Dyskusje Różne

Phantom Lord

Active Member
Ja ją kupiłem raz w Zamku w GD, raz u tego jednego kolesia na placu handlowym przy bramie Khorinis.

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
U Najemników można chyba też kupić.Ale trzeba być Łowcą Smoków.Na pewno w GD można ją kupić u tego Paladyna przy kuźni.

Elessar

Inkwizytor
Weteran
Wiecie, wysyłałem to już Phatomowi, ale chyba nie doszło... głupie GG.
Otóż, aby trochę rozruszać nasz Zakon, proponuję rozpocząć nową Krucjatę. Co o tym sądzicie ?

A, jeszcze jedno. Chodzi o Kravera. No bo jego długo nie będzie, a takie wyjazdy pewnie będą częste, ze względu na pracę. Nie lepiej wybrać nowego Komtura ?

Ave

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
Co do komtura - można by nowego wybrać, ale tylko tymczasowego - Kraver do porządny człek.

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Poczekajmy aż Phantom się wypowie:) I kto był by kandydatem?
Bury a jak inaczej można wybrać jednego kandydata spośród kilku?:p Chyba że będzie tylko jeden...albo go w ogóle nie będzie bo ktoś uzna że to jest nie potrzebne ;)

Phantom Lord

Active Member
Przepraszam Was za nieobecność, miałem gościa w postaci młodszego brata przez dwa dni, potem nie mogłem podłączyć internetu przez jeden dzień.

O Komturze sam myślałem, bo bez bicia przyznam, że brakuje mi czasu na opiekę nad Zakonem. Kraver był świetnym mistrzem, świetnym komturem dwukrotnie i jest świetnym człowiekiem. Wiadomo jednak, że nie ma czasu na pomaganie mi przez pracę. Zróbmy głosowanie. Wielu nas tu nie ma, więc nie będę prosił Heroldów o wysyłanie wiadomości, jak możecie to dajcie tylko znać tym, którzy się nie pokarzą. Tradycyjnie, niech zgłoszą się kandydaci, potem członka wybierzemy większością głosów.

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
Pozwólcie, że się wtrącę, ale czemu piszecie "żeby nie było, że mi nie zależy"?
Jakbyście zgłaszali się z litości.

Elessar

Inkwizytor
Weteran
Nie o to chodzi. To jest tak, że niektórzy niezbyt mili ludzie mogliby pomyśleć coś w stylu "Ale ch*j, gówno znaczy, a się pcha na Komtura". Bo mi zależy, ale wiem, że raczej nie mam zbyt wielkich szans. Więc żeby zapobiec takim sytuacjom, piszemy tak, a nie inaczej :).

Ave

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
Ale to głupie jest.
"Pewnie i tak mnie nie wybierzecie, ale się zgłoszę"
"Zgłaszam się dla zasady"

Albo chcesz piastować to stanowisko i mówisz wprost, zgłaszam się, albo masz to w nosie ;).
Nie radzę wam próbować tego podejścia "skromnisia" w realnym życiu, bo nie popłaca.

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
A tak dokładnie to na czym polega praca Komtura?Wiem że na sprawdzaniu nowych kandydatów,a jakiś inne obowiązki? ;)

Elessar

Inkwizytor
Weteran
Głównie pomoc Mistrzowi w opiece nad Zakonem, sprawdzanie prac, czasem organizowanie Krucjat. No i jak "Miszczu" wyjedzie, to oni się rządzą :).

Ave

Bury_Zenek

Rycerz Wody
Sory że nie na temat ale mam prośbę. Może by zrobić jutro walki zakonne tylko tak żeby więcej osób było.

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
CYTAT(elessar 21 @ 04-07-2009, 20:07) index.php?act=findpost&pid=224552
Głównie pomoc Mistrzowi w opiece nad Zakonem, sprawdzanie prac, czasem organizowanie Krucjat. No i jak "Miszczu" wyjedzie, to oni się rządzą :).

Ave

No to w sumie mi to pasuje xD Tylko muszę jeszcze wygrać wybory ;)
Walki mogą być...

Phantom Lord

Active Member
Problem w tym, że Karpia nie ma.
No właśnie, Karp... Nie ma go, a my tu robimy wybory na Komtura, może lepiej to przełożymy? Pewnie nie wpadnie w międzyczasie, więc najlepiej byłoby zgłosić jego kandydaturę?

Aha, czym zajmuje się Komtur? Jest to członek Rady, zastępca i pomocnik Mistrza. Zajmuje się Zakonem podczas jego obecności. Teraz kiedy ja mam mniej czasu (korzystam z wakacji, a po wakacjach idę do trzeciej klasy gimnazjum, więc też będą okresy mojej mniejszej działalności) Komturowie są mi bardziej potrzebni - poprawianie haseł, prac, odpowiadanie na Wasze pytania i inne pierdoły.

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Jeśli tak twierdzisz:p
Odłóżmy głosowanie np. do następnego weekendu i jesli Karpielek się nie zgłosi to wybieramy bez niego.Co Wy na to?:p
I nie ma pewności że on chciałby na komtura...

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
Uważam, że Karpielek to bardzo aktywna i solidna osoba, więc warto byłoby na niego zaczekać. Z resztą, gdzie Wam się tak spieszy? Nic się nie stanie, jak wybierzemy komtura nieco później...

Phantom Lord

Active Member
Baal, Karpielek napisał, że do ok. 15 lipca, więc poczekanie do następnego weekendu byłoby nieuczciwe wobec niego. Jak wróci, zagłosujemy. W tym czasie możecie napisać parę haseł.

Do góry Bottom