Dyskusje Różne

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Nie chciało mi się czytać nieobecnośsci;) No ale ok,nie ma pośpiechu xD
Zarezerwowałem hasło "Khorinis-miasto",na razie nie mam weny i nie bardzo wiem jak i co napisać to zrobię je za kilka dni;)

Piszę drugi post z rzędu ponieważ nikt nie zauważył by tego gdybym edytował poprzedni.
Przeglądając Encyklopedie pomyślałem że nikt spoza Zakonu nie może zobaczyć naszych prac.Może udostępnilibyśmy całą Encyklopedie dla userów spoza ZŚM?
Można było by zrobić ankietę dla każdego hasło.W tej ankiecie można by było ocenić pracę w skali np. 1-5.
To by może zachęciło innych do wstąpienia w nasze szeregi a także ożywiło trochę forum.
Co Wy o tym sądzicie?

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
no to jest totalny bezsens, Robimy (no dobra, wy robicie, moich jest tam nie wiele) te hasła tylko i wyłącznie dla siebie, dla grupki kilku osób?
Wg mnie cały dział powinien być widoczny dla userów, tylko po prostu nie mieliby oni możliwości pisania tu.
W zakonie znajduje się wiele cennych informacji. Ale co z tego, jak prawie nikt nie ma do nich dostępu...

Elessar

Inkwizytor
Weteran
Sorry, ale Encyklopedia jest dostępna chyba dla wszystkich ;p. Tak mi się wydaje.

Co do reszty - nie. Chcą czytać, niech wstąpią do Zakonu. Moje zdanie.

Ave

EDIT: sorry. Jak kiedyś byłem na koncie "Weekend z Userem" to mogłem wejść do Encyklopedii. Teraz sprawdziłem i nie mogę...

Phantom Lord

Active Member
Jak zwykle nikt nie uważał, kiedy Rada coś omawiała, nie? Było uzgodnione, że jak Encyklopedia będzie już skończona (tj. zdatna do oglądania, a nie posiadająca marną liczbę haseł), oddamy ją na stronę główną, gdzie wszystko będzie ułożone alfabetycznie itd...
Co prawda spodziewałem się, że będzie robione parę haseł dziennie, a nie jedno hasło na tydzień, bo ktoś "nie ma weny".

Jak chcecie, mogę poprosić kogoś o otworzenie Encyklopedii dla wszystkich, ale to się wiąże też z tym, że Wy macie dodawać więcej haseł.

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Mówisz żę musimy dodawać więcej haseł ale tak to nic nie zdziałasz.Ci co hasła robią to będą dalej je robić a ci co olewali Zakon do tej pory dalej będą go olewać.Gdyby były jakies kary za nie robienie haseł to może coś by pomogło...

E

Electric_Dragon

Guest
Jak uważacie z tą Encyklopedią. Możemy ją odblokować.

CYTAT
Gdyby były jakies kary za nie robienie haseł to może coś by pomogło...

Nie, tylko w przypadku, gdy ktoś zarezerwuje sobie kilka haseł i ich nie zrobi. Zresztą na obecną chwilę można by rozpocząć kilka nowych dyskusji na temat fabuły w Arcanii.

Phantom Lord

Active Member
CYTAT(Baal Isidro @ 07-07-2009, 08:20) index.php?act=findpost&pid=224698
Mówisz żę musimy dodawać więcej haseł ale tak to nic nie zdziałasz.Ci co hasła robią to będą dalej je robić a ci co olewali Zakon do tej pory dalej będą go olewać.Gdyby były jakies kary za nie robienie haseł to może coś by pomogło...

Czyli kto? Jedni dodają więcej drudzy mniej, nie obchodzi mnie to. Wywaliłem już wszystkich, którzy nie robili nic. Chyba, że masz tu komuś do zarzucenia, to, że olewał Zakon. W takim razie, śmiało, pisz. To czy reszta robi więcej czy mniej od innych to kwestia ich awansu, tego co oni osiągną tutaj. Nie mogę nikogo wywalić za to, że nie pracuje dzień i noc, to nie fabryka.
Chcecie odblokować encyklopedię? To stawiam warunek. Jeśli tego nie zrobicie, to dalej w ślimaczym tempie będziemy prowadzić Encyklopedię i nikt jej nie zobaczy na oczy do następnego lata.

