Ja natomiast zneguje wiele wypowiedzi, wszyscy mowia ze Troll jest ciezki. (Niby z ktorej strony, Mocna kusza, badz luk i nawet nie trzeba do goscia podchodzic
)
Z kazdym orkiem badz czlowiekiem najlepiej sie walczy z dual wield, Cios obrotowy ma taki zasieg ze masakra, do tego combos ktory zabiera grubo powyzej 50% zycia robi swoje ( do tego 2x poltorareczny badz el bastardo czy cos i pojechali
)
Dziki? Akurat one sa banalne, jezeli zauwazysz go z daleka to sypniesz mu zanim podejdzie z 2-3 strzaly. Ze slabym lukiem to bedzie 50% wiec dajmy na to ze sa 2 dziczki, wyciag szybko miecz i chapiesz nie seria tylko cios i krok w tyl cios i krok w tyl, raz trafisz raz nie, mozesz nawet i 30 sekund siekac jednego a gwarantuje ze precyzyjnie to robiac to 90% potworkow w g3 cie nawet nie dotknie.
Ogry, oczywiscie walczac mieczem sa dosyc ciezkie jak jest ich wiecej, super szybki i silny. Ale na ogry fajna jest kusza najemnika (juz jedna z tych lepszych) Zanim dobiegnie do ciebie to juz pada, pozniej odchodzisz znowu podchodzisz i ciepiesz do kolejnego.
Szaman goblin, to mala popierdolka wystepujaca w nordmarze, po myrtanie poszedlem odrazu do do nordmaru i mialem luk ten ktory wymaga 220 zwinnosci i kusze hmm ciezka bojowa bodajze. 2 strzaly w korpus i sie sklada, nawet nie zdazy podbiec na zasieg, jezeli trafisz pieknie w lep to pada na hita
.
Szablozeby czy tez bizony nosorozce itp i reszta bestii to pestka, moga byc i nawet w stadzie i 50 to wybicie ich nie stanowi zbyt ogromnego problemu.
Natomiast, nawiazujac do tematu Jako ze gre ta przechodze juz ktorys raz, mam jednak swoