Dyskusje Różne

Phantom Lord

Active Member
Shawn, do jasnej cholery, spytanie się kogoś o coś to jedno, ale jakim prawem, bez mojej wiedzy śmiesz z kimkolwiek cokolwiek uzgadniać!? Na przyszłość najpierw pytaj przełożonego, potem rób coś w jego imieniu. Zrozumiano? Następnym razem skończy się to nieprzyjemnie.

Dziękuję za uwagę.

ArminaS oczywiście mógłby to robić, nie będąc w Zakonie. I tak nikogo tutaj do takiej roboty nie mamy. Jeśli się zgodzi, dla mnie nie ma problemu.

Czy ktoś jeszcze pamięta co było w Wieściach? Trzeba ustalić co będzie w naszej gazetce. Przydałby się felietonik na końcu, jakiś tam humor, coś o grach i o forum... Tylko trzeba to zgrabnie ustalić. Czekam na sugestię.

Kraver Lynch

Weteran
Weteran
Redakcja
Robiłem w wieściach przez jakiś czas.

Zawsze był wywiad z jakims uzytkownikiem, dział o grze lub jej porównaniu... aha śmieszne cytaty z SB. To było dobre. Jakies grafiki oczywiscie do kazdego tematu. Nowinki o forum i jakis artykuł. Tak mniej wiecej to wyglądało i było całkiem niezłe.

Co do Shawna... Będąc w niezależnie jakiej grupie każdy pomysł i inicjatywe zgłasza się do przełożonego. Jako człowiek na najniższym szczeblu nie masz prawa nic samodzielnie robic. Wtedy następuje chaos. Poza tym każdy tu ma swoje wyznaczone miejsce i funkcje. Na ten moment jesteś jeszcze nikim i powinienes respektowac prawa i obowiązki jakie tu panują.

Thran

Che Świniara
Jeśli chodzi o cytaty śmieszne ITD to myślę że mój temat w dziale Humor Gothic UP Bash się przyda może ? ;)

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
odpowiedź arniego

CYTAT
Z miłą chęcią smile.gif. Tylko teraz niezbyt moge komputera używać sad.gif... Kiedy chcecie wydać?

Phantom Lord

Active Member
Hmmm... Ciężko teraz mówić o dacie wydania, bo nawet nie ustaliliśmy dogłębnie co tam ma być, nie mówiąc już o organizacji pracy i spisaniu treści tego wszystkiego.

Gdyby opowiadania na forum pojawiały się częściej, można by je publikować. Poza tym właśnie taki "top" z najlepszymi postami, rozmowami z SB... Tylko ktoś musiałby na bieżąco te rozmowy kopiować, jeśliby uznał, że są tego warte, a wydaje mi się, że SB jest dużo mniej obszerne w takie rzeczy niż np.: w wakacje.

Gry. Revan, wszystkie informacje o modach i innych pierdołach z Gothica idą na stronę główną? Czy masz może jakieś większe info, które mogłoby się znaleźć w gazetce? Poza tym może coś o innych grach. CD-Action nie pobijemy, ale zawsze można coś machnąć.

Wywiady z userami... Da radę, póki nam się userzy nie skończą :)

No i myślę, że można skrobnąć felietonik o czymkolwiek na koniec gazetki.

Wszystko proponuję oprawić w grafikę, w czym powinien nam pomóc ArminaS, ale nie zamykać w pdfie i nie wstawiać na Rapida, tylko może wkleić wszystko w odpowiednim temacie pod postacią screenów. Wtedy będzie łatwiej i dłużej dostępne dla userów. Co Wy na to?

Kto podjąłby się danej roboty? Czekam na zgłoszenia i następne pomysły co do wyglądu gazetki. Razem damy radę :) Jak zawsze.

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Przede wszystkim, trzeba wybrać redaktora naczelnego, który zajmie się prowadzeniem tego bajzlu. Dudekkss się zgłaszał - ja osobiście nie widzę przeciwwskazań, ale nie ode mnie to zależy :D
Proponuję także zrobić jakieś subforum, w którym będą omawiane wszelkie sprawy związane z gazetką.

