O Wszystkim I O Niczym - Pogaduchy

Cedric

GołoWąs
Nie narzekaj Szczur, bo czas nauki w szkole będziesz kiedyś wspominał z rozrzewieniem.
Mimo, że cisną nas od początku to jest wyhebioza. Aż chce mi się chodzić do szkoły ! :ph34r:

Cedric

GołoWąs
Za dużo osób było i stworzyli nową klasę :trollface:
Jotpeuszy mijam tylko na korytarzu :trollface:

MadMack

Forumowy lol
Ja tam miło wspominam Liceum w Polsce. Wymagać wymagali - no ale atmosfera była pierwsza klasa. W Stanach Liceum to nie to samo - chociaż też nie było źle.
Teraz studia - jedyne co to z sieci komputerowych cisną - bo matematyka, angielski i C++ to na razie banał.

Pozdrawiam,
MadMack

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
A tak w ogóle - dlaczego wyjechałeś do Stanów? Bo że tam się udałeś to wiem od dawna, ale nigdy nie poznałem powodu (o ile nie jest to tajemnicą).

Cedric

GołoWąs
Może nie chciał siedzieć w Kloace, wiedząc, że nic tu sie nie zmieni ? :wow:

wersus

Esteta ekstraordynaryjny
Nikt mi k**wa nie powie, że nie można mieć dobrze płatnej roboty w tym kraju. I że w ogóle w Polsce to tak źle i niedobrze, tylko uciekać. W d*pę już mi te głupoty nie włażą, dla chcącego nic trudnego, wystarczy determinacja.

Dragomir

Adam Konopka
Weteran
w Polsce bieda z nędzą, tylko uciekać; osiągnięcie czegoś wymaga takiego nakładu pracy po jakim w normalnym kraju byś miał willę z basenem;

Cedric

GołoWąs
Można zarabiać dużo w Polsce. Jako polityk PO :trollface:

A, widzę, że Drago ma podobne zdanie. :D

MadMack

Forumowy lol
A wyjechałem, bo z kasą było krucho w rodzince. Mając ojca, który spierdolił do Szwecji i miał cie w d*pie - za przeproszeniem - dla mnie, i dla mojej mamy, która nie miała szans na znalezienie pracy w Polsce, wyjazd do Stanów to było najlepsze rozwiązanie. I nikt mi nie powie, że w Polsce jest zajebiście z pracą, skoro tutaj po dwóch, trzech miesiącach stać cię na wynajęcie własnego mieszkania, kupno samochodu etc. Ot co - właśnie sobie za tydzień samochód kupuje XD

A co do tłuszczy - wbrew powszechnej opinii, jest to BARDZO DUŻO osób szczupłych - a i panny brzydkie też nie są. Owszem, są ludzie otyli - ale nie aż tak dużo jak stereotyp głosi.

Pozdrawiam,
MadMack

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
W Polsce żeby zarabiać dobrze, trzeba pracować więcej niż normalnie. Mój starszy pracuje normalnie na etat, a po pracy jest agentem ubezpieczeniowym i do domu co miesiąc przynosi nie małe pieniądze, w porywach nawet dwie średnie krajowe. Tylko że dużo pracuje, często wraca koło 21 do domu od 7 rano. No ale coś za coś.
Sam mam cholerne problemy ze znalezieniem pracy, ale nie planowałem nigdy wyjazdu za granicę. Nie wydaje mi się aby było to dobre rozwiązanie, przynajmniej na obecną chwile. Może kiedyś o tym pomyślę, póki co nie mam nikogo na utrzymaniu, więc nie ma potrzeby.

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Może nie chciał siedzieć w Kloace[...]

