CYTAT(elessar 21 @ 10-08-2009, 20:22)
index.php?act=findpost&pid=228359
Ja rozumiem, że się obijam i nikt mnie nie szanuje, ale już dawno zaklepałem hasło Akasha i miałem dużo zrobione. Trudno, moja strata. Ale na przyszłość - bardzo proszę sprawdzać, czy ktoś nie zajął jakiegoś hasła. A najlepiej, niech ktoś z Rady zrobi w pierwszym poście w temacie z hasłami kolumnę "Hasła zajęte" i będą tam wszystkie zaklepane, ale jeszcze nie zrobione. I niech ktoś regularnie aktualizuje te listy, dobrze?
Sprawa 1. Myślałem o tej kolumnie, ale problem jest taki, że hasła po zaklepaniu są gotowe zwykle po kilku godzinach, więc aktualizowanie listy cały czas byłoby dla nas za bardzo czasochłonne. Tym bardziej, że zdecydowaną większość haseł jakie trafiają do encyklopedii musimy poprawić odnośnie interpunkcji i ortografii.
Jeśli jest z tym problem, to proszę Was o sprawdzanie wcześniej (tj. przed zaklepaniem/napisaniem hasła), czy nikt go już nie zajął. Wystarczy przecież wcisnąć CTRL + F i przeszukać temat. Dziesięć sekund zabawy i ile mniej problemów?
Sprawa 2. Baal, nie chrzań, że musisz się wziąć za naukę, bo byłem w II Gimnazjum. Cały rok przegadałem z laskami i skończyłem ze średnią 4.8
Ale doskonale Cię rozumiem - dwóch walk w tygodniu nie będzie. Jako, że Zakon zawsze polegał na harmonii i kompromisie, proponuję znaleźć taki właśnie czas na walki. Po pierwsze trzeba ustalić dzień, po drugie - godzinę. Jak nie osiemnasta, to może dziewiętnasta albo dwudziesta? Tylko niech wypowie się więcej osób
Sprawa 3. Gaan, masz poprawić hasła, które napisałeś. Tak to sobie możesz pisać na Tawernie Gothic, nie na G. Up. Ciągle do mnie piszesz, czy już dostaniesz awans czy nie, a ja Ci powiem, w dodatku publicznie - nie. Nie na tym to polega, żeby odwalić i dostać nagrodę. Wszyscy tu pracujemy na to co robimy. Zakonnicy piszą hasła i prace, po czasie dostają na co zasłużyli, a chyba każdy powie, że ranga, którą wypracował, nie przyszła mu szybko i lekko. Zostać Łowcą Smoków w Gothic II możesz w jeden dzień, w Zakonie awansowanie do pewnych rang trwa dużo dłużej i jest trudniejsze. Jeśli na prawdę chcesz tu coś osiągnąć, przyłóż się, a nie odwalaj. Myślę, że Rada zarządza Zakonem uczciwie i każdy, kto zasłużył, dostał nagrodę. Tak samo będzie z Tobą, wyjątków nie przewidujemy.
Sprawa 4. Niedługo w Zakonie uruchomimy nową opcję dla chętnych zostać Zakonnikami. Osoby takie będą pisały w odpowiednim temacie, a członek Rady, który akurat na to trafi i będzie miał czas, odezwie się do danej osoby, by przeprowadzić test. Vademecum też zostanie trochę przystosowane do tej zmiany.
Pozdrawiam