Osobiście jestem za PO. Wolałbym żeby samodzielnie rządziło no ale ważne że wygrało. Co do obietnic, to sam wiem że te obietnice to "kłamstwa wyborcze" użyte do wygrania kampanii, Platforma nauczyła się na błędach i zastosowało strategię PiSu sprzed 2 lat. Uważam jednak że Tusk zrealizuje więcej z tych obietnic, niż Kaczki ze swoich. (o ile prezydent nie będzie przeszkadzał, a będzie).
CYTAT
Będzie w POLSCE źle za rządów PO. Gorzej niż za Kaczyńskich.
POżyjemy, zobaczymy, nie gdybaj. Ja mogę gdybać: "gdyby wygrał UPR to byśmy mieli 2 Korę czy Irak".
CYTAT
PO gówno robiło w tamtym rządzie. Blokowali tylko, próby wprowadzenia zmian przez PiS.
Nawet, jeżeli były to zmiany dobre, oni i tak je blokowali.
PO blokowało tylko te ustawy, które uważało za złe,. Platforma poparła wiele ustaw, np ulgi prorodzinne LPR'u (a nie PiSu jak to sobie przyPiSywał Kurski), oraz (jak sie okazało błędnie) powstanie CBA, co teraz zarzuca im LiD. Tego jest dużo, nie byłęś tam, nie oglądałem obrad więc nie wiesz, sam tam nie byłem ale czasem obrady oglądałem i "podstawy" znam. Nie wiesz, to się nie udzielaj, "
Bo w du**e byleś i gów** widziałeś"(cytat z piosenki).
KOD
Mam nadzieje, że to dobry żart. Wiedz, że teraz będzie jeszcze gorzej, mamy prezydenta PiSowca. Bez większości PO nie przepchnie wielu ustaw i nastanie impas. Jak zwykle za taki stan rzeczy będą oskarżać PO.
Wyjąłeś mi to z ust.
CYTAT
Precz z PO.
Precz z PiS'em i UPR prędzej...
KOD
Jak kurffa mieli zmieniać jak im PO wszystko blokowało?!
W Polsce kolejne 4(może rok, może 2) lata zastoju. Niech się PO przekona jak to rządzić, i mieć blokowane wszystkie ustawy
Nawet jeśli PO blokowała te ustawy (chociaż twierdzę inaczej) to i tak
PSowi (PiSowi
) i jego koalicji wystarczała połowa (którą mieli razem z idiotami i przestępcami) a nie większość konstytucyjna (3/4 bodajże).
CYTAT
jasnowidzem raczej nie jestem,
To nie gdybaj! POżyjemy zobaczmy!
CYTAT
resztą podałeś przykład, że PO nie blokowała (według Ciebie) głupich ustaw,
Powiedz mi jak ma blokować ustawy gdy PiSoLiS miał większość? No oczywiście mogli by się wstrzymywać od głosu, ale już raz tak było i
Potwory i Spółka sobie porodziły.
CYTAT
byleby wprowadzali dobre ustawy.
Pomimo tego że nie rządzili zaproponowali "trochę" dobrych ustaw, niestety
nie mam wiedzy na temat czy PiS je przyjęło[bo jak wiemy PO nie miało większości] (pewnie marszałek w ogóle je blokował i nie poddał pod głosowanie).
CYTAT
A teraz zastanówcie się: Dlaczego TAK BARDZO nie lubicie PiSu? Dlaczego naśmiewacie się z P. Kaczyńskiego?
smile.gif))
Hipokryzja Panowie i Panie. Czysta hipokryzja.
Włącz czasem wiadomości...
Zresztą
Prawo i Upierdliwość to jedna wielka porażka, nawet największa partia opozycyjna ich popierała na jakimś szczycie unii a ci ulegli... Ogłosili zwycięstwo po kapitulacji, nie no naprawdę ŻAL!
KOD
za Macierewicza
Od Marcinkiewicza wara!! To jest najlepszy Polski premier!
Po za tym pozdrawiam wszystkich z którymi stoję po jednej stronie w tej dyskusji. PO!
EDIT:
CYTAT
Gdy się więc zebrali, spytał ich Piłat: «Którego chcecie, żebym wam uwolnił, Barabasza czy Jezusa, zwanego Mesjaszem?» Wiedział bowiem, że przez zawiść Go wydali.
Tymczasem arcykapłani i starsi namówili tłumy, żeby prosiły o Barabasza, a domagały się śmierci Jezusa. Pytał ich namiestnik: «Którego z tych dwóch chcecie, żebym wam uwolnił?» Odpowiedzieli: «Barabasza»
Rozumiem co chcesz przez to powiedzieć, aczkolwiek to twoje porównanie jest skandaliczne!
Jakim prawem porównujesz PiS do Jezusa?!! Zresztą porównanie PO do Barabasza też jest niepoprawne, przecież nie wejście w koalicje to nie jest zbrodnia, a ty sprowadzasz to do wielokrotnego zabójstwa itp. napawde uważaj na to co mówisz, bo takie typu komentarze są nie na miejscu. Aczkolwiek plus, za umiejętność wyrażenia swojej wypowiedzi w iście inteligentnej formie(opowieści z ukrytym przesłania), tylko szkoda że jest ona skandaliczna .
A idź (w)PiS(du)!
Tyle PiS deklarował
i tyle
PiS DE<zakaszlenie>klaruje...
Premier Kaczyński - zasady zobowiązują,
a podsłuchy INWIGILUJĄ!