Dyskusje Różne

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Gadałem kolejny raz ze Szczurem i widać że się stara, zaproponował mi całkiem ciekawą krucjatę, rozpisaną już dokładnie, którą zamierzam wykorzystać za kilka miesięcy :trollface: Regulamin złamał, owszem, ale skoro został odbanowany to znaczy że odpokutował. Jako Wielki Mistrz zamierzam dać mu szansę na wykazanie się i w kontekście Zakonu jak i całego forum. Czyli przyjmuję go w szeregi Zakonu :p

3. Na czele ZŚM stoi Jego Wielki Mistrz. Ma on władzę absolutną. Jego ewentualne konsultacje z Zakonnikami zależą wyłącznie od niego.

Ucina wszelką dyskusje :trollface: Tak, chce być despotą ;p

Elessar

Inkwizytor
Weteran
Dobra, dobra, misiek. Nie cwaniakuj tak. Mówisz, że chcesz być despotą... cóż, powodzenia. Pewnie, możesz chcieć. Każdy pracuje na swoją opinię :). Zresztą... kiedykolwiek w przyszłości będziesz zarządzał czymś konkretnym, choćby jakimś projektem w firmie... to zobaczysz co ci przyjdzie z polityki despoty. Szkoda tylko, że działasz wbrew zasadom, które przyświecają Zakonowi od początku.

Ave

Randal

Banned
Na wstępie chciałem podziękować za to, że zostałem przyjęty do Zakonu. Wiem, że nieźle narozrabiałem ale postaram się nie zmarnować szansy mi danej. Postaram się pracować na rzecz Zakonu. Z tego co widzę jest opowiadanko, wychodzę z pytaniem: mogę w tym opowiadaniu pisać czy też nie?

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
Możesz, jest otwarte dla wszystkich członków zakonu.

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Weźmie się ktoś za pisanie w tym opowiadaniu? Nie mam zamiaru poganiać co jakiś czas kogoś przez gg ani pisać sam co dwa-trzy posty. Było narzekanie że w zakonie stagnacja, pojawiła się krucjata, skończyła się jak zwykle ostatnimi czasy, pojawiło się opowiadanie, na początku bum a teraz cisza. Aż tak trudno jest wam znaleźć 10(słownie DZIESIĘĆ) minut na to żeby napisać jednego posta?

Fūri

słit Wojtuśśśśś
Proponuje odpisać na mój post i post Szczura jakimś interesującą woltą fabularną. Powinni inni wtedy napiać.

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
Mam rozumieć, że cały zakon zdycha i trzeba go dobić?

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Na to wygląda. Jakoś jestem jego członkiem (choć nic w nim nigdy nie zrobiłem), ale nigdy nie czułem tu bluesa. Coś jest nie tak. Albo jego najlepsze czasy minęły bezpowrotnie, albo członkowie nie dają z siebie tego co mogą. Fakt jest faktem, że coś nie zatrybia, choć z likwidacja brzmi dość ostatecznie. To można zawsze zrobić... Trzeba pomyśleć nad tym, jak zmienić status zakonu, aby takie środki nie były konieczne...

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
Za dużo rzeczy, które się tutaj zrobiło poszło by w zapomnienie.

Tak Biafra, najlepsze czasy zakonu minęły bezpowrotnie.

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Za dużo rzeczy, które się tutaj zrobiło poszło by w zapomnienie.

W takim razie, aby spuścizna zakonu nie zaginęła, trzeba by nadać mu rangę skansenu (z definicji pod ochroną), z możliwością ewentualnego rozwoju. Zresztą, tak właśnie jest w tej chwili, choć nie formalnie...

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Rozmowa na ten temat już była. Skończyło się na deklaracjach a później dwie osoby oddały krucjatę :) Wam się po prostu nie chce, ot co.
Zaczęło się opowiadanie, 3-4 razy pisałem do Ela żeby cokolwiek naskrobał, zawsze było "napiszę" a kończyło się na tym samym. Do kogoś jeszcze pisałem, to samo.

Elessar

Inkwizytor
Weteran
Na pewno nie 4, 3 moze i tak. Pamiętam że raz to mi się nie chciało :p ale raz czy dwa to już się zamierzałem tylko nie wiedziałem jak pociągnąć akcję.

Jedno jest pewne, złote czasy Zakonu minęły. Ale można powiedzieć, że nawet te srebrne, miedziane i brązowe...

Ave

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Tych obecnych nie nazwałbym nawet słomianymi :)

Fūri

słit Wojtuśśśśś
Widzę że ktoś tu napisał od miesiąca... szkoda że nie w opowiadaniu zakonnym...

Elessar

Inkwizytor
Weteran
Stwierdzam, że odzew na odejście Mistrza był zaaaaajebisty.

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
:trollface: :trollface: :trollface: :trollface: :trollface: :trollface: :trollface: :trollface: :trollface: :trollface: Może przejdę do historii jako ostatni mistrz

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
W sumie to z ciekawości zapytam: mamy JAKIEKOLWIEK plany na prowadzenie tego dalej?:D I generalnie chciałbym przeczytać odpowiedź Karpielka, bo on teraz dzierży stery a chyba nie wypowiedział się jeszcze na ten temat czy jakiś inny temat;p

Karpielek

VIP
VIP
Chwilowo, nie dam rady nic ruszyć, dopiero po maturze, czyli gdzieś w maju dopiero.

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Aa no fakt, ty teraz piszesz. Połamania piór :)

Dearien

Member
Więc na odpowiedź Karpielka jeszcze trochę poczekamy. (Powodzenia! :) ) A co z resztą? Mamy jakieś koncepcje na wznowienie prac Zakonu? Skoro Encyklopedia Gothic ukończona, to czym produktywnym jeszcze moglibyśmy się zająć?

Do góry Bottom