[Gothic 3] Community Story Project - Informacje, Newsy

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Dobrze, że chłopaki chcą wpleść wątek piratów w podstawkę G3. Ich brak, po uprzedniej informacji, że skroili nam statek z wyposażenia, pozbawiony był logiki i ogałacał grę z potencjalnie ciekawej historii, z nimi związanej. Wszystko wskazuje na to, że dodatek idzie w dobrym kierunku, a chłopaki mają skrystalizowaną koncepcję, jak on powinien wyglądać.

wersus

Esteta ekstraordynaryjny
Widzę, że zagospodarowano jedną z wysepek opodal kontynentu. I dobrze. W końcu jest z nią związane jakieś zadanie.
Model postaci jest naprawdę fajny, bardziej jestem jednak ciekawy tej szabelki na plecach i wątku związanego z samymi piratami :)

Binek7

Member
No! W końcu, czegoś takiego w G3 brakowało. Wyczesany strój. Piraci na pewno urozmaicą tą grę. Ciekawe czy bedzie można nurkowac ;>

wersus

Esteta ekstraordynaryjny
O nurkowaniu bym nawet nie marzył ;d zupełnie inny silnik gry. W G3 morze jest tylko... pokrywą, w której można pływać, jednak generalnie nie istnieje nawet jako wirtualny zbiornik wodny. Wystarczy przechylić kamerę i spojrzeć w dół lub skorzystać z bugu gry i połazić po dnie morza... którego imho nie ma ;P

Electric Dragon

Majster
Weteran
21 grudnia 2010
Burdel
Niektórzy z Was na pewno już o tym wiedzą. Jeśli nie, zalecamy przeczytać Jesienny dodatek: To jest "Dom Gwiazd".
W tamtym artykule budynek istniał tylko na papierze jako koncept, pomimo że istniały już dialogi. Lecz nasi skrypterzy przeszli samych siebie, a rezultat ich pracy był więcej niż dobry, pomimo tego, że jeszcze nie został ukończony. Czuj się zaproszonym do obejrzenia górnego i dolnego piętra burdelu. Dla tych osób, które lubią porównywać stary wygląd z nowym, przygotowaliśmy screeny przedstawiające poprzedni, oryginalny wygląd budynku.
Stare
Haus_der_Sterne_Original_unten-3.jpg

Nowe
Haus_der_Sterne_Neu_unten3.jpg
,
Stare
Haus_der_Sterne_Original_oben-3.jpg

Nowe
Haus_der_Sterne_neu_oben11.jpg

Źródło

Riff

New Member
Z niecierpliwością czekam na tego patcha. Co prawda niektóre, nowe postacie mi się nie podobają (chodzi o modele, twarze itp., nie jestem gejem), ale myślę, że wszystko wypali i Gothic 3 w końcu naprawdę zasłuży na miano gotika.

A co do zdjęć w galerii:
[#107142] Nie posiadasz uprawnień do korzystania z tej funkcji. Jeśli nie jesteś zalogowany, możesz użyć poniższego formularza.

Electric Dragon

Majster
Weteran
22 grudnia 2010
Ugo i Gwiazdy
Na dzisiaj przygotowaliśmy dla Was kolejne krótkie opowiadanie. Po raz kolejny, akcja rozgrywa się przed przybyciem Bohatera. "Ugo i Gwiazdy" ma miejsce w Domu Gwiazd, którego obrazy zobaczyliście wczoraj, oraz da Wam lepszy wgląd zarówno w sam budynek oraz codzienne życie NPCetów.

