O Wszystkim I O Niczym - Pogaduchy

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
A to stwierdzenie znowu utwierdza mnie w przekonaniu, że prócz hedonizmu stosowanego,

Ascetą to ja nie jestem, ale żeby od razu hedonistą :). Złoty środek, ot co... a może po prostu pomijanie w myc myślach rzeczy, na które nie mam wpływu?

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Ascetą to ja nie jestem, ale żeby od razu hedonistą :). Złoty środek, ot co... a może po prostu pomijanie w myc myślach rzeczy, na które nie mam wpływu?

Między hedonizmem, a ascezą, istnieje przepaść nie do przebycia (inna sprawa, czy słusznie cię posądzam o jedno, w świetle drugiego... heh). Takie zrównywanie jednego z drugim (czyli zamulanie, że między tymi dwoma stanami nie ma wielkiej różnicy [oczywisty fałsz]), to klasyczny relatywizm (wszelkich wartości), na który nie ma zgody w myślącej części społeczeństwa. I może brzmi to z deka pretensjonalnie (szczególnie w obecnym stanie ducha i postrzegania), ale takie są fakty. Lubię Cię Zig. Cenię Twe młodzieńczo patriotyczne poglądy, ale - jak widzę - nie jesteś wolny od złych naleciałosci, że się tak wyrażę, a trudno wymijalnych (mimo prostego kręgosłupa) we współczesnym świecie...

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Nie ocieniaj mego światopoglądu, znając tylko jego ułamek. Bo moje przekonania z pewnością zostałyby uznany tu za herezję, czy też zostałbym określony mianem sekciarza ^^. Dlatego nie afiszuje się z tym co mam w czaszce.

Poza tym wciąż jestem na etapie poszukiwania swojej drogi i jak na razie końca tego nie widzę, chociaż kurs od jakiegoś czasu mam wytyczony. Czas pokaże, czy dobrze zrobiłem.

Mam do ciebie Biafra pytanie, jeżeli nie chcesz, nie odpowiadaj. Jesteś katolikiem i uznajesz się za takiego? Mowa oczywiście o prawdziwej wierze, a nie deklarowanej.

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Nie ocieniaj mego światopoglądu, znając tylko jego ułamek. Bo moje przekonania z pewnością zostałyby uznany tu za herezję, czy też zostałbym określony mianem sekciarza ^^. Dlatego nie afiszuje się z tym co mam w czaszce.

To zrozumiałe. Dokładnie jak ja :trollface:. Powiem tak: afiszować się dziś z pewnym światopoglądem ( a przecież w myśl tolerancji i innych unijnych wynalazków, to powinna być norma), to dziś dość ryzykowny hazard (jak to hazard :D). Dlatego też staram się być mało ortodoksyjny, choć i tak uznają mnie za skrajnego w poglądach, ale nie sposób być innym, będąc zarazem, uczciwym w poglądach wobec siebie samego...

Mam do ciebie Biafra pytanie, jeżeli nie chcesz, nie odpowiadaj. Jesteś katolikiem i uznajesz się za takiego? Mowa oczywiście o prawdziwej wierze, a nie deklarowanej.

Wbrew pozorom to skomplikowane wrażenie, gdyż mam doświadczenia z sektami na różnych poziomach. Z wychowania i tradycji jestem katolikiem (chrzest, komunia, bierzmowanie... ). Jednak nie chodzę obecnie do kościoła. Ale sympatyzuję z katolikami (tymi prawdziwymi, nie zmyślonymi), a przede wszystkim z wartościami katolickimi. Bez nich europa była by barbarią i mierzwą... Wielu tego nie wie, lecz takie są fakty. Może się to niektórym podobać, lub nie. Trend zaprzeczania pewnym wartością, to największa głupot i bolączka UE. Świadczy także dobitnie o tym, kto obecnie stoi za jej sterem, oraz jakie są prądy i wskazania... Każdy myślący i normalny człek (i nie chodzi tu o dyskryminacje innego poglądu, bo to oczywiste...[unia wręcz gani różnorodność i inne opinię, od jedynie słusznych]), widzi aż nadto wyraźnie proces, który następuje i zdaje się, w swej głupocie (mimo wszystko) nieuchronny... Tak wiec: Jestem katolikiem, ale nietypowym. Co nie przeszkadza mi, promować wartości katolickich... heh.

Vasemir

Mistrz Areny i zrzędzenia
Popatrzcie, wirara, na Japonię. Bez Boga ni do proga - nędza, bród, smród i ubóstwo, a jeszcze kataklizmy!

