CYTAT(yeed @ 23-10-2007, 15:32) [snapback]156556[/snapback]
To nie wina społeczeństwa nieprawdaż, każda partia musi umieć zawalczyć o głos wyborców. Nie chodzi już nawet o dostęp do Tv bo PSL też za wiele nie miał w tv spotów a jakoś przekroczył próg....tu nie tylko chodzi o popularność. Trzeba umieć zdobyć wyborców. Pchać się z buciorami, gdzie się da a nie siedzieć i zastanawiać się co zrobić..taka jest dziś polityka a ten kto tego nie zrozumie zawsze będzie w cieniu
Czy ja mówiłem, że to wina społeczeństwa? Od początku obstawałem przy tym, że to układ, który za pomocą mediów manipuluje "ciemnym ludem".
No Offence ale dla mnie to ty gadasz ciemnoty......Znasz tylko program UPR nie znasz ludzi. Teoria jest łatwa do przedstawienia, gorzej jest z rzeczywistością ale jak na razie twoich marzeń o władzy UPR jeszcze długo nie przyjdzie nam skonfrontować z rzeczywistością.
Znam programy wszystkich partii, które kandydowały(nie wiem czy przeczytałem prawdziwy program PPP, bo jakoś trudno mi było zdobyć, aczkolwiek bez tego wiem czego oni chcieli), ludzi też znam dosyć dobrze(tak myślę) i dlatego mam takie zdanie. Wiem, że na większość ludzi działają spoty, bilbordy i głupawe debaty, w których nie ma konkretów i wiem, że bogaci i uprzywilejowani nie chcą stracić swoich posad, więc zrozumiałe jest to, że odsuwają od życia publicznego UPR, ja to na serio rozumiem.
Mi chodzi o to, że chwalisz się taką długą Historią UPR-u w polityce(najstarsza partia czy coś w tym stylu chociaż słabo w to wierze pokażą i to bo jakoś nie jestem przekonany) a przez tyle czasu nic nie potrafiła osiągnąć.....zwalisz to na kolejne "układy" i brak czasu antenowego??? Serio nie bądź śmieszny
mojapolityka.pl - całkiem ciekawa stronka
http://mojapolityka.pl/partie_polityczne/p...ealnej_upr.html
http://mojapolityka.pl/partie_polityczne/p...ycznej_sld.html
http://mojapolityka.pl/partie_polityczne/p...liwosc_pis.html
http://mojapolityka.pl/partie_polityczne/p...atelska_po.html
http://mojapolityka.pl/partie_polityczne/p...tia_kobiet.html
http://mojapolityka.pl/partie_polityczne/p...rodzin_lpr.html
To jak wytłumaczysz, że ich w ogóle nie ma w TV? Przecież oni robią bardzo często konferencje prasowe, ale wspominają o tym tylko jak ktoś powie coś co można zmanipulować. Podczas wyborów robili konferencje prawie codziennie omawiając różne ważne sprawy do Polski, przychodziło czasem naprawdę sporo dziennikarzy, ale
nic nie pokazywali! Mogłem je obejrzeć jedynie za pośrednictwem internetu.
CYTAT(Jodełko @ 23-10-2007, 15:49) [snapback]156561[/snapback]
To załóż własną TV jak ci się nie podoba i pokazuj ciągle tylko UPR.
Powiem tylko KRRiT, jak można w Polsce założyć TV powiedzmy proUPR, jak to
oni decydują czy telewizja może powstać czy nie?
Uważasz się za inteligentnego człowieka (tak sądzę), a nie rozumiesz o co mi chodziło gdy to pisałem, bo na pewno nie miałem na celu dosłowne poddawaniu wątpliwości intencji UPR. W liceum, w 1 klasie, powinieneś się uczyć na polskim, o czymś takim jak "
parabola". Zresztą nawet bez tego, chyba wiesz o czymś takim jak znaczenie przenośne, ukryty sens, itp.
Ja nie lubię
domyślać się co ktoś miał na myśli i tego z reguły nie robię, bo staram się rozumieć wszystko dosłownie.
LB, umiesz czytać? Powiedziałem
DOWODY nie SŁOWA. Ja sobie mogę powiedzieć, że JKM ma 6 palców u prawej stopy i co, uwierzysz mi?