Ugo i Gwiazdy

- Dawno cię nie było, długopalczasty! - zaśmiała się Bertha zanim go ciepło uściskała - Co tam porabiasz? Od kogo, tym razem, 'otrzymałeś' pieniądze?
Matrona nie za wiele sobie robiła z zachowania dyskrecji podczas rozmowy z klientami a Ugo należał do jej ulubionych.
- Oh, Bertha! Właśnie wróciłem z Cape Dun. Mam do przekazania wiadomość do Marika
-Cape Dun? Na pewno wykorzystałeś swój czas! Razem z dziewczynami zaczęłyśmy się już zamartwiać. Chłopak taki jak ty nie pasuje do dziczy. Co by się stało, gdyby zaatakował cię dzik? Nie przetrwałybyśmy bez twojego złota. - Kobieta zachichotała jak młoda dziewczyna, po czym wyjęła z pod lady dwa puchary.
Wystarczająco dziwne, złodziej bowiem rzadko odwiedzał burdel.
Bertha była poczciwą duszą. Ta kobieta mogła by szorstka jak skóra trolla albo miękka jak sierść Lodowego Wilka, ale zawsze udawało jej się złagodzić jego ciemną duszę.
Ugo odmówił dwóch ciężkich kropel Archolossa, które mu zaofiarowała.
- Cóż Bertho, spędziłem czas w Cape Dun z dobrych powodów. Uwierz mi, las czy morze nie był tego powodem. Ludzie tacy jak ja są na wskroś miastowi, bez względu na wszystko. Splądrowałem dom tego szmaty, starego wojownika zwanego Urkassem. Zgadnij, co znalazłem. - w tym momencie Ugo uśmiechnął się szelmowsko i wyjął z zanadrza butelkę wina.
Oczy Berthy zalśniły w blasku świec, gdy zobaczyła napis na etykiecie butelki. Ton jej głosu wskazywał na szok:
- Prawdziwy Khoriner! Wino prosto z klasztoru Innosa. Nie widziałam ani jednej kropli od wieków.
Podpis naszkicowany na etykiecie wyraźnie potwierdzał jej oryginalność: 'Mistrz Gorax'
-Ile? - w jednej chwili ekspertka win przemieniła się w kobietę biznesu.
- Ach, moja droga Bertho. Musisz sama przyznać, że ta butelka jest bezcenna, naprawdę. Ale powiedzmy, dam Ci ją w zamian za bezpłatne dwie kolejne wizyty u dziewcząt.
- Ugo, ty napalona łasico - zawołała matrona - Nie ma możliwości, żebyś mnie przechytrzył. Oto moja oferta: zapłacisz jedynie połowę za następne dwie wizyty.
- Stoi! - natychmiast odezwał się Ugo. Targowanie z Berthą było bezcelowe; zyskał więcej niż warta była butelka. To był interes, z którego nie mógł być bardziej zadowolony.
-Robienie z tobą biznesów zawsze było przyjemnością. Ale nie dziś, podróż była znaczniej bardziej wyczerpująca, niż powinna.
-Nonsens! - Bertha klasnęła swoimi mięsistymi dłońmi - Nie ma lepszego sposobu na relaks niż dziewczęce ramiona.
Na znak Berthy do dwójki dołączyła dziewczyna przesyłając najemnikowi ciepły i czarujący uśmiech.
-Witaj Ugo
Złodziejaszek stłumił uśmieszek. Bertha pewnie odczytywała swoich klientów i nigdy nie ociągała się z użyciem swojej wiedzy. Musiałaby być mocno przyparta do muru, by pominąć jego upodobanie do rudowłosych. I te biodra! Nie, zdecydowanie nie mógłby odmówić Magdalenie. Westchnąwszy, otworzył sakwę z pieniędzmi i zapłacił Berthcie, która na ten widok uśmiechnęła się. Następnie Ugo pozwolił Magdalenie na chwycenie go za ręce i poprowadzenie go na piętro.

Źródło

----------------------------------

Dzisiaj CST przygotował dla nas krótkie opowiadanie, nawiązujące do Domu Gwiazd, nowego burdelu w grze. Opisywany w jesiennym  dodatku, a którego wygląd po części mogliście podziwiać we wczorajszym dniu.

Electric Dragon

Majster
Weteran
23 grudnia 2010
Dźwięki otoczenia
Dzisiaj pozwolimy sobie na więcej muzyki. Zauważyliśmy, że Myrthana w porównaniu do Khorinis była bardzo cicha. Dlatego też, nie będziemy prezentować tylko nowej muzyki, ale też odgłosy otoczenia między innymi ptaków, cykad. Na tą chwilę, dodanych zostało kilka dźwięków; zmontowaliśmy z nich krótkie video, byście mogli sobie ich posłuchać.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=L5OXSwJDNTo&index=2[/youtube]
Źródło

------------------------------------

Dzisiaj kolejna kartka w formie dźwiękowej i obrazowej
smile.gif
Gothic 3 Community Story Project zmierza w dobrym kierunku, by dodać więcej atmosfery w świat gry

adana4

Member
Nowe dźwięki super się prezentują , tego w g3 brakowało , muzyka ta co jest jest dobra tylko co z tego jak jej jest za mało . Co do wcześniejszego stroju pirata to bardziej wygląda jak król niż jak kapitan okrętu / załogi .
Electric Dragon odpowiesz na moje wcześniejsze pytanie ;
Czy po zakończeniu promocji świątecznej projektu możemy liczyć na wielki artykuł pod sumujący wszystkie nowości o których się dowiedzieliśmy ?

Electric Dragon

Majster
Weteran
Czekam na odpowiedź od niego właśnie :) Chłopacy widać zajęci przygotowaniami do świąt. Także bądź cierpliwy przynajmniej przez te parę najbliższych godzin :)

Rzeczywiście, cokolwiek pusty kontynent starają się urozmaicić na wiele sposobów. Dźwięki otoczenia to na pewno element dodający więcej realności grze.

