oka, nawet nie wizualnie. Jakkolwiek nau, wydaje ci się, że odkrywasz "amerykę", to prawda jest taka, że powielasz schematy innych dinozaurów, takich jak lewak Lennon i Yoko Ono (jego różowa kobitka), oraz wielu innych wielce odkrywczych lewarów. Z niepamięci dziejów wydobywają ich (i innych im podobnych) ludzie awangardy, jak Ty. I zdaje się im, że odkrywają od nowa świętego Grala lewackiej myśli przewodniej, nie wiedząc o jej lewackich korzeniach, a wiarę i Boga mając z nic. I uważając, iż religia to opium dla durnego i ciemnego ludu. Zaiste, ciemny i durny lud idzie jak owczarnia w nowe-nowoczesne, jednocześnie pozbawione głębszej myśli (a co za tym idzie obowiązku myślenia i analizowania) ideologie, które w swej prostocie (budowy cepa) nie zasługują nawet na miano ideologi (bo to za skomplikowany termin dla takowych) kształtują światopogląd takich fajnych, nowoczesnych, usiłowionych (czyt. pakernia) członków społeczeństwa, jak wyżej wymieniony, jaśnie oświecony ;)

Nauczyciel

Martwy Pluszak
Weteran
Jakkolwiek nau, wydaje ci się, że odkrywasz "amerykę", to prawda jest taka, że powielasz schematy innych dinozaurów, takich jak lewak Lennon i Yoko Ono (jego różowa kobitka), oraz wielu innych wielce odkrywczych lewarów. Z niepamięci dziejów wydobywają ich (i innych im podobnych) ludzie awangardy, jak Ty. I zdaje się im, że odkrywają od nowa świętego Grala lewackiej myśli przewodniej, nie wiedząc o jej lewackich korzeniach, a wiarę i Boga mając z nic.

bla bla bla, skad pomysl, ze mysle iz 'estem pirszym czlekiem co dolazl do konkluzji przedstawionej w mym poscie ?
idz na spacer, bo powietrza yba nie lapiesz jak trzeba

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
bla bla bla, skad pomysl, ze mysle iz 'estem pirszym czlekiem co dolazl do konkluzji przedstawionej w mym poscie ?
idz na spacer, bo powietrza yba nie lapiesz jak trzeba

Najwidoczniej nie łapię;) skoro przyszło mi do głowy, że możemy rozwinąć jakąś sensowną dyskusję... he he. Tu się zgodzę, dałem ciała... Pice ticz, życzę świetnistych wizizji po spożyci dobrej jakości bagiennego ziela. Wszak po takim specyfiku każda, bardziej zaangażowana dyskusja traci sens... :D

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Najwidoczniej nie łapię;) skoro przyszło mi do głowy, że możemy rozwinąć jakąś sensowną dyskusję... he he. Tu się zgodzę, dałem ciała... Pice ticz, życzę świetnistych wizizji po spożyci dobrej jakości bagiennego ziela. Wszak po takim specyfiku każda, bardziej zaangażowana dyskusja traci sens... :D

Wygląda na to, ze dyskusje ambitne, bywają równie ambitne, co męczące :)

Chcesz ambitnej dysputy to wypowiedz się w temacie z zamkami ;]
Zamiast sztorcować Trotena, choć jego post faktycznie nic nie wnosił odpowiedzi do pytania, wykaż się większym polotem niż odpowiedzią w której każesz przeczytać użytkownikowi arty. Skoro zadaje takie pytanie to pewnie nawet po przeczytaniu nie będzie za bardzo wiedział.

Btw..czy tylko ja spostrzegłem, że ochrzan Trotena jest dłuższy niż odpowiedz piszącemu. Nie jestem pewien, ale chyba powinno być odwrotnie...

Czas zacząć używać PW. Bo z tego co pamiętam to pilnujesz, żeby nikt nie spamował si?

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Chcesz ambitnej dysputy to wypowiedz się w temacie z zamkami ;]
Zamiast sztorcować Trotena, choć jego post faktycznie nic nie wnosił odpowiedzi do pytania, wykaż się większym polotem niż odpowiedzią w której każesz przeczytać użytkownikowi arty. Skoro zadaje takie pytanie to pewnie nawet po przeczytaniu nie będzie za bardzo wiedział.

Well, widzę, że to Ty robisz ostatnio z tego ambitnego. Ciekawe dlaczego;)?
Jak coś msz do moich interwenci, to sensowniej byłoby pisać w danym temacie, ewentualnie w cafe de mod, bo to trochę bez sensu, co robisz teraz. Tyle z mojej strony.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Przecież ucinamy sobie pogawędkę, a to jest do niej temat :)

Zakładam, że od ciebie można wymagać, czegoś więcej. Myle się?

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Zakładam, że od ciebie można wymagać, czegoś więcej. Myle się?

Można wymagać, ale ty ładujesz mnie pod włos he he, a to już inna sprawa :). Także yeedo, daj sobie spokój, bo jesteś jedną z ostatnich osób, z którymi mam ochotę wchodzić w spór, ale jak będę zmuszony, to nie omieszkam :D

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
Starszym stopniem już nie podpadamy, ale z resztą to wolno cisnąć jak ze szmatą.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Starszym stopniem już nie podpadamy, ale z resztą to wolno cisnąć jak ze szmatą.

ja wiem, że spory to jest twój żywioł ale weź odpuść już.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator

No to, żeś mnie zaskoczył. :) Pozytywnie.

w sumie wcale, aż tak długo się nie znamy hehe. Na Gupie jesteś o wiele dłużej niż ja.

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Ostatnio Biafra mnie w tym bije na głowę :)

To fakt, folguję sobie czasem ponad miarę, ale czytając Twoje wypociny Boom, mam wrażenie, że co bym nie robił, do ciebie i tak mi daleko. I żeby nie było wątpliwości- nie mam tu na myśli twego intelektu, a raczej debilno-klaunowskie teksty i zachowania, z zasady mające uchodzić za nowatorsko zajenfakenbiste, a w rzeczywistości- zaledwie średnio lekko żałosne. Pa pedałki ;)

wersus

Esteta ekstraordynaryjny

Pozytywne :)

U was też tak wieje? U mnie wiatr popiernicza z niezłą prędkością.
Generalnie to się cieszę, że nastał w końcu weekend... co ta szkoła ze mnie zrobiła. Chce mi się odrobić teraz pracę domową z fizyki. Normalnie sam siebie nie poznaję.

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
To fakt, folguję sobie czasem ponad miarę, ale czytając Twoje wypociny Boom, mam wrażenie, że co bym nie robił, do ciebie i tak mi daleko. I żeby nie było wątpliwości- nie mam tu na myśli twego intelektu, a raczej debilno-klaunowskie teksty i zachowania, z zasady mające uchodzić za nowatorsko zajenfakenbiste, a w rzeczywistości- zaledwie średnio lekko żałosne. Pa pedałki ;)

buddysta_440.jpg

lamalamalamalama...

Do góry Bottom