U mnie przedstawia się to tak:
Myrtana-Najbardziej z miast w Myrtanie podobają mi się Montera i (nie będe oryginalny) Faring. W Monterze jest taki specyficzny klimat inny niż w innych miastach.Zadania są również dosyć ciekawe(np. z przyprowadzeniem niewolników do Soboty albowywabienie strażników obozu do buntowników).Faring jest fajne z tego względu, że ma wspaniałe położenie,przypomina prawdziwą średniowieczną twierdzę. :lol: No i nie można zapomnieć, że urzęduje tam dowódca orkowych wojsk Kan oraz to że Faring(moim zdaniem) ma najlepszą arenę w Myrtanie (oczywiście tą w zamku, nie w wiosce :lol: ).
W zielonej krainie nie podoba mi sie Geldern. Jakoś w tym mieście nie ma klimatu a łażenie po kopalniach po minerały nie przypadło mi do gustu
.chociaż w okolicach tego miasta można natrafić na bestie, na których wojownicy mogą sobie poćwiczyć (mam na myśli czarne trolle,smoczka w ruinach i cieniostwory).
Nordmar-W Nordmarze najbardziej spodobało mi się w klanie Wilka.Każdy Klan jak wiemy jest inny,ale Wilka jest bardzo specyficzny. W tym miejscu przebywał Xardas i w zamian za rudę podarował wiosce golemy.Podoba mi się to miejsce,ponieważ myśliwi z tego klanu wiele wędrująpo krainie i to głównie dzięki nim dowiadujemy się gdzie przebywa Nekromanta.Są tam oswojone wilki i taka swojska atmosfera ogólnie
Nie przepadam za Nordmarem,ale nie ma w nim miejsca które by mnie odpychało. No może troszkę klasztor magów ognia ale nie zapominajmy że jest wojna i nie ma tam za wielu magów a jego wielkość można tłumaczyć tym,że położenie nie było zbyt sprzyjające do budowy.
Varant-Na pustyni oczarowało mnie Ishtar,stolica Asasynów i siedziba ich przywódcy Zubena.To miasto jest całkiem inne od pozostałych w Varancie.Wyróżnia się przede wszystkim architekturą(jakby "piętrowa" budowa miasta),położeniem(trudno dostępne,ponieważ znajduje sie na skraju pustyni) oraz pałacem głównego sługi Beliara.Można tam znaleźć mistrzów dwóch ostrzy i nauczycieli "morderstwa".Questy również są ciekawe i śmiem powiedzieć,że wyróżniają się od innychquestów miast Varantu.Fajny jest również Bakaresh a to ze względu na świątynie Beliara i bliskie położenie w pobliżu morza.Na pustyni nie podoba mi się Ben Erai,a to ze względu na "nijakość" tego miejsca".Poza kopalniami nie ma tam nic co by przykuło moją uwagę.