Dyskusje Różne

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Ja na Walki czekam...nie wiem za bardzo o co kaman w debatach także na razie będę się przyglądał;] Następnym razem będę uczestniczył.
Zrobię jakieś hasło w weekend.

Phantom Lord

Active Member
Parę osób może nie wiedzieć, więc napiszę od razu tu.

Debaty polegają na dyskusji między dwoma zawodnikami na temat nadany im z góry przez sędziego (oh wow! to ja!! :p). Sędzia nadaje zawodnikom jedną ze stron, tak, że muszą przedstawiać odmienne poglądy. Wygrywa ten kto zrobi to lepiej.
Wszystko odbywa się na chacie, link jest w temacie "Debaty Zakonne", ogólnie wszystko jest tam opisane. Jak macie pytania, to walić śmiało.

BTW Ma ktoś pomysł jak udoskonalić system punktowania i wybierania zwycięscy?

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Może niech każdy z członków Zakonu odda swój głos na daną ze stron po przedstawieniu jej argumentów...ten który bardziej mnie przekonał na tego zagłosuje:) Ten kto dostanie więcej głosów wygrywa.
NIe wiem czy dobrze zrozumiałem wszystkie podpunkty w regulaminie ale mógłbym wziąć udział w tej zabawie:)

Karpielek

VIP
VIP
No wreszcie się tu coś ruszy. Co do walk, będą się one odbywać tylko wtedy, jak zgłosi się wystarczająca ilość osób. Zobaczcie sobie temat Arena Zakonną i sprawdźcie jaki jest ostatnio tłok. Co to za walki, że uczestniczy w nich 2 lub 3 osoby, a jest nas przecież więcej.
Mówię tu do wszystkich i proszę, żebyście zagospodarowali te 10-15 minut na walki. Poniekąd są to jak na razie jedyne formy rozrywki w zakonie.

A co robimy z naszym opowiadaniem zakonnym? Bojan o ile pamiętam, to ty jesteś takim jakby GM. Ruszymy coś czy dalej z nim stoimy?

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
Ja także mógłbym zjawić się na debacie, chętnie spróbowałbym swoich sił. Gdyby Dud czy Ellesar "zaniemógł", to chętnie wezmę za któregoś z nich udział ;p

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Ano, można by ruszyć to opko, trzeba tylko jakoś przystopować akcję, wrócić do zamku i się przegrupować. Na dniach się za to wezmę.
Niestety, u mnie w tę niedzielę walki i debata odpadają, ponieważ idę do roboty.

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Odnośnie debat ... system punktowy mógłby przypominać klucz do języka polskiego do pracy pisemnej. Będzie to co prawda wymagało trochę więcej wkładu samego sędziego, który z góry bo sobie rozpisał co dana strona powinna zawrzeć w swojej wypowiedzi i za to by przydzielał punkty, gdyby było coś czego nie zawarł w kluczu przyznawał by walory według własnego uznania.

Bury_Zenek

Rycerz Wody
Mam propozycję: nigdy nie wiadomo kiedy odbędą się walki zakonne może by ustalić jakiś termin w którym byśmy walczyli a nie ciągłe pytanie typu "kiedy będą walki zakonne?" "może się odbędą dzisiaj?" jest wiele postów tego typu więc bardzo by nam to pomogło.
Pozdro - Zenek :)

Karpielek

VIP
VIP
Jest ustalone , że w niedziele się odbywają. Tak pozostanie raczej. W ogóle to zawsze zapowiadam, kiedy się odbywają.

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Łatwiej by było gdyby dwie osoby odpowiadały za Walki Zakonne.Karpielek nie zawsze ma czas,a więc druga osoba mogła by prowadzić Walki podczas Twojej nieobecności.
I dobrze by było gdybyś wcześniej informował o tym że się odbędą,np. 2 dni przed...więcej osób mogło by wziąć udział.
Jak dawno temu przyjęliśmy nowego usera do Zakonu?

Bury_Zenek

Rycerz Wody
ostatnio zawitał u nas Dzyl 25-05-2009
baal wystarczy sprawdzić w liście braci zakonnych :p

Karpielek

VIP
VIP
Bal nie potrzebuje żadnej pomocy. Wystarczy tylko, że będziecie się zgłaszać. Zobaczymy jak jutro będzie. Mam teraz wakacje, a zatem dużo czasu.

P.S: Zenek nie zaśmiecaj tematu, służy on do dyskusji, a nie do spamowania.

Phantom Lord

Active Member
Debaty o 19, czy uczestnikom pasuje ta godzina? Oczywiście zapraszam wszystkich do oglądania :)

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Niestety o 19 nie pasuje. Osobiście preferuję godziny późniejsze. 20/21

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
Chciałem tutaj wyjaśnić (żeby nie było później niejasności), że napisane przeze mnie hasło "Uriziel" to skopiowany i nieco zmodyfikowany artykuł z naszego portalu. Artykuł jest mojego autorstwa, więc proszę nic mi nie zarzucać ;)

Phantom Lord

Active Member
Zenek, mam sprawę odnośnie Twojego hasła. Smoczą Zgubę dało się kupić u kupca, więc nie ma tylko jednej w grze. Poza tym nie wiem czy "zguba" w nazwie Smoczej i Orkowej Zguby odnosi się do posiadania jej przez orków i smoków, czy do tego, że są oni w walce z nią zgubieni, to jest nie mają szans. Taka dwuznaczność nazwy.

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Jak już jesteśmy przy temacie Encyklopedii...przydało by się dodać jakieś nowe hasła bo wybór jest coraz mniejszy:) Zostają same z G3.
Jakie są obowiązki Brata Zakonnego?:D

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Jest właśnie mały problem z interpretacją nazwy "Smocza Zguba". Nazwa oryginalna miecza to "Drachenschneide" czyli Smocze Ostrze (smocze jako liczba mnoga) , natomiast po angielsku "Dragon Slicer" co w wolnym tłumaczeniu znaczy Krajalnica do Smoków :)D) albo raczej Pogromca Smoków. Jeśli sugerować się nazwą angielską, to słowo "Zguba" jest w tym przypadku użyte jako synonim zagłady.
Poza tym ta wersja wydaje mi się bardziej prawdopodobna, bo po co smokowi miecz? :D Chyba lepiej się trzymać właśnie tego, Zenek, popraw to.

Do góry Bottom