O Wszystkim I O Niczym - Pogaduchy

wersus

Esteta ekstraordynaryjny
A tak w ogóle co do matur: jestem w pierwszej klasie liceum i nauczyciele non stop pitolą o maturze, no boru ile można. Już w gimnazjum straszyli tym zafajdanym dziadostwem, a teraz od samego początku maturami. Bez jajców.

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Wer, przede wszystkim ważne jest ustalenie sobie co zdajesz na maturze już od pierwszej klasy, na samym początku. I z tego sięucz w pierwszej kolejności. Reszta? A to już jak będą chęci.
Ciśnij to co zdajesz. Bo matura to sprawdzenie (nazwijmy to tak...) tego co się nauczyłeś przez cały okres nauczania, głownie w lo/technikum. Bo 4 - 5 miesięcy przed matuą to za mało, żeby wszystko ogarnąć jeśli wcześniej tego nie umiałeś. A na powtórzenie to aż nadto czasu :).

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
Dave Chapelle? Swego czasu jarałem się epizodem z Rickiem Jamesem, genialne : )

Dragomir

Adam Konopka
Weteran
Dave Chapelle jest całkiem niezłym komikiem, ma sporo dobrych skeczy, niektóre nie najlepsze, wszystkie to "czarny humor" : )

Vasemir

Mistrz Areny i zrzędzenia
Wer, przede wszystkim ważne jest ustalenie sobie co zdajesz na maturze już od pierwszej klasy, na samym początku. I z tego sięucz w pierwszej kolejności. Reszta? A to już jak będą chęci.

Ano, idea piękna, tylko, jak widzę po ludziach (i po sobie), to przez liceum jeszcze kilka razy się zmienia zdanie.

Tak naprawdę nawet w III klasie można się ogarnąć i zdać jakikolwiek przedmiot, tylko trzeba chcieć.

Poza tym, wersus - olimpiady to [ciach] sprawa ;D Ja tylko w tym roku wyciągnąłem jakieś 2-3 miesiące wolnego od budy, a do tego z głównego przedmiotu mam już zapewnione 100% ;] No i myślę, że jednak łatwiej zaliczyć olimpiadę, niż zdać maturę na 90+ %

Randal

Banned
No i po egzaminach.
Ogólnie rzecz biorąc myślałem że będzie trochę trudniejszy. Był jakiś tekst o Gussie i fragmenty Wodnika i to do tych tekstów były pytania.
No i jeszcze dwie strony zadań z matmy.
Moim zdanie najgorsza była część polonistyczna a mianowicie napisanie opisu ( znaczka pocztowego^^) oraz zaproszenia.
Po wynikach w necie jak mam 22/24 punkty, czyli nie jest tak źle.

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
A ja wreszcie zamierzam pograć w Zmierzch Bogów. Wyszedł patch, ludzie przestali narzekać, to doszedłem do wniosku że warto się zainteresować tym tytułem.

wersus

Esteta ekstraordynaryjny
Warto się zainteresować tylko dlatego, by zobaczyć nowe pancerze, bronie i zabudowania. Reszta można rzucić w P...

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
W porównaniu do poprzednich części, pod względem fabuły Zmierzch Bogów wypada bardzo blado. Pomysł kiepski, wykonanie jeszcze gorsze. Ale mimo wszystko muszę powiedzieć, że z zainstalowanym patchem całkiem przyjemnie się grało.

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
au au, dziś sprzątanie świata w szkole mieliśmy ;p. Wszystko spoko, gdyby nie to, że przez całą 'wędrówkę' musiałem dźwigać plecak pełen książek.

Za tydzień testy gimnazjalne ;p. W sumie i tak nie wiem kim chciałbym być w życiu, tak jak moja siostra, z tym, że ona już ma 25 lat :p.

Cedric

GołoWąs
Za tydzień testy gimnazjalne ;p. W sumie i tak nie wiem kim chciałbym być w życiu, tak jak moja siostra, z tym, że ona już ma 25 lat :p.
Powodzenia na teście :cool:
Co do siostry to zanim się zdecyduje to chyba będzie już na emeryturze :trollface:
Nie bierz z niej przykładu :eek:jciec:

Randal

Banned
A u nas się egzaminy zgrały się w czasie z Bierzmowaniem i niektórzy maja i bierzmowanie i egzaminy. No i maja Ogień w szopie. :trollface:

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
Bierzmowanie, istotnie arcy ważna ceremonia, do której trzeba się długo przygotowywać.

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
U mnie przygotowania do bierzmowania trwały rok.

Elessar

Inkwizytor
Weteran
Ta? U mnie przygotowania do bierzmowania (o, w tą niedzielę je miałem) trwały 3 lata, musiałem zdać 200 jakichś durnych pytań, co tydzień zbierać podpisy że byłem na mszy w niedzielę, a w ostatnim roku co tydzień w środku tygodnia chodzić do kościoła na jakieś nikomu niepotrzebne spotkania, żeby omawiać... nie wiadomo co.

Ave

Nameless

Szatan na kółkach
Moderator
I tak z katolików kościół robi debili(znacze tu że nie uważam was za takowych :). A sprytny ateista załatwił to tak że w 3 tygodnie od momentu jak zostałem zmuszony do działania, miałem oficjalny papierek od kościoła żem bierzmowany jest. I co?

Mam ochote spalić moją szkołe. To normalne?

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
I tak z katolików kościół robi debili(znacze tu że nie uważam was za takowych :). A sprytny ateista załatwił to tak że w 3 tygodnie od momentu jak zostałem zmuszony do działania, miałem oficjalny papierek od kościoła żem bierzmowany jest. I co?

Mam ochote spalić moją szkołe. To normalne?

Nom.

Do góry Bottom