O Wszystkim I O Niczym - Pogaduchy

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Carlos Ruiz Zafón - Gra Anioła i Cień wiatru. Całkiem fajne i przyjemne powieści :)

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
Kuchenkorz czyli pewnie Amica Wronki, ale mylić się mogę : ]

Randal

Banned
Najlepsze z tej szkoły są lektury. Krew Elfów i Ostatnie Życzenie Sapkowskiego. Miałem zamiar zacząć czytać Wiedźmina ale nie miałem motywacji.Może mi ktoś powiedzieć jakie książki z sagi o Wiedźminie powinienem przeczytać?

Wisła wygrała z kuchenkorzem, o tym pogadajcie;p

Meczu nie oglądałem, może i szkoda, ale pewnie wiśla miała farta.

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Może mi ktoś powiedzieć jakie książki z sagi o Wiedźminie powinienem przeczytać?

Wszystkie?

Meczu nie oglądałem, może i szkoda, ale pewnie wiśla miała farta.

jak dla mnie to lech miał farta że nie stracił więcej bramek. Ale nie wiem, chyba się nie znam...

Cedric

GołoWąs
Polecam przeczytać całą sagę :trollface:
Można mieć oczywiście swoje ulubione części( tak jak u mnie Pani Jeziora i Czas Pogardy) ale cała saga moim zdaniem jest warta przeczytania.

@UP Ubiegłeś mnie :trollface:
No :trollface:
Nie ten kolor chyba :D

Dragomir

Adam Konopka
Weteran
Może mi ktoś powiedzieć jakie książki z sagi o Wiedźminie powinienem przeczytać?
wszystkie?

A Cedric przeczytaj sobie Brave New World Huxleya, podobno dobra książka, sam bym przeczytał ale nie mam motywacji ;p

a poza tym, źle się dzieje w państwie polskim

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Ostatnie życzenie - Miecz przeznaczenia - Krew Elfów - Czas pogardy - Chrzest ognia - Wieża jaskółki - Pani jeziora.

Wikipedia czy inne strony nie gryzą :) A po za tym w książce powinien być spis wszystkich części.

Randal

Banned
No w sumie nie gryzą, ale nie chciało mi się szukać.

Adamek- Kliczko, ja myślicie, kto wygra? Ja jestem pół na pół. Jeśli Adamek wygra to tylko na punkty.

Cedric

GołoWąs
Dzięki Draguś :)
Przeczytałem sobie o niej trochę i wydaje się być bardzo fajną książką.
Szczególnie w erze książek które powielają wciąż te same pomysły

@2 UP

Jak coś to walcie do mnie na telefon : 608684044 :D

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
A Cedric przeczytaj sobie Brave New World Huxleya, podobno dobra książka, sam bym przeczytał ale nie mam motywacji ;p

Dobra książka. Polski tytuł to chyba Nowy Wspaniały Świat. To opis utopii- społeczeństwa żywych zombiaków, łykających tabletki, które tłumią wszelką indywidualność, kreatywność i chęć buntu. Wszyscy chodzą utartymi ścieżkami jak w szwajcarskim zegarku, a nad porządkiem czuwa Wielki Brat- korporacja czerpiąca zyski z pracy zniewolonych mas. Aż nagle jeden trybik się wysypuje, bo główny bohater nie wziął pigułki i zaczyna dostrzegać absurd i beznadzieję prowadzonego przezeń życia.

Książka na czasie, gdyż kołchoz zwany dalej unią europejską dąży powoli, acz wytrwale do takiego właśnie modelu wegetacji swoich obywateli. Na wszystko paragraf, wszystko uregulowane, zmierzone i zważone. Globalna wioska nas dopadnie he he.

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
A propos unii, kolejny świetny pomysł kretynów z Brukseli http://internaut.nowyekran.pl/post/26165,sensacja-unia-wlasnie-pozbawila-nas-dostepu-do-morza-a-w-mediach-cisza

Randal

Banned
A propos unii, kolejny świetny pomysł kretynów z Brukseli http://internaut.nowyekran.pl/post/26165,sensacja-unia-wlasnie-pozbawila-nas-dostepu-do-morza-a-w-mediach-cisza

Marchewka to owoc, teraz to, ciekawe co jeszcze zrobią. W jakimś kabarecie fajnie to określili. Było coś w stylu: unia kase daje to mi cicho siedzimy i te owoce jemy. Głupota i tyle. Ale bardzo ciekawe dlaczego o tym nic nie mówili, chyba, że ja nic nie słyszałem...

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Unia daje kasę, która my wcześniej wpłacamy do wspólnego budżetu...
... oraz jesteśmy rozkradani w sposób łatwiejszy i mamy mniejszą suwerenność.
Co jak co, ale ja bym swojego domu nie oddal komuś za to, że mogę w nim dalej mieszkać i skapnie mi jakiś grosz od czasu do czasu.

Vasemir

Mistrz Areny i zrzędzenia
Dobra książka. Polski tytuł to chyba Nowy Wspaniały Świat. To opis utopii- społeczeństwa żywych zombiaków, łykających tabletki, które tłumią wszelką indywidualność, kreatywność i chęć buntu. Wszyscy chodzą utartymi ścieżkami jak w szwajcarskim zegarku, a nad porządkiem czuwa Wielki Brat- korporacja czerpiąca zyski z pracy zniewolonych mas. Aż nagle jeden trybik się wysypuje, bo główny bohater nie wziął pigułki i zaczyna dostrzegać absurd i beznadzieję prowadzonego przezeń życia.

W takim razie na podstawie tego nagrano Equilibrium. Całkiem przyjemny film, ciekawie zrealizowany. O czym, to sam napisałeś :p

Do góry Bottom