Riff

New Member
Ach, to będzie klimat... Coraz bardziej podoba mi się to QSP. I zaczynam lubić Niemców. :p

@DOWN: marzenia...

sebogothic

New Member
Fajnie by było gdyby CDP wydał Gothica 3 + najnowszy patch+QP4+CSP i dodatek Zmierzch Bogów Edycję Rozszerzoną. Oczywiście w pełni zlokalizowane przez tych samych aktorów.

Electric Dragon

Majster
Weteran
Co do Edycji rozszerzonej Zmierzchu bogów, jest spora szansa na to, że CDP będzie brało udział w polskiej lokalizacji.

Co do spolszczenia CSP, na razie trwają ustalenia i wzajemnie podchody

Electric Dragon

Majster
Weteran
24 grudnia 2010
WIGILIA
Kucyk
Nadszedł czas Świąt. Jako nasz prezent dla Was wszystkich, otworzymy teraz ostatnie drzwi. Tym razem będzie to tylko zdjęcie, ale część z Was będzie zadowolona:

heldenzopf.png

Mamy nadzieję, że w ostatnich paru tygodniach, podobał się Wam nasz mały kalendarz. Co do daty premiery naszego Projektu: jesteśmy na dobrej drodze, ale także wyprodukować grę jako kompletną i dopracowaną jak tylko się to da. Mamy nadzieję, że pojęliście to przez ostatnie 23 dni. Jak na razie, nasza praca jest daleka od zakończenia. Nie możemy podać Wam daty premiery modyfikacji dopóki, w naszej ocenie, nie będziemy w odpowiednim punkcie. Nie możemy nawet wykluczać opcji, że przed zakończeniem naszych prac pojawi się kolejny Świąteczny Dodatek, jednakże damy z siebie wszystko by zakończyć prace przed kolejnymi świętami Bożego Narodzenia.
W każdym razie, mamy nadzieję, że dalej będziecie zainteresowani oraz zaufacie w nas i nasz projekt. Nie przejmujcie się: pewnego dnia, SKOŃCZYMY prace.
Community Story Project życzy Wam wszystkim Wesołych Świąt i szczęśliwego Nowego Roku.
Źródło

Binek7

Member
Nieeeee... Tylko nie ten kucyk! xD
A już myślałem, że się od niego uwolniliśmy. No to jest pierwsza zmiana, która mi się nie podoba, no ale jest bardziej Gothicowo. :)

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Eh, stary dobry kucyk :). Łezka się w oku kręci...
No cóż, widać, że przyjdzie nam jeszcze długo poczekać na wydanie modyfikacji. Jednak te wszystkie kartki z kalendarza przekonały mnie do tego projektu, i z niecierpliwością będę oczekiwał kolejnych informacji.

ED, gratuluje wytrwałości w tłumaczeniu kartek, dzięki czemu mogliśmy je przeczytać w naszym rodzimym języku. Dzięki.

Riff

New Member
Yes, yes, yes! Kocham ten kucyk! :D Panowie od QSP to mistrzowie, może w końcu w G3 zawita prawdziwie gothikowy klimat. Nie mogę doczekać się premiery. ;)

Electric Dragon

Majster
Weteran
Rangiz, część pochwał należy się też Boomowi, pomógł mi kilka razy. Ale tak, wytrwałość to dobre określenie. Pokazaliśmy, że polska scena fanów serii Gothic jest żywo zainteresowana tą modyfikacją. Na pewno postaram się dalej dostarczać Wam niusów związanych z tym projektem.

Electric Dragon

Majster
Weteran
adana4 napisał:
Czy po zakończeniu promocji świątecznej projektu możemy liczyć na wielki artykuł pod sumujący wszystkie nowości o których się dowiedzieliśmy ?

GaHero napisał:
Ciekawy pomysł, jeśli tylko będziemy mieć więcej wolnego czasu, pomyślimy nad tym. Faktycznie lepiej to będzie wyglądać jako całość zamiast 24 podstron

wersus napisał:
Czy pisaliście już do JoWood w związku z waszym projektem? Jeśli tak, to z jakim skutkiem?

GaHero napisał:
Tak, mamy kontakt z JoWood ale poza tym nie ma więcej informacji oraz nie przyniosło więcej rezultatów w tej sprawie.

Jako ciekawostkę, podam, że kucyk Bohatera technicznie istnieje w grze jako hełm xD Tak więc, po założeniu innego hełmu nie będzie go przebijał czy coś w tym stylu. Po prostu albo będziemy chodzić w samym kucyku albo w innym hełmie.

Do góry Bottom