Dyskusje Różne

Dzyl

El Principe
Rangiz, no nie wiem czy tak szybko encyklopedia będzie na stronie głównej.Przecież zostało jeszcze sporo haseł, no i jeszcze Phantom dodał kilka nowych.Więc encyklopedia chyba zbyt szybko nie ujrzy światła dziennego.

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Jak każdy się weźmie do roboty i zrobi chociaż jedno hasło na tydzień to Encyklopedia jeszcze w tym roku ujrzy światło dzienne...ale nie wszystkim się chce :p
Jak na razie jest nas trzynastu w Zakonie czyli 13 haseł na tydzień...w miesiąc (4 tygodnie licząc) 52 hasła powinny być a to jest dużo.

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Bierzcie przykład ze mnie, ja tu wyrabiam 300% normy, jeśli chodzi o encyklopedię ;d

Phantom, odnośnie hasła "Bractwo Śniacego" - mogę trochę przerobić swoją ostatnią pracę i wrzucić ją do encyklopedii, czy muszę pisać od nowa?

Phantom Lord

Active Member
Możesz przerobić, oczywiście. Niestety albo na szczęście tematy prac były spisywane wprowadziliśmy w życie Encyklopedię, dlatego tematy się nierzadko pokrywają. W przyszłości prace będą wyglądały inaczej, raczej jako problemy do rozwiązania. Podobnie będzie z Krucjatami, kiedy znowu jakąś przeprowadzimy.

Słuchajcie, Lista Haseł nie przedstawia wszystkich tematów, które musimy wyczerpać. Jest ich o wiele więcej, jak już z resztą wspominałem, oddzielne NPCty, czary i inne pierdoły. Sama lista pomaga utrzymać porządek, stanowić podporę dla osób szukających tematu do skrobnięcia czegoś. Nic nie szkodzi na przeszkodzie, żebyście napisali coś, czego nie ma jeszcze na liście (ja też przecież wszystkiego potrzebnego nie wrzucę, bo zapomnę, bo nie pomyślę itd.), po prostu trafi to od razu do Haseł Wykorzystanych. Druga sprawa - są jeszcze mody, Świt Bugów i zbliżająca się Arcania: A Gothic Tale.

Tak jak mówi Rangiz, jest to cenny nabytek i warto by było go udostępnić jak najszybciej - założenie dałem jedno, ale zwięzłe na początku prac - ma być porządnie. Nie dziwcie się też, jeśli będę Was gonił za byle screena czy powtórzenia. Lepiej takie problemy rozwiązać od razu, niż pewnego dnia usiąść nad stertą haseł (a na pewno będzie więj niż stro :)) i poprawiać to na szybko.

Mam pytanie do kogoś z administracji (a jest tu bodajże już trzech JA? :)). Czy w momencie kiedy Ency trafi na stronę główną, będzie można bez przeszkód dodać po jakimś czasie nowe hasła? Wątpię, żeby arsenał kiedykolwiek się wyczerpał, a projekt trzeba kiedyś zrealizować.

Żaden no problem, mozna dodawać/ edytować/ usuwać o każdej porze dnia i nocy. aby był prund ;) - zig

To super. Dzięki za odpowiedź.

ArminaS po paru rozmowach ze mną doszedł do tego:
wersja6s.jpg

Według mnie jest git. Ktoś ma jakieś zastrzeżenia? Byle bez przesady!

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Jak dla mnie, jest ok, tylko ta "ranga" mogłaby byc odrobinę większą czcionką napisana ;)

Elessar

Inkwizytor
Weteran
Jest spoko, choć, tak jak mówią poprzednicy, nazwa rangi musi się wyróżniać.

Ave

Dzyl

El Principe
Czcionka rangi trochę za mała.Reszta jest git.

Rafco

Member
Bez zastrzeżeń, wszyko ok.

EDIT: Co do tego tekstu... "Wojna z orkami - zło konieczne?", błędy które w tym tekście znalazłem, mam poprawić i podesłać Ci na gg gotowy tekst, bo nie wiem. Aha i miał być założony temat "Dyskusje na temat prac", nie znalazlem takiego tematu :p.

Phantom Lord

Active Member
Wyślij mi na PM. Temat jest już założony.
I zdecydujcie: ranga ma być większa o napisu "Zakon Świętego Miecza", czy taka sama? Jeśli większa to, może po prostu "Zakon Świętego Miecza" napiszemy wielkością rangi, a rangę wielkością ZŚM? Jak zdecydujecie, wyślę ArminaSowi listę haseł i niedługo będziemy mieli w końcu długo wyczekiwane userbary :)

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
W sumie chyba lepiej będzie zrobić tak jak mówisz, żeby zamienić po prostu te czcionki i "Zakon Świętego Miecza" zrobić mniejszą, a rangę większą ;)

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
To chyba najlepsze rozwiązanie.
Głupie pytanie ale trudno:
Do każdej rangi będzie userbar? :)
Teraz trochę mądrzejsze pytanie:
Czy wszystkie rangi które są w "Vademecum" są obecne w Zakonie?Np. Rycerz?

dlaczego?:) Teraz,jak G.up wrócił na szczyt listy na "Góglu" to nowi userzy powinni sie pojawić na forum a także w Zakonie...będzie kilkunastu Braci Zakonnych w pewnym momencie?xD

Elessar

Inkwizytor
Weteran
Jeszcze nikt na nie nie awansował :p.
Rzeczywiście, dobrze będzie po prostu zamienić czcionki.

Ave

Phantom Lord

Active Member
Oczywiście będą userbary do wszystkich.
I oczywiście wszystkie rangi są. Ale na nie trzeba czasu.

Elessar

Inkwizytor
Weteran
Jako, że już jesteśmy w łaskach Google, pomyślałem, że trzeba zrobić kampanię wyborczą ;p czyli coś, co przyciągnie nowych. Może list do wyróżniających się userów albo coś takiego... Macie jakieś pomysły ?

Ave

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Jest chyba list zapraszający do Zakonu...chyba że mówisz o czymś innym ;) O scoutnigu xd

E

Electric_Dragon

Guest
Przypomnę, że istnieje dział na stronie głównej poświęconej pracom Zakonników. Niby jest notka informująca o podstawach działalności Zakonu, no ale nic nie stoi na przeszkodzie, by dodać kolejną graficzną wersję.. Taki rekrutacyjny

Do góry Bottom