Z racji, że to mój, zapomniany prze zemnie pomysł, postanowiłem pod cisnieniem ze strony innych, ruszyć trochę ten temat.
A więc załatwiłem subforum (które znajdzie się jeszcze nie wiadomo gdzie ;p), które będzie miejscem wydań tygodnia z userem. Samą formę umieszczania tego mam już w koncepcji, ale to szczegół, który może ulec zmianie.
A co do samej treści:
1. Wywiad z danym userem - główna i najważniejsza część całości.
2. Zdjęcie (jeśli da ;p)
3. Historia użytkownika w pigułce lub nie (zależy od autora i od tego ile dany user "przeżył"). Będzie to wymagało oczywiście współpracy z opisywanym.
4. Komentarze innych o o userze tygodnia. Myślę, że będzie ogłaszane kilka dni przed kolejnym wydaniem, o kim ono będzie. Kto tylko będzie chciał napisać coś o bohaterze tygodnia, będzie mógł to zrobić wysyłając swoje wypociny na PW (ustalimy jeszcze do kogo). Komentarze będą anonimowe po to, by userzy pisali cała prawdę o tym, co myślą o danej osobie. Ręczę za to swym dobrym imieniem (mam je?), że nikt się nie dowie kto co o kim napisał. Zależy mi, by nie było to lizanie dupy tylko prawdziwa, rzetelna ocena. Zamieścimy je potem w wydaniu (oczywiście tylko te treściwe i kulturalne)
5. Być może, jeśli wróci mi wena, będę pisał te głupkowate wierszyki o użytkowniku, ale to nic pewnego.
Czuję, że zapomniałem jeszcze o czymś napisać, co wymyśliłem sam i co jeszcze przedyskutowaliśmy z Boomem. no nic, uzupełnij Nekro jeśli nie umieściłem tu wszystkich naszych pomysłów.
Chęć współpracy wyraził właśnie Boomowaty. Na 90% to on będzie przeprowadzał wywiady i to jemu raczej ja, jako pomysłodawca oddaję pałeczkę przewodnictwa nad tym wszystkim. Sam nie mam w tej chwili do tego zapału. Jeżeli ktoś chce pomóc, to oczywiście jest to mile widziane. Ktoś może zbierać PW, ktoś może pisać biografię. Pomysły oczywiście również mile widziane.
Częstotliwość wydawania też do ustalenia. Proponowałbym 2 tygodnie.
A i jeszcze ogólne pytanie. Czy pozostanie to, jako autorstwo, w obrębie zakonu, czy raczej wychodzimy z tym na ogólnoforumowe grunty?
Chyba to na razie na tyle.