Dyskusje Różne

Bury_Zenek

Rycerz Wody
Dzięki phantom :)
Trzeba pogratulować bojanowi wzorowego i fantastycznego hasła wg. mnie to jest jak dotychczas najlepsze hasło!

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
CYTAT
Pandrodor jest pierwszym i zarazem najsłabszym ze smoków, jakie mamy wątpliwą przyjemność spotkać w drugiej części gry Gothic.

Najsłabszym - jest, pierwszym - niekoniecznie. Zalecane jest, żeby zabić go jako pierwszego, ale żadnego przymusu nie ma - równie dobrze można zostawić go sobie na koniec.

CYTAT
Z rozmowy dowiadujemy się jednak niewiele: Smoki władają nad poszczególnymi żywiołami, które utrzymują ten świat w harmonii - szukając żywiołów, znajdziemy jego braci.

Jak wyżej - wszystko zależy od kolejności, w jakiej smoki zabijać będziemy - jeśli najpierw pójdziemy do np. Feomathara, to on powie o tych żywiołach i jego braciach. Zrobione jest to w ten sposób, żeby najważniejszej rzeczy (czyli o Panu smoków) dowiedzieć się na końcu.

Bury_Zenek

Rycerz Wody
Powitajmy nowego członka którym jest Rafco! życzę ci miłego pobytu i mam nadzieje że będziesz aktywny :D

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
CYTAT(Arven @ 10-07-2009, 09:34) index.php?act=findpost&pid=225130
Najsłabszym - jest, pierwszym - niekoniecznie. Zalecane jest, żeby zabić go jako pierwszego, ale żadnego przymusu nie ma - równie dobrze można zostawić go sobie na koniec.

Jak wyżej - wszystko zależy od kolejności, w jakiej smoki zabijać będziemy - jeśli najpierw pójdziemy do np. Feomathara, to on powie o tych żywiołach i jego braciach. Zrobione jest to w ten sposób, żeby najważniejszej rzeczy (czyli o Panu smoków) dowiedzieć się na końcu.

Można, ale taka jest zalecana kolejność zabijania smoków, w takiej kolejności udziela nam wskazówek paladyn Orik, więc tego się trzymajmy. Poza tym logiczne jest, że zawsze zaczyna się od najsłabszego przeciwnika, a kończy na najsilniejszym ;)

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
No właśnie...dopiero teraz reaguje bo przed chwilą przypomniałem sobie że to ja robiłem to hasło ;)
Pisząc je trzymałem się tego co dowiedziałem się w grze(czyli według kolejności smoków).
Nie rozumiem po co w ogóle Arven zacząłeś ten temat skoro hasło napisałem dosyć dawno temu :p
Aha :D Myślałem żę chodzi ci o hasło "Smoki" co ja je pisałem xD
CYTAT
Powitajmy nowego członka którym jest Rafco! życzę ci miłego pobytu i mam nadzieje że będziesz aktywny biggrin.gif

Skoro Bury zaspamował to żeby nie był sam :p Witam Cie Rafco.

Rafco

Member
A witam, witam :) . Już się do pracy wziąłem, z encyklopedią. Muszę jeszcze się dobrze zapoznać z innymi zajęciami zakonu i do roboty :).

Phantom Lord

Active Member
Piszę odnośnie dwóch spraw Panowie (sic! kiedyś była przynajmniej jedna kobieta...).
Forum znowu wróciło do Gugla, to Zakon też musi w końcu być w jak najlepszym porządku. Przydałyby się Userbary do rang. Czy zna ktoś kogoś, kto mógłby taki userbar wykonać?
Druga sprawa. Rafco ostatnio do mnie pisał odnośnie jednej z prac, które przeczytał i zauważył w niej błąd. Kiedyś był w Bibliotece temat "Dyskusje na temat prac". Stworzę nowy. Osoby, które będą interesować się pracami i je poprawiać, jeśli znajdą coś błędnego będą oczywiście z czasem awansować za pracę.

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
ArminaS zajmuje się grafiką to może mógłby coś zrobić...zagadać do niego na gg?
A kto zajmował by się tymi pracami?Znaczy sprawdzaniem.