Czyli co? Mam podawać kolejne punkty programów i przykładu ustaw, które kiedyś wprowadzali? Mogę podawać, ale po co? Czy dla Ciebie przykładem, że PO ma ludzi w dupie jest stworzenie NFI, który opierdo*ił Polaków pod przykrywką liberalizmu i inwestowania? Lub tworzenie przez PiS nowych ministerstw(za kasę podatników) tylko po to by dać koalicjantom ciepły fotelik?
CYTAT(yeed @ 23-10-2007, 15:54) [snapback]156563[/snapback]
Ja nie uważam się za fanatyka PO...po prostu zaufałem im..postanowiłem dać szanse....
nie jestem gotowy oddawać za ich przekonania życie
mam tylko nadzieję, że doprowadzą do poprawy naszej sytuacji
A kto mówił o oddawaniu życia
? Mówiliśmy o ludziach ślepo wpatrzonych w PO. Też mam nadzieję, że "doprowadzą do poprawy naszej sytuacji".
CYTAT(yeed @ 23-10-2007, 15:54) [snapback]156563[/snapback]
KPISZ?????
Data założenia: 14 listopada 1987
A nie? z moich informacji to najstarsza istniejąca partia w Polsce, jeśli się mylę, udowodnij i po sprawie
.
CYTAT(Godfather @ 23-10-2007, 15:58) [snapback]156564[/snapback]
Miałem odpowiedzieć na twoje posty LB ale po przeczytaniu odpowiedzi do nich stwierdziłem że wszystko zostało już powiedziane. Powiem tylko że za fanatyzm uważam pewność że partia która nigdy nie była partią znacząca i znaną z jakichś osiągnięć na 110 procent rządziła by lepiej niz ci ci i ci. Pytam skąd takie wnioski? Po programie? Jeśli programy byłyby prawdą mielibyśmy autostrady, stadiony i wyższe płace już dawno. Jak sam powiedziałeś ludzie nie wiedzą co to UPR, więc jak ma sie wybić partia bez jakichś konkretnych osiągnięć?
Podałeś jako przykład Leppera zanim ja zdążyłem to zrobić. Lepper coś robił, pokazywał sie, pchał sie ze swoimi brudnymi buciorami wszędzie, i zyskał popularnośc w przeciągu paru lat, UPR (najstarsza partia w polsce) nie potrafi nawet tego co on.
Z wyrazami szacunku. Godfather
Przecież mówiłem, że oni non stop coś robią! Wysyłają apele, projekty ustaw, konferencje, co mają jeszcze zrobić? Zniżyć się do poziomu Leppera i zablokować drogę? Myślisz, że tak się zdobywa wyborców(bo o tym mówimy)?
To cytat z serwisu mojapolityka.pl, oczywiście nie są to wszystkie ich ustawy, ale rzeczywiście(tak jak podali na stronie) jedne z z ważniejszych:
CYTAT("mojapolityka.pl")
* projekt konstytucji RP autorstwa Stanisława Michalkiewicza (projekt nie był rozpatrywany z uwagi na brak poparcia posłów - zamiast wymaganych 56 podpisało go 25 posłów),
* projekt wprowadzający większościową ordynację wyborczą (odrzucony),
* projekt ustawy o Radzie Stanu (odrzucony),
* projekt ustawy o reprywatyzacji i rekompensatach (dwukrotna inicjatywa; do jej uchwalenia zabrakło zaledwie 15 głosów) oraz ustawa o uregulowaniu roszczeń wynikających z przejęcia gruntów na obszarze m. st. Warszawy,
* projekt ustawy o obniżeniu ceł na samochody (zablokowany przez Komisję Ustawodawczą),
* projekt ustawy o zmianie pozycji prawnej związków zawodowych (odrzucona),
* oraz szereg projektów ustaw, jak np. o zmianie ustawy o zwalczaniu zbrodni ludobójstwa (rozszerzenie definicji ludobójstwa na zbrodnie popełnione w ramach "walki klasowej" z likwidacją ich przedawnienia); ustawa o zmianie ustawy o podatku od towarów i usług oraz o podatku akcyzowym (zmiana stawki VAT z 22% na 7%) które nie zostały rozpatrzone z powodu rozwiązania Sejmu.
Plus oczywiści ustawa lustracyjna. Dla mnie te ustawy są więcej warte niż zmiany dokonane przez SLD i PiS, a to było w 1992r. Czytałem książkę, w której pisali o dalszych planach(w skrócie zrobiliby z Polski drugą Irlandię, tylko jakoś 10 razy lepszą
), ale niestety rząd Olszewskiego został zerwany.