Dyskusje Różne

Phantom Lord

Active Member
Tak będzie wygodniej, a dużo zachodu mnie to nie kosztuje. Poza tym hasła, które nie będą pochodziły z listy i tak będą milej widziane :]

Karpielek

VIP
VIP
Dobry pomysł :) Ułatwi to zadanie xD
No drodzy zakonnicy. Jak się nie mylę, to odbyła się ósma kolejka walk. Jeszcze dwie i wyłonimy mistrza.
Pozdrawiam Karpielek

Wysoki93

Active Member
A na czym tak dokładnie to polega? O czym są te pytania?
Tak się z ciekawości pytam :p

Phantom Lord

Active Member
Pytania są o głównie o Gothicu, ale nasz drogi Karpielek stara się, aby nikt się tam za bardzo nie mądrzył :) Jako że nie będziesz musiał pisać pracy inicjacyjnej, musisz zabłysnąć czymś innym, by awansować na Giermka i wziąć udział w Walkach.

Karpielek

VIP
VIP
Właśnie moglibyście w końcu awansować na Giermków. Przynajmniej było by nas więcej podczas walk :)

Phantom Lord

Active Member
Opracowałem nową "atrakcję" do Zakonu. Miałyby być to Debaty. Byłaby to walka na argumenty dwóch uczestników, a odbywałoby się to mniej więcej tak:

Debatę rozpoczyna mediator. Podaje on temat debaty, przedstawia członków, każdemu z nich przydziela zadanie (pozytywne lub negatywne przedstawienie sprawy, np.: orkowie – lud zły, orkowie – lud dobry), mówi kiedy kto zaczyna walkę, ile ma czasu na przedstawienie argumentów i ile rund się odbędzie. Wykraczanie poza przeznaczony czas będzie odbijało się na punktach. Nie można obrażać przeciwnika. Ortografia i interpunkcja nie będą miały wpływu na noty, ale wypowiedź musi być czytelna. Sędziowie będą niezawiśli i oceniać będą obiektywnie.

Wszystko na chacie lub konferencji w gg. Jak się podoba? :)

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Hehe, ciekawe. Bardzo fajny pomysł, ciekaw jestem, czy coś takiego wypali - na pewno warto spróbować ;)
Jak często miałoby się to odbywać?

Elessar

Inkwizytor
Weteran
Bardzo dobry pomysł :) Może to przyciągnie wreszcie nowych.

Ave

Phantom Lord

Active Member
Jeszcze o tym poważnie nie myślałem. Trzeba by to jakoś pogodzić z walkami... Na przykład dwa razy pod rząd walki, potem debata itd. Albo zagęścimy to w tygodniu, chociaż byłoby to raczej problematyczne. Na razie trzeba zobaczyć czy to w ogóle ma prawo bytu, chociaż myślę, że byłoby ok. Wiadomo, kilka razy się to odbędzie i będzie już wiadomo co jak powinno wyglądać.

A tymczasem proszę o udzielanie się w Encyklopedii ;)

Karpielek

VIP
VIP
Myślę, że debata to będzie trafiony pomysł xD Co do grafiku ich odbywania, trzeba pomyśleć. W tygodniu ciężko bedzie.

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Pomysł ok, tylko ilu miałoby być sędziów, bo wiadomo, że nas za dużo nie ma.
Co do encyklopedii, to wezmę się za nią pod koniec tygodnia, jak zaczną się u mnie praktycznie ale nie teoretycznie ferie :).

Thran

Che Świniara
Myślałem długo nad tym i oto ma idea.

Pomyślałem że poproszę kogoś kto umie kręcić filmy w gothicu o pomoc w zrealizowaniu reklamy dla zakonu co wy na to ? mam kontakty :)

Karpielek

VIP
VIP
W sensie, że chcesz zareklamować Zakon w formie filmu? O to ci chodzi? Dziś mam słaby dzień i ciężko pojmuje :/

Thran

Che Świniara
Tak w formie filmu chcę zachęcić do wstępowania do zakonu akurat mam kontakty więc mogę je uruchomić w razie czego.

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
debaty są ok .... ale najgorzej będzie z terminami ... choć dla mnie to mogą się odbywać choćby po walkach.

Phantom Lord

Active Member
Film to bardzo ciekawy pomysł, ale czy zadziała? I gdzie go zamieścimy? Na YT?

Hmmm... Więc debaty wydają się być dobrze przyjętym pomysłem. No cóż, trzeba działać, ale brakuje terminu. Propozycje?

A sędziować będę ja (na pewno będę brał udział przy ustalaniu werdyktu) i najprawdopodobniej Karpielek, bo on jest sędzią w walkach.

Karpielek

VIP
VIP
Proponuję, aby debaty zakonne ,odbywały się w Piątek w godz. wieczornych. 18:00,19:00, 20:00/
Czy innym by to pasowało?

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
No jeżeli o mnie chodzi, to w piątek najczęściej jestem... niedysponowany :).

Kyroge

Member
Karp, dla mnie 20:00 pasi.
Co do filmiku, mogę ja się tym zająć.

Do góry Bottom