Rafco

Member
Najlepiej się znam na G3, jak chodzi o wiedzę Gothicową. Mogę sprawdzać tematy o G3 czy całkowite został wyczerpany temat. Ale jeśli chodzi o język polski to nie jestem najlepszy, miałem 3, może się po prostu nie starałem :p?

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
CYTAT
Nie rozumiem po co w ogóle Arven zacząłeś ten temat skoro hasło napisałem dosyć dawno temu

To było odnośnie hasła Bojana ([p] Pandrodor )... ;)

Elessar

Inkwizytor
Weteran
Jedno pytanie. Ten temat będzie tylko od prac, czy od haseł również ?

Ave

Phantom Lord

Active Member
OK, Baal, o ArminaSie nie myślałem. Odezwę się do niego.

Rafco, skoro tak, to od czasu do czasu przejrzyj jakąś pracę, w razie czego pisz do mnie z poprawioną, a ja wkleję ją w miejsce starej i wpiszę Twój nick pod pracą, jako "poprawione przez:". Ktoś jeszcze mógłby się tym zająć?

Tylko od prac, hasłami zajmuję się na ogół ja. Z resztą wydaje mi się, że większość Zakonników zagląda do nowych haseł, więc jak coś zauważą, to też mogą pisać.

Elessar

Inkwizytor
Weteran
Może ja ? Wiem, zgłaszałem się już do tego, ale wtedy... nie miałem wakacji :D. Nadam się ?

Ave

Phantom Lord

Active Member
A proszę Cię bardzo :) Właściwie ostatnio jak przeglądałem Ambonę i szukałem, czy kogoś jeszcze mogę awansować zauważyłem, że od dawna nic nie robiłeś.

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Jak jest jeszcze potrzebny korektor to ja mogę...mam czas i z językiem polskim kłopotów nie mam zbyt wielkich ;)

Phantom Lord

Active Member
OK, też możesz to robić.

Przejrzałem właśnie Encyklopedię na Tawernie Gothic i muszę Was wszystkich pochwalić za robotę jaką w to wkładacie. Ich hasła przy naszych to takie notki, które tylko pokazują o co chodzi. Biją nas ilością i to znacznie, ale najstarsze hasła jakie tam znalazłem pochodzą z 2006 roku i nie zajmuje się nimi tak ograniczona grupa osób. Cóż to oznacza? Musimy się jeszcze bardziej wziąć do roboty :) Najpoważniejsze hasła się powoli wyczerpuję, z czasem zostaną nam tylko pierdółki, typu czary, nieznaczące NPC-ty i inne. No, ale nie można spocząć na laurach. W najbliższym czasie dodam coś do listy haseł.

Bury_Zenek

Rycerz Wody
tylko was proszę o mnie też nie zapominajcię dajcie mi coś do zrobienia bo też chce się udzielić trochu.

Phantom Lord

Active Member
No, teraz wszyscy chcą roboty :p Zenek, napisz jakieś hasło może? Bo za dużo ludzi do jednej roboty też być nie może. Pomyślę później jeszcze o jakiś zajęciach.

No i stało się, zapisaliśmy już jedną forumową stronę hasłami.

Bury_Zenek

Rycerz Wody
oj coś mi się zdaje że rafco trochu okopał temat "dlaczego adanos"
Jestem w trakcie pisania hasła najemnicy

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
CYTAT
oj coś mi się zdaje że rafco trochu okopał temat "dlaczego adanos"

Czy to grzech? Chłopak dopiero dołączył, ma swoje zdanie, które chce przedstawić więc pisze. I chwała mu za to. Temat nie jest zamknięty, znaczy można pisać.

Powoli ogarniam się z robotką, zarówno tą na forum jak i tą którą mam na co dzień ;). Także wkrótce postaram się coś skrobnąć do encyklopedii, bo to cenny zbiór jest, który jak najszybciej powinien ujrzeć światło dzienne (czyt. pojawić się na stronie głównej).
Walnąłem tam temat do dyskusji, ale nikt nie chce go ciągnąć :/. No cóż, jeżeli macie wybierać między tym a ency. to bierzcie się za to drugie, ważniejsza sprawa to jest .

Do góry Bottom