CYTAT
lol? aha, rzeczywiście : D obliczając reasumując i prorokując, ten NOP wejdzie za 30 lat do Sejmu
:lol:
Jak na partię, która:
- wystawiła tylko 4 kandydatów, do 4 okręgów wyborczych;
- nie była finansowana z jakichś niewiadomych źródeł;
- nie pobierała od państwa kasy na kampanię, a czas w TV wykorzystywała tylko z mocy, jaką daje ustawa o...nie pamietam jaka, ale każdy komitet wyborczy ma x czasu na antenie, w oktęgu, wktórym kandyduje;
- jest tak atakowana od strony mediów, że nawet 2000 głosów byłoby sukcesem w takiej sytuacji;
Itd.
I co do wyników: CYTAT
30 kandydatów tej formacji (wliczając w to "wodza" Romana) padło 9 602 głosów, gdy sam K. Bednarski otrzymał ich 12 202!
CYTAT
Również bezpośrednie "starcie" kandydata NOP z okręgu bydgoskiego, Rafała Kriegera, z tamtejszym reprezentantem UPR przyniosło zwycięstwo (niewielkie, ale jednak) przedstawicielowi nacjonalistów (1,97% R. Krieger - 1,96% Roman Puchowski).
Oba cytaty za www.nop.org.pl
Ale na Interii też jest tak samo (bodaj Krieger wygrało o... 5 głosów), i bardzo chetnie dał by Ci link, bo strona NOPu "nie jest obiektywna", ale na tej Interii nie mogę znaleśc tych wykresów z wynikami :blink:. Bajzel taki na tej stronie, że szok.
CYTAT
zagraniczni obserwatorzy narzekali na TVPiS (publiczna), o tyle pochwalili TVN i POLSAT za sprawiedliwość i obronę pluralizmu(jeśli się pomyliłem to sorry) czy czegoś tam, nie pamiętam za bardzo.
Stwierdzenie "zagraniczni komentaorzy" jest moją odpowiedzią...
CYTAT
Ich problem że miało tak mało kasy
Kasa płynie z m. in. budżetu domowego Twojej rodziny...
Pozdrawiam.