Ach, ci ostatni sprawiedliwi :trollface:

Electric Dragon

Majster
Weteran
Nie lubię dzielić się swoimi poglądami. Światopoglądu raczej nie mam do końca wyrobionego, raczej powoli sobie zdaje sprawę, że obieram nową ścieżkę w mijającym życiu. Jak się przyjrzeć bliżej, bóg bogowi podobny. Z tym, że jedna religia łagodniejsza od drugiej jest.

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Nie lubię dzielić się swoimi poglądami. Światopoglądu raczej nie mam do końca wyrobionego, raczej powoli sobie zdaje sprawę, że obieram nową ścieżkę w mijającym życiu. Jak się przyjrzeć bliżej, bóg bogowi podobny. Z tym, że jedna religia łagodniejsza od drugiej jest.

ED, lubię Cię, tak jak Ziga i nie dlatego, że (jak to większość myśli: macie śliskie i naoliwione d*py :trollface:). To inny rodzaj sympatii, który mówi mi, iż nie bez powodu piastujecie swoje funkcje heh.

Ale ED; ty czasami pieprzysz jak Piekarski na mękach, czego słuchać nie mogę. W każdym razie, nie bez krytycznie. A że nie chcę Cię za bardzo krytykować (lizodubstwo heh), to dam sobie spokój.
Nadmienię tylko skromnie, iż nie zgadzam się Tobą, heh. :trollface:....

Tyle, jeżeli chodzi o włażenie adminą w d*pę :)

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
ED, lubię Cię, tak jak Ziga i nie dlatego, że (jak to większość myśli: macie śliskie i naoliwione d*py ).

Po co za 'że' dałeś nawias skoro po jego zakończeniu dałeś kropkę? Uuuu, ktoś tu na języku polskim w szkole spał : P

EOT :trollface:

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Po co za 'że' dałeś nawias skoro po jego zakończeniu dałeś kropkę? Uuuu, ktoś tu na języku polskim w szkole spał : P

Stary, powiem tak: chyba chodziliśmy na inne lekcje Polskiego... A nawet na pewno... :trollface:. Ja mam się dobrze, a Ty? Udowodnij mi błąd składniowy (bo o innym mowy być nie może). Pa

Vendetta

Deathproof
VIP
"Polskiego" - z małej litery powinno być :trollface:

a tak w ogole to po ci sie rozpisujecie, jak i tak dla kazdego to tl;dr

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Ponoć wolna wola jest fundamentem egzystencji człowieka. Czyż posiadanie własnych poglądów nie jest jednym z jej elementów? Zatem Biafra, nie odbieraj innym prawa do myślenia inaczej. Nie osądzajcie, a nie będziecie sądzeni.

:trollface:

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
Biaf, chodzi mi o to że napisałeś to zdanie w dziwnym stylu. Rozpocząłeś je, wpisałeś 'że' i to co powinno znaleźć w normalnej formie umieściłeś w nawiasie, bez potrzeby. Może i czepiam się bezpodstawnie, ale wygląda to co najmniej dziwnie ;p

wersus

Esteta ekstraordynaryjny
9 lekcji, kto normalny robi plan z 9 lekcjami na poniedziałek? I dwie ostatnie to fakultety z fizyki? Nosz kur.

Bury_Zenek

Rycerz Wody
wers w końcu to jest poniedziałek. jak mieć prze*ebane to na maxa :D ja mam w poniedziałek 8 samych najgorszych lekcji, w tym ostatnie 2 wf ratują chociaż nie chce się już ćwiczyć jak...

Randal

Banned
Dzisiaj ogólnie były luzy w szkole. 6 lekcji czyli: 2x angielski, polski, mata, 2x wf. nie jest źle. Najgorsze lekcje mam w czwartek po 8 i żadnej luźnej lekcji.

Vendetta

Deathproof
VIP
wers w końcu to jest poniedziałek. jak mieć prze*ebane to na maxa :D ja mam w poniedziałek 8 samych najgorszych lekcji, w tym ostatnie 2 wf ratują chociaż nie chce się już ćwiczyć jak...
nikogo nie interesuje twoje zycie

co do ts... wezcie ludziska wbijajta, zesmy se z dragiem pogadali, szczuro tylko sie przysluchiwal i uciekl pozniej. Kiedy bedziecie wolni?

Electric Dragon

Majster
Weteran
I się zaraz zrobi blog uczniów wypisujących, co kto i ile godzin miał w szkole. Ciekawi mnie, kiedy zaczniecie się pierwszymi ocenami chwalić :D

Do góry Bottom