ŹródłoTarcze NordmarczykówNowe wieści od Graficznego Działu Modelingu. Tak jak ogłosiliśmy dziewięć dni temu, zamierzamy dodać nieco optycznej różnorodności. Stroje będą wyglądały lepiej i będą pasować do myrthańskiej armii, natomiast nie będą pasowały do Druidów czy chociażby do mieszkańców Northmaru. A zatem, od teraz, będą trzy ekskluzywne edycje okrągłej tarczy dostępnej w Northmarze, a także duża tarcza Barbarzyńców.
Rozdział 2: Na tropie Władcy demonówJesteście już zaznajomieni z rozdziałem pierwszym. Dzisiaj, przedstawiamy wam stronę tytułową rozdziału drugiego (jak na razie ostatniego, pomimo, iż w rozdział trzeci da się już grac, natomiast screen samej strony tytułowej nie jest jeszcze gotowy). Dotyczyć będzie on tylko jednej osoby. Kto może być tak ważny by zatytułować jego imieniem rozdział, jeśli nie postać która wiodła prym w Gothic 1, i która jest najprawdopodobniej najważniejszą osobą w uniwersum Gothic'a nie licząc Bezimiennego. Zdjęcie również pokażę wam dwie małe zmiany w wyglądzie wieży Xardasa, co sprawi, iż pierwsza wizyta może być całkiem trudna.
Rozumiem, że to tyczy się mojego postu, spokojnie... Każdemu, może zdarzyć się pomyłka :/Nosz do @#$%^&*...... WIEŻA, A NIE WIERZA!!!!!
Twojego i robert9'a. Po prostu nerwica mnie bierze jak wszyscy robią ten błąd....
A wracając do tematu, to ciekawe rozwiązanie z utrudnieniem dostępu do wieży Xardasa. Ciekaw jestem jak to będzie wykorzystane w fabule.
Dwie notatkiDzisiaj, dowiesz się o dwóch tekstach, które są zawarte w notkach. Będziesz mógł je odnaleźć na terenie Myrtany. Jest to jedna z naszych prób, by dodać trochę powiewu świeżości do atmosfery oraz wprowadzić więcej życia do świata Gothic.
Do każdego człowieka zdolnego do noszenia oręża.
Twój Król Cię potrzebuje. Wstąp do miejskiej policji!
Broń swojej Ojczyzny, swojego domu, swoich bliskich przed inwazją podłych Orków.
Zgłoś się do lokalnego oddziału Milicji już dziś!
Podpisano,Do wszystkich Obywateli,
Marszałek Rigaldo.
Zakon Pana Innosa wzywa Was do pochwycenia heretyckich pism i ich autorów by spalili się w oczyszczającym ogniu Innosa.
W tym celu, w każdym z centrum miast zostaną w najbliższych dniach ustawione i rozpalone stosy.
Podpisano,
Lothar, królewski Paladyn w służbie jego wysokości Rhobara II
Dokładnie , sam po cichu liczę że nie będzie można iść beztrosko na pustynię tylko fabularnie , najpierw do nordmaru ,a potem na pustynię .Ale mam nadzieje, że w końcu zrobią coś, by przez połowe gry nie był misji "Znajdź Xardasa"
Stary przyjacielOczywiście Diego, Milten, Gorn i Lester będą dalej częścią Gothic'a 3. Wiele starych przyjaciół, których jakkolwiek mogłeś zabrać ze sobą pod koniec Gothic'a 2, nie pojawiło się w następnej części. Jednym z nich był Bennet, który, jak już prawdopodobnie wiesz, pojawi się w naszym projekcie. Dzisiaj, chcemy Wam przedstawić kolejnego z przyjaciół Bezimiennego.
Wielu z Was nie zabrało Wilka ze sobą; bądź co bądź, by zabrać go se sobą, musiałbyś mu odmówić znalezienia nowej pracy na farmie Bengara w rozdziale 3 Gothic'a 2. Mimo tego, zdecydowaliśmy o tym, że pojawi się jeszcze raz. Któż inny mógłby dać Bohaterowi pancerz z płyt pełzaczy, jak nie on?! Bądźmy szczerzy, jest część Gothic'a, która powinna się pojawić.