O Wszystkim I O Niczym - Pogaduchy

wersus

Esteta ekstraordynaryjny
Co do włosów - mam włosy do karku, jakieś 10 cm długości ;) I zamierzam hodować dalej, długie włosy są ok :p

Cedric

GołoWąs
zależy kiedy i gdzie ;)
Ja pewnie zapuszczę włosy na zimę, teraz jest dla mnie za gorąco na takie wybryki :trollface:

Rydalt

New Member
Ej, Panie Cedric, ja myślę, ze nie za gorąco, bo sam nie mam krótkich i są nawet przydatne w czas upałów. Na przykład jasne odbijają światło słoneczne :)

Cedric

GołoWąs
Nie bądźmy na panie :trollface:
Tylko, że jak mam krótkie to są jasne, a jak mam długie to są mocno ciemnobrązowe.(kameleon :trollface: )
A wtedy słońce wali w łep jak cholera.
No i krótsze łatwiej i szybciej ogarnąć niż dłuższe.
Przy krótkich machniesz 2 razy grzebieniem / szczotką ,a przy długich co najmniej 30 min roboty :lol:

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
Od grudnia nie ścinałem włosów, ażeby po wkurzać znajomych. Tak z 10cm długości miałem, zarzekałem się że nie zetnę, ale w piątek na 1cm skróciłem bo Absolutorium miałem i trzeba było jakoś wyglądać. Nie twierdzę że długie włosy są dobre czy złe, jednym po prostu w nich lepiej innych gorzej, ja niestety do tych drugich należałem (wg wszystkich znajomych ;p ). Teraz tak myślę czy jest sens wracać do tej fryzurki znów, ale chyba sobie już odpuszczę.

Randal

Banned
Moje włosy są krótkie nawet nie 2 centymetry w takich włosach czuje się najlepiej są super na lato. Na zimę nie powiem bo trochę je zapuszczam ale jak się cieplej robi to od razu ścinam. Nie lubię długich włosów wcale a wcale.

wersus

Esteta ekstraordynaryjny
A niet, jednak 15 cm ;p Wyrwałem kilka i zmierzyłem :D

Randal

Banned
Nie no wer ty człowieka rozwalasz.
:trollface:

Poczekajta może i ja swoje zmierzę.

abi

Witch numero Uno
Członek Załogi
suszarka mądrze używana nie niszczy włosów, ale trzeba wiedzieć jak jej używać :trollface: , należy też pamiętać o odżywkach, zwłaszcza wmasować w końcówki (najlepej od karku w dół, bo wyżej może przetłuszczać ;) ), pomijam że są specjalne oraz naturalne specyfiki poprawiające jakość kudłów
ja tam nic nie robię, poza codziennym myciem i suszeniem, nie mam cierpliwości do tego a rośnie szybko jak na nawozie :lolface:

wersus

Esteta ekstraordynaryjny
Co do jakichśtam odżywek i szamponów - kumpel gdy hodował ze 2 lata temu włosy to stosował masę takiego badziewia. Efekt był taki, że do tej pory się łupieżu pozbyć nie może i non stop przetłuszczone włosyt ma. Może to cecha osobista, ale guano mu to dało. Ja nie stosuję żadnych odżywek ani nie suszę włosów suszarką. A efekt jest taki, coby nie być zbyt skromnym, że włosów mi parę kumpeli zazdrości ;)

EDIT:

Szczur, gdy ma się długie włosy to wyrwanie kilku nie jest bolesne :p Oczywiście pod warunkiem, że nie próbujesz wyrwać sobie całej kępy xD

Cedric

GołoWąs
Suszarka to dzieło szatana ! Nawet wieje takim piekielnym powietrzem :trollface:
Mi rosną zazwyczaj do ramion w ciągu 3 tygodni, a potem stop.
Ale ścinam często, więc mam takie włosy jakie mam :trollface:

Rydalt

New Member
Ja z suszarka różnie żyję. Czasem się przydaje.
Popatrzcie, ile o kudłach można gadać. Rzekomo nasi dalecy potomkowie mają być pozbawieni tej przyjemności, bo całkowicie stracą owłosienie.

Randal

Banned
Popatrzcie, ile o kudłach można gadać.

Gadamy i gadamy ale to się już trochę nudne zrobiło i tyle.
A się muszę z wami panowie ( i abi ) pożegnać na jakiś czas - przeprowadzka. Do miłego ale nie cieszcie się tak bo za parę dni i tak wrócę ;p

wersus

Esteta ekstraordynaryjny
Wiesz co, Ced? Miałem ciężką rozkminę - jakim cudem w 3 tygodnie zahodować włosy do ramion? Widziałem twoje zdjęcie i długość twoich piór i się zastanawiałem co ty pierniczysz, skoro ja hoduję włosy już 10 miesięcy bez mała, a ty w 3 tygodnie miałbyś niemal takie jak ja... I ogarnąłem w końcu o co ci chodzi... ze same z tyłu ci sięgają poziomu ramion... Tymczasem ja nadal uważam, ze włosy do ramion to takie, gdy pojedynczy włos sięga do barku... ;)

Randal

Banned
Szczur, gdy ma się długie włosy to wyrwanie kilku nie jest bolesne :p Oczywiście pod warunkiem, że nie próbujesz wyrwać sobie całej kępy xD

Jak chciałem wyrwać to nie dało rady ale po wielu próbach udało mi się wyrwać jednego i miał nie całe dwa centymetry;p

Cedric

GołoWąs
No wer chodziło mi o to, że te z tyłu i obok uszu rosną 3 -4 tygodnie, z przodu dłużej .
Jak trochę dłużej nie zetnę ( 6 miesi) to wygląda to mniej więcej tak :trollface: :
billyraycyrus03.jpg

I myślę czy tak nie zapuścić :trollface:
Rządzi plereza, z przodu biznes, z tyłu impreza :trollface:

Dragomir

Adam Konopka
Weteran
jak u faceta z tyłu impreza to chyba nie najlepiej, brzmi jak dość 'bierna' impreza...

Cedric

GołoWąs
Oj, nie hejtuj tak wszystkiego :rolleyes:
Zresztą żartowałem, takie włosy to przeszłość :eek:jciec:

Elessar

Inkwizytor
Weteran
Długie włosy może i są niewygodne, ale ja właśnie zapuszczam od roku i chcę mieć naprawdę długie, co najmniej takie, żeby leżały na ramionach. Różnie to jest, niektórym facetom dobrze w takich włosach, inni wyglądają okropnie. Wszystko też zależy od "jakości" włosa, bo każda osoba ma inne, i od dobrego uczesania, pielęgnacji, przycinania końcówek itd. Żeby to miało jakiś ład a nie "niech rosną na dziko", bo wtedy jest to okropne :p.

Ave

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Dobra, starczy już o włosach i fryzurach, bo pomyśle, że pomyliłem fora :trollface:

Do góry Bottom