Dyskusje Różne

Phantom Lord

Active Member
No to do roboty, wybierz sobie hasło w Encyklopedii i pisz. Popatrz jak piszą inni, to może będzie Ci łatwiej.

Phantom Lord

Active Member
Wielkimi krokami zbliża się Wielkanoc. Jakie znaczenie ma ten dzień, każdy wie. Nie chcę jednak mówić o świątecznych ciastach, cukrowych barankach, czy wkurzających kuzynach, z którymi, nie wiadomo czemu, trzeba się spotkać.

Chodzi mi o nasz Zakon. Jak wszyscy widzą, od około miesiąca przeżywa on pewien kryzys. Pytanie - co z tym robimy? Według mnie powinniśmy kontynuować pisanie haseł do encyklopedii, która jest naszym głównym zadaniem. Jeśli to wróci, wrócą też walki i debaty, jeśli mamy stać w miejscu, to chyba też będzie trzeba coś zrobić, bo to nie ma sensu. Proszę Was o wypowiedzi.

I oczywiście życzę Wam wszystkiego dobrego z okazji Świąt Wielkiej Nocy :) Oczywiście we "wszystkim dobrym" zawarte są setki wymyślnych wierszyków, związanych bezpośrednio z zającem, barankiem i malowanym jajkiem na twardo. Obyście spędzili je, tak jak sobie wymarzycie.

Karpielek

VIP
VIP
Przepraszam za moją nieaktywność. Spowodowana jest ona szkołą. Jak stanę solidnie na nogi, skrobnę jakieś hasło do Encyklopedii.
Jedno hasło mam już gotowe, jutro powinienem wrzucić.
Naturalnie przyłączam się do życzeń. Wesołych Świąt ;)

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Powiem szczerze, że mój czas, który przeznaczam na G Up jest już zapchany. No ale postaram się wygospodarować czas na zakon, w końcu to mój obowiązek.
Mokrych jajek życzę ;).

Elessar

Inkwizytor
Weteran
Trzeba postawić Zakon na nogi. I to baaardzo mocno. Osobiście bardzo chcę, żeby został. Jednak jeśli dalej będzie tak jak teraz, tj. nic nie będzie się dziać, nie ma sensu dłużej tego trzymać. Piszę to z bólem, ale muszę. Oczywiście od razu mówię, że no cóż, nie ma co owijać w bawełnę - będę pomagał, ale na pełną aktywność mogę sobie pozwolić dopiero w wakacje.

I oczywiście - wszystkiego najlepszego na Święta Zakonnicy ! :)

Ave

Wysoki93

Active Member
W tym tygodniu mam wesele brata, a potem cholerne egzaminy gimnazjalne, potem jeszcze bierzmowanie <_<
Czyli ogólnie po 9 maja dodam kilka hasełek - I promise

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
Ja także dodam kilka haseł. Ale wiadomo, nasz zakon nie może żyć TYLKO owymi hasłami, musimy zajmować się także innymi rzeczami (chociażby tymi debatami).
Wesołych Świąt życzę.

Phantom Lord

Active Member
Debaty i walki są raczej formą rozrywki, choć debaty wiążą się silnie z dyskusjami forumowymi. Miały być one jednak urozmaiceniem prawdziwego Zakonnego życia. Mój umysł przetworzył to dość logicznie - nie ma życia, nie ma i jego urozmaiceń.

Mieliśmy też poprawiać stare prace G.Upowskie lub pisać nowe. Macie jakieś inne pomysły co do naszej działalności? Niestety gazetka nie wypaliła, próbujmy więc dalej.

Cieszę się, że jednak nie powiedzieliście "nie chce mi się, skończmy z tym" :)

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Ja też dołączam się do życzeń ;)
Chciałbym wziąć udział w walkach,ale nie są organizowane...zróbmy coś z tym...
A co do hasłem w encyklopedii,to zrobie jakieś jak będe miał troche więcej wolnego czasu.

Karpielek

VIP
VIP
CYTAT
Chciałbym wziąć udział w walkach,ale nie są organizowane...zróbmy coś z tym...

Już ty się o to nie martw. Walki odbędą się w najbliższym czasie.

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
CYTAT
Macie jakieś inne pomysły co do naszej działalności?

Hmm... chyba coś wymyśliłem. Może nie jest to coś wielkiego, ale cóż... być może warto spróbować? Mianowicie mam na myśli organizowanie konkursów wiedzy o Gothicu. Userzy braliby w nim udział i wyłanialibyśmy forumowiczów, którzy najlepiej znają Gothica. Co o tym myślicie?

Karpielek

VIP
VIP
Skoro tak dobrze znają Gothica, to niech wstępują w szeregi Zakonu. Według mnie pomysł zbędny, ale to moje zdanie.

Phantom Lord

Active Member
Nie będzie gazetki, bo nikt nic nie robi. Zresztą ED słusznie zauważył, że tu się nic ostatnio nie dzieje.

Pomysł jest OK. Można też zrobić turniej na cały Zakon (startuje każdy, są półfinały i finały).
Problem z pomysłem Arvena jest taki, że może być trudno znaleźć chętnych.

Elessar

Inkwizytor
Weteran
Ja mam taki mały pomysł. Otóż, póki jest mało ludzi, można by uprościć rangi. Możemy wzorować się na Magach Ognia z G2: Nowicjusz -> Mag -> Arcymag -> Najwyższa Rada. Oczywiście ze zmienionymi nazwami ;).
Pomysł Arvena jest fajny, ale potwierdzam obawy Wielkiego Mistrza - będzie problem z chętnymi. Ale jak już się odbędzie nie tylko wśród Zakonu, to na pewno wyłoni się kogoś, kogo można zwerbować :).
A, i jeszcze sprawa UBarów ;/. Trzeba by było to wreszcie zrobić.

Ave

@Down: nie :p

Phantom Lord

Active Member
Chciałoby się zająć najwyższą rangę szybko, co? :p Nie mam zamiaru ich uproszczać, jak dla mnie jest OK, a i tak już dużo było z nimi kręcenia.
Na MadMacka nie ma co liczyć...
Zna ktoś grafika, który by zrobił te userbarki?

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Co do nowych członków,to może zrobimy jakieś banery w każdym dziale forum?To by zwróciło uwage ludzi...
A co do hasłem,to zajmuje [P]Piraci.postaram się zrobić do poniedziałku ;)

Do góry Bottom