Osobiście ciężko było mi się zdecydować, bo każda z nich ma swoje wady i zalety, i chociaż wybrałem Myrtane pokrótce opisze jak ja widzę każdą z krain:
Myrtana- zielona kraina, centrum życia całego kontynentu. To ty jest najwięcej miast i siedziba króla. Bardzo podoba mi się tutejszy krajobraz - drzewa, krzewy, a najbardziej woda i wodospady. Możemy tu znaleźć wiele jaskiń i miejsc wartych odwiedzenia (jak z resztą we wszystkich krainach)
Varant - piasek, i wielki bezkres pustyni, oraz ludzie którzy przystosowali się do życia w tych ciężkich warunkach - Asasyni i Koczownicy. Bardzo mi się podoba architektura tamtejszych miast - jest klimatyczna, "wtapia się" w otoczenie. Super są też ruiny i świątynie z czającymi się tam bestiami. Pewną ironią jest umieszczanie na pustyni Magów Wody, ale cóż co kto lubi
Nordmar - kraina wiecznej zimy. Urzekają mnie w niej ośnieżone lasy, i kaniony w górach. Oprócz tego jest tu dużo orków i groźnych zwierząt, co powoduje że warto tu na wyższym lvl'u przyjść i trochę doświadczenia zyskać. Jest tu też Klasztor Innosa, którego ja w grze osobiście stronę trzymam