Dyskusje Różne

Bury_Zenek

Rycerz Wody
Phantom mam prośbę czy mogę zmienić pracę? bo mam "wszystko o bractwie śniącego" ale nie mogę tego zrobić jakoś mi nie idzie :/ jeżeli mogę zmienić to czy mogę na "Magowie Ognia"?

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Albo jaj jestem taki zjebis**, albo to jest takie proste. Dla mnie napisanie mej pracy zajęło nie całą godzinę i to z przerwami na zajrzenie na sb na forum, czy wybudowanie budynku w Wild Gunsie (coś podobnego do traviana//plemion). Nie mówię, że jest ona jakaś super dobra, bo wiem, że mogła być lepsza... chce jednak przez to pokazać, że to nie jest takie straszne. A wy wymigujecie się od tego jak tylko możecie. Rozumiem, że są ważniejsze sprawy, ale na pewno znalazło by się godzina/ dwie na napisanie tego (albo po 15 minut w kilka dni). Wypada się zastanowić, czy spełnimy nasze zakonne obowiązki tak jak należy, skoro nawet jednej przymusowej pracy na kilka miesięcy nie jesteśmy w stanie zrobić w terminie...

Karpielek

VIP
VIP
Masz rację Rangiz, ale niektórym napisanie pracy zajmuje więcej czasu niż 1 godz. Ja mam jedną zasadę. Zabrać się za to raz ,a porządnie.

Bury_Zenek

Rycerz Wody
wiem rangiz lecz też mam mało czasu a ja jestem dyslektykiem i mam problemy z pisaniem takich prac więc mi to o wiele dłużej zajmuje bo muszę się dobrze zastanowić...

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
No to pisz w wordzie lub w Mozilli i już jest szybciej.
Ja swoją pracę też zrobiłem dość szybko, coś około godzinki. Uwierzcie mi, ułożenie kilku zdań z najważniejszymi informacjami i screenshotami wcale nie jest takie trudne. Do roboty! :)

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
CYTAT(Rangiz @ 22-04-2009, 19:19) index.php?act=findpost&pid=220075
Albo jaj jestem taki zjebis**, albo to jest takie proste. Dla mnie napisanie mej pracy zajęło nie całą godzinę i to z przerwami na zajrzenie na sb na forum, czy wybudowanie budynku w Wild Gunsie (coś podobnego do traviana//plemion).

Grałem w Wild Guns ;) Ale przestałem bo mnie jakieś ciule atakowały cały czas :D
Swoją prace zrobiłem w 2 godziny...ale Phantom kazał mi poprawić ;) Na dobre wyszło chyba...
Word dużo pomaga.Ja miałem błędy interpunkcyjne i word wszystko poprawił ;) Ja tylko klikałem "Zastosuj" :D

Phantom Lord

Active Member
Warto poświęcić na to więcej czasu, ale tym samym nie odkładać pracy na później. To tak jak w szkole. Jak się zacznie pisać wypracowanie jak najszybciej, dzień wcześniej nie będzie tragedii i zmarnowanego wieczoru. Warto sobie robotę rozłożyć na kilka dni albo godzin z przerwami, np.: najpierw treść, potem poprawa i na końcu screeny, czy fragmenty tekstu podzielone na jakieś odstępy czasowe.
Jak najbardziej zgadzam się z Rangizem, że to idzie zrobić na prawdę szybko. Znowu jak ktoś zachoruje jak Elessar albo ma dysleksję jak Bury_Zenek, to też jest inaczej.

Word poprawi niekiedy ortografię (czasem jak są słowa typu wieży/wierzy albo chart/hart może mieć problem), niekiedy interpunkcję. Gorzej będzie ze składnią. Nad sensem zdania trzeba panować samemu, a niektórzy mają z tym problem.

Podsumowując - róbcie to MOŻLIWIE jak najszybciej, bo mi na rękę nie jest sprawdzanie całymi tygodniami prac, kto oddał, kto nie oddał, kto mi się usprawiedliwiał, kto nie. Mam zespół, mam SKS trzy razy w tygodniu, mam kumpli i od cholery nauki.

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Phantom mógłbyś wybrać kogoś kto pomagał sprawdzać to np. Komturowie.

Elessar

Inkwizytor
Weteran
A tam Komturowie :p. Dajmy szansę komuś innemu się wykazać. Mam propozycję:
Po sprawdzeniu tych prac niech Phantom wybierze najlepszą. W nagrodę autor dostąpi zaszczytu ślęczenia po nocach, jak się już wszystko odrobi i oceniania prac.
Ot, taki dziwny pomysł xD.

Ave

Phantom Lord

Active Member
A jaką będę miał pewność, że ten ktoś poprawi wszystko włącznie z pleonazmami, głupimi literówkami (chart/hart) i składnią? I tak bym musiał sprawdzić sam. No chyba, że ktoś jest na prawdę dobry z polskiego i ma czas wolny...

Sprawdzanie nie jest takim problemem znowu, gorsze jest właśnie sprawdzanie na raty, jak dostaję prace przez całe tygodnie.

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
potrzeba kogos kto ma 5 z polskiego :D Albo miał kiedyś a teraz jest polonistą :D

E

Electric_Dragon

Guest
Nie spamujcie. Baal to jest temat do dyskusji, nie spamu i głupich pomysłów.

potrzeba kogos kto ma 5 z polskiego biggrin.gif Albo miał kiedyś a teraz jest polonistą biggrin.gif
/quote]

Takie posty będę usuwał stąd, bo to nic innego jak spam. Nic konkretnego nie napisałeś. Kosz. Żeby nie było niedomówień. Kto nie odda pracy do końca tygodnia - do widzenia. Ostateczne zdanie. Nie męczcie prośbami o wydłużenie terminu Phantoma.

Bury_Zenek

Rycerz Wody
praca powinna już dojść jakbyś Phantom nie wiedział od kogo to ja wysłałem z gregor13pl@op.pl pozdro!

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Tylko 4 osoby wstawiły swoja Prace do Biblioteki.Będą jakieś konsekwencje dla tych,którzy nie zrobili?Ostateczny termin mijał w niedzielę 26.04.09 z tego co wiem.

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
Ponoć mają wylecieć z zakonu, było o tym pisane.

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Niestety, z przyczyn niezależnych ode mnie, znów nie będę miał czasu napisać tej pracy, dopiero w przerwie majowej dam radę.
Oczywiście, teraz mogę coś skrobnąć na odwal się, ale chyba nie chodzi o to, żeby zrobić to po łebkach.
Z resztą, Phantom zrobi to co uzna za słuszne, jak trzeba będzie to mnie wywali, trudno. Po prostu się nie rozdwoję.

Karpielek

VIP
VIP
Ja również nie oddałem pracy. Po prostu w weekend znowu mi coś wypadło, wyjechałem i nie było mnie cały dzień. Wiem, że to moja wina i wiem co jest konsekwencją. Jeśli mnie wyrzucicie to pamiętajcie ja i tak tu wrócę.

P.S: Pracę oddam najpóźniej w poniedziałek, jeśli będzie można.

Pozdrawiam

Do góry Bottom