Ty się czasami zastanawiasz co gadasz lub piszesz? Bo mam wrażenie, że jak szczur, czasami piszesz zanim pomyślisz. A jeżeli taka jest rzeczywista Twoja opinia o naszym kraju, to żal mi Cię... -_-
Pitolisz jak potłuczony, choć masz się dobrze. Przynajmniej na tyle, że możesz sobie pozwolić, aby siedzieć przed kompem na necie, w międzyczasie robić grafiki na tablecie, pomiędzy tym chrzanić androny, jeść nie najgorsze żarcie, oglądać na flatscreenie papkę dla mas, znowu uprawiać filozofię godną chłopka roztropka, po czym zjeść obfitą kolację, po której śnią Ci się horrory, w skutek czego wstajesz sfrustrowany i zanim pójdziesz do szkoły wylewasz żółć na ekran monitora, pisząc coraz większe absurdy, nie zdając sobie sprawy z pustoty bijącej z tworu Twych palców błądzących po zasmarkanym klawierze :trollface:. Twoi starzy orzą, byś miał lepiej od nich (i tak jest w istocie), lecz Ty narzekasz, bo masz blade pojęcie o biedzie i beznadziei, a prawdziwa kloaka nigdy Cię nie dotknęła, bo w innym razie nie pisałbyś o tym tak lekko, bez zastanowienia... Malkontenctwo zbuntowanych nastolatków o duszy staruszków, którzy pozjadali wszelkie rozumy, wiedzą wszystko i absolutnie nic ich nie jest w stanie zaskoczyć... heh. Jakież to piękne, twórcze i imponujące. Zawsze bawią mnie niezmiernie pretendenci do takich tytułów i glorii.

Jęczcie dalej idąc w żałobnym kondukcie zawodowych płaczek. Jestem z wami :cool:

wersus

Esteta ekstraordynaryjny
Popieram Biafa. Tak to jest, gdy jedynym źródłem informacji i doświadczeń jest internet :)

Cedric

GołoWąs
Wer, a skąd masz takie info, he? Siedzisz mi 24/7 nad głową ? Nie. To zamilknij jak nie wiesz co mówisz. Bo nie wiesz. Ująłbym to milej, ale takie protekcjonalne zachowanie wyprowadza mnie z równowagi

Miałem na myśli ogół zdarzeń jakie dzieją się w Polsce, nie samą bidę. A to, że nie najlepiej się dzieje, to może zauważyć każdy. Nawet taki Szczur.
Nie chcę się pokazywać jako superdorosły człowiek. Ciałem i duszą jestem jeszcze dzieckiem i do dorosłości mi nie śpieszno. ALe jednak mam swoje zdanie.
A to, że macie inne poglądy, to nie znaczy, że dobrze jest gnoić moje, bo jest się dorosłym.

PS Mam rodziców, nie starszych, staruszku

wersus

Esteta ekstraordynaryjny
Nie, ale uogólniłem ciebie tak samo, jak ty uogólniłeś "zdarzenia które dzieją się w Polsce". Zważ na to. Nie jestem jakimś specjalnym patriotą, ale nie lubię jak rodak mówi o swoim roku kloaka. Szczególnie gdy jest to człowiek w moim mniej więcej wieku, który, podobnie jak ja, zwykle gówno wie o życiu.

Cedric

GołoWąs
Niech Ci będzie, nazwę Polskę krajem, w którym źle się dzieje, nie kloaką. Pasuje ? :trollface:
Może i gówniarz jestem, ale gołym okiem pewne rzeczy da się zauważyć. I skoro widzę je na własne oczy, to nikt mi nie wmówi, że jest inaczej. :trollface:

Dobra, zakończmy temat, bo zaraz prowo nam się zrobi.
Pogadajmy lepiej jakie mamy plany na weekend albo coś :trollface:

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Wisła wygrała z kuchenkorzem, o tym pogadajcie;p

Cedric

GołoWąs
Nie wiem o czym mówisz,szaleńcze :trollface:

Ma mi ktoś polecić dobrą ksiazkę do poczytania ? Wyjeżdżam na tydzień w poniedziałek i chciałbym mieć coś do roboty na zapupiu :D

Do góry Bottom