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
Zarezerwowałem nowe hasło. Przy jego wyborze zobaczyłem, że kilka haseł nadal znajduje się na liście niewykorzystanych, mimo, iż tematy z nimi zostały już zamknięte. Oto lista tych haseł:

Beliar
Uriziel
[k] Klasztor (Khorinis)
[o] Ognik

Przydałoby się usunąć je z listy niewykorzystanych, ponieważ ktoś może się pomylić i drugi raz napisze to samo hasło.

Bury_Zenek

Rycerz Wody
Arven coś źle trochę napisałeś to hasło. Bo wyspa Khorinis to Khorinis (obrzeża miasta), Górnicza Dolina i Jarkendar.Bo ty napisałeś tylko o obrzeżach miasta a to chyba o wyspie miało być.

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
Być może, zastanawiałem się nad tym. Najlepiej będzie, jak Phantom się wypowie, bo można np. tylko lekko opisać GD i Jarkendar, oraz opisać w miarę dokładnie tak jak Khorinis (pewnie to drugie ;p).

O GD mogę trochę ściągnąć (tak samo jak o Khorinis) z mojego artykułu "Lokacje", a Jarkdendar zrobić oddzielnie jako hasło a później lekko zmodyfikować i dać jako kolejny artykuł na stronę.

EDIT - zresztą, zaraz jakoś wkleję GD a na dniach dodam Jarkendar i voila.

kolejny EDIT - skończyłem, Jarkendar został dodany.

Phantom Lord

Active Member
Wszystko w porządku z tym hasłem, mi się podoba :)

Proszę Was, abyście staranniej pisali tytuły haseł. Mała litera w kwadratowym nawiasie, spacja i tytuł zaczynający się wielką literą.

EDIT
Czy ktoś mógłby poprawić hasło Revana o Bezimiennym? Najlepiej jakby zmieniono treść, ale samo pozbycie się tylu powtórzeń, tak długich zdań, wstawienie kropek przecinków itd. byłoby OK.

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
To chyba mamy komplet, Phantom, możemy zacząć głosowanie na Komtura?
A hasłem mogę się zająć ja, ale to jutro ;)

Elessar

Inkwizytor
Weteran
CYTAT
I takie małe pytanie:głosujemy dopóki każdy nie odda głosu czy jest jakiś ograniczony czas?

W zasadzie dopóki wszyscy nie oddadzą głosu, ale został jeszcze tylko Dzyl i coś mi się nie wydaje, żeby miał zamiar :p.

Ave

Dzyl

El Principe
A żebyś wiedział że mam :p nie wiedziałem na kogo oddać więc się trochę wstrzymałem i zapomniałem o tym głosowaniu.No ale Phantom mi przypomniał i zdecydowałem na kogo oddaje głos.

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Dudekss chyba wygrał;) Mamy nowego komtura...
El miałem racje;p Szkoda że nie było żadnego małego zakładu :p
Dzyl mogłeś zrobić to co Zig-losowanie.

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
CYTAT
Dudekss chyba wygrałwink.gif Mamy nowego komtura...

Z tego co widzę, Dud i Bojan mają po trzy głosy, więc pewnie będzie jeszcze jakieś głosowanie między nimi.

Phantom Lord

Active Member
No niestety Mistrzowi nie wypada głosować :p, więc sytuacja jasna. Robimy jeszcze jedno głosowanie między tymi Bojanem a Dudem.
CYTAT
nie wiedziałem na kogo oddać

Dzyl, nie chrzań. Wiedziałem na kogo oddasz głos, zanim jeszcze do Ciebie napisałem. Twoja praca była o Najemnikach, zacząłeś pisać w temacie o Najemnikach, jesteś Najemnikiem. Nie wiem, czy to z sentymentu, czy się chciałeś podlizać, ale Twój głos na Duda był dość jasny :)

Bury_Zenek

Rycerz Wody
Mam pytanie czy mogę zrobić hasło najemnicy bo wysoki sobie je zajął ale 5miesięcy temu i nie zrobił a zależy mi na tym haśle
Baal hasło adanos jest zajęte

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Nie zauważyłem ;) Zrobię "Trolla" i dodam za kilka dni...o czarnym trollu tez ma być czy tylko o tym zwykłym?
Phantom mógłbyś zagłosować :p
Można już głosować w tej drugiej rundzie? ;)

Do góry Bottom