Na razie tyle, jak to się załatwi, będzie można rozmawiać dalej o zawartości, grafikach, podziale obowiązków i innych bajerach - tak mi się to widzi.

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
jak już wspominałem zgłaszam się na naczelnego redaktora ... przynajmniej chciałbym spróbować sił w tym ;;] a pomysły twoje phantomie są całkiem ok.

Phantom Lord

Active Member
Tak więc Dudekkssie zostajesz redaktorem naczelnym naszej gazetki :)
Dud, masz może prawo tworzenia subforów, czy muszę lecieć z tym wszystkim do Kaca?

E

Electric_Dragon

Guest
im back. I ja też mogę subfora zakładać :) Takie zastrzeżenie jedno co do idei ulokowania gazetki. Subforum? W jakim dziale? Przypomnę o aktywności a raczej o zachowaniu ciągłości wydawania nowych numerów. Żeby nie skończyło się jak z Wieściami.

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Dobra teraz tylko pytanie co do tej gazetki .. skupiamy się tylko wokół gothica ? czy to mają być wieści z nordmaru reaktywacja czyli o wszystkim z forum ?

Co do subforum, to nie uważam aby było potrzebne .... lepiej wydawać gazetkę w formie dokumentu do zassania z neta ... moje zdanie.

Phantom Lord

Active Member
Wszystko co będziemy musieli opracować w Zakonie. Ty, jako redaktor naczelny, musisz mieć wzgląd we wszystkie arty. Wszystko mamy załatwiać przez PW, GG, E-Mail i ten temat, jeśli subforum ma nie być...

A ciągłość będzie zależała od tego, czy ustalimy taki spis treści, do którego będzie zawsze co wsadzić.

A skupiamy się wokół tego co na forum i w Gothicu. I to, i to.

Silden

RPG'owiec
VIP
Ja chciałbym pomóc przy gazetce.Mogę zająć się humorem.

E

Electric_Dragon

Guest
Popieram z dudekkssa odnośnie formy wydawania gazetki. Warto mieć przygotowaną koncepcję na kilka artykułów do przodu. Żeby nie było jakiś długich przerw. Druga rzecz. W jakich odstępach czasowych. 2 tygodnie, miesiąc?

Karpielek

VIP
VIP
Biorąc pod uwagę brak czasu innych uważam, że co miesiąc byłoby rozsądnie.

Phantom Lord

Active Member
Miesiąc wyjdzie najrozsądniej. Będziemy zawsze trochę do tyłu z ewentualnymi newsami, ale nie wyrobimy się inaczej.

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
teraz kolejne pytanie ... czy każdy zakonnik pisze w gazetce ... ja bym proponował w tym dziale zrobić temat gazetka i tam pisać ... ?

Phantom Lord

Active Member
Chciałbym Was przeprosić, za to, że nie przeprowadziłem ostatnio debat. Problemem jest jak zwykle brak czasu na dłuższe pracowanie na kompie, szczególnie w tak późnych godzinach. Propozycja moja i Karpielka jest taka: raz walki, raz debaty. Co Wy na to? Rozumiem, że bardziej podobałoby się Wam robienie walk co tydzień, ale niestety nie uda mi się tego pogodzić. Przepraszam raz jeszcze.

Karpielek

VIP
VIP
Jeśli mi czas pozwoli walki mogłyby się odbywać w środku tygodnia. Myślę, że znajdę trochę czasu. Jak coś to będę ogłaszał. Myślę, że niektórzy z was znajdą 10 minut na walki.
Wielki Mistrz Zakonu obchodzi urodziny. Wszystkiego Najlepszego brachu. Życzę ci zdrowia, szczęścia ,pomyślności i czego tam Ci jeszcze trzeba.
Pozdrawiam ;)

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
najlepszego w weekend albo piątek wieczór ... pomyślę nad tematami do gazetki ..

Do góry Bottom