O Wszystkim I O Niczym - Pogaduchy

Vasemir

Mistrz Areny i zrzędzenia
ciekawe do czego, prawie żadna uczelnia nie bierze ocen pod uwagę, chyba po to żeby pokazać w przyszłości dzieciom... jedyna to chyba UKSW ale to jest śmiech nie uczelnia :trollface:
Jest ważne, jeśli komuś zależy na średniej :p
UKSW chyba nie jest taka tragiczna. W sumie szybciej poszedłbym tam niż na KUL z papierkiem od proboszcza :lolface:

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Dzisiaj dzień Ojca, kompletnie zapomniałem, będzie trzeba jutro polecieć i kupić mu przynajmniej czekoladę. Jakoś o dniu matki zawsze pamiętam.

Karpielek

VIP
VIP
Ja też już odebrałem. Średnia 3,3 również jestem zadowolony, bo trzecia klasa jest najcięższą w toku nauczania, 20 przedmiotów na świadectwie

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
ciekawe do czego, prawie żadna uczelnia nie bierze ocen pod uwagę, chyba po to żeby pokazać w przyszłości dzieciom... jedyna to chyba UKSW ale to jest śmiech nie uczelnia :trollface:
Nie, na Uksfordzie nie biorą pod uwagę ocen. To całkiem dobra uczelnia, wydział socjologii mają 3 w kraju, a z tego co się orientuję, pozostałe kierunki też nie odstają zbytnio od normy. Dziekan i wykładowcy twardo stoją przy twierdzeniu, że uczelnia jest świecka, ale wyraźnie widać kościelne pozostałości - 3/4 wykładowców na socjo to księża. No i dość często, szczególnie na filozofii, daje się odczuć prokatolicką indoktrynację.

Dragomir

Adam Konopka
Weteran
a to źle słyszałem. to nigdzie nie biorą, więc oceny jak najbardziej przydatne i warto o nie walczyć :trollface:

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Jeżeli oceny się nie liczą, to po co w ogóle je zrobili?

Vasemir

Jakoś o dniu matki zawsze pamiętam.
Bo mężczyźni są dyskryminowani! :trollface:

No i dość często, szczególnie na filozofii, daje się odczuć prokatolicką indoktrynację.
Aye... miałem do olimpiady z filo opiekuna z UKSW - no po prostu non-stop było o Tomaszu :D
Bojan, jakieś doświadczenia? Studiujesz tam?

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Święty Tomasz z Akwinu, autorytet i miłość życia babki od filozofii :D Studiowałem tam socjologię przez pół roku, ale uprzytomniłem sobie, że mnie to nie jara i zrezygnowałem.

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Zdaje mi się, że mimo to, jak na takiej uczelni są jakieś ograniczenia miejsc i mają do wyboru wziąć jednego palanta ze średnią 2.5 i drugiego z załóżmy 3.5 to wezmą tego z wyższą, więc jak ktoś chce się uczyć to niech się uczy bo mu się przyda.

Randal

Banned
Dzisiaj dzień Ojca, kompletnie zapomniałem, będzie trzeba jutro polecieć i kupić mu przynajmniej czekoladę. Jakoś o dniu matki zawsze pamiętam.

Ja o takich " uroczystościach" pamiętam i o dniu ojca pamiętałem, dałem czekoladę i starczy. Jak dotąd mam wysokei średnie ale w żadnej klasie paska na świadectwie nie było a szkoda. Ale teraz się wezmę za naukę a przynajmniej się będę starał...

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Btw? Czymże nasz Stalker zasłużył sobie na viposki klan?

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
No właśnie się tak zastanawiałem, zdziwiło mnie to trochę.
A tak w ogóle to jakiś czas temu zdałem sobie sprawę, że spanie do 11/12 to straszne marnowanie czasu, wstając wcześniej (powiedzmy o 9.00) już zaoszczędzamy całkiem sporo czasu i można go dobrze wykorzystać : ) Nie mówię o komputerze czy coś, chyba że ktoś lubi w ten sposób. W każdym razie ja zbyt późnym pobudkom od jakiegoś czasu mówię nie :)

Vasemir

Zdaje mi się, że mimo to, jak na takiej uczelni są jakieś ograniczenia miejsc i mają do wyboru wziąć jednego palanta ze średnią 2.5 i drugiego z załóżmy 3.5 to wezmą tego z wyższą, więc jak ktoś chce się uczyć to niech się uczy bo mu się przyda.

Źle Ci się zdaje :p Uczelnia w ogóle nie ma informacji o Twoim świadectwie - tylko o wynikach z matury. No, przynajmniej UJ nie ma.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Wstawanie o 11-12 rozwala cały plan dnia. Ja tam po takiej pobudce jestem rozbity całą resztę dnia. Kto rano wstaje temu God daje :D

Randal

Banned
Btw? Czymże nasz Stalker zasłużył sobie na viposki klan?

Wyciągnąłem to z niego na gg i powiedział mi żebym przeczytał opis Kaca na gg. A opis kaca brzmi :"ASSASSINS CREED BROTHERHOOD xbox360 ma ktos?". No chyba go nie dostał że kacowi gre sprzedał albo pożyczył.

A tak w ogóle to jakiś czas temu zdałem sobie sprawę, że spanie do 11/12 to straszne marnowanie czasu, wstając wcześniej (powiedzmy o 9.00) już zaoszczędzamy całkiem sporo czasu i można go dobrze wykorzystać : ) Nie mówię o komputerze czy coś, chyba że ktoś lubi w ten sposób. W każdym razie ja zbyt późnym pobudkom od jakiegoś czasu mówię nie :)

Nie wydaje mi się, gdy wstawałem o siódmej do szkoły byłem totalnie zaspany i trochę trwało zanim doszedłem do siebie. A jak się wstaje o dwunastej to człowiek jest wyspany.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Tak czułem, że to Kaca dzieło. Spokos.

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
f*ck je, wiem co będzie leciało na następnej imprezie, świetny kawałek.

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
A tak w ogóle to jakiś czas temu zdałem sobie sprawę, że spanie do 11/12 to straszne marnowanie czasu[...]

A ja dziś, mimo, że mam wolne obudziłem się o 6:00, po czym poprzewracałem się jeszcze kilkanaście minut i wstałem. Nigdy nie śpię do 11, czy 12 ale cholera chciałem pospać trochę dłużej, a tu zonk. No to wstałem i pojechałem sobie na Witkę zobaczyć jak to wygląda po powodzi teraz.
Witka to taki zbiornik wodny (w sumie duże jezioro), na którym podczas ubiegłorocznej powodzi strzeliła tama. Tamę częściowo już odbudowano, ale wody tyle co nic. Żałośnie to wygląda, a sekcja żeglarska praktycznie nie istnieje. Tam gdzie były keje i pomosty, teraz rośnie w najlepsze trawa.
Pstryknąłem parę zdjęć i wróciłem na śniadanko. W sumie jak ktoś nie potrzebuje dużo snu ma więcej czasu na różne sprawy, bo dzień jest dłuższy.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Ja ostatnie dni twardo do 4 w nocy i pobudka na 9 do pracy. Rąbnięty jestem w tym zakresie. Czasem jak mi się zakoduje to siedzę po nocach a w ciągu dnia wyglądam jak zoombie. aczkolwiek nie czuje się tak.

Do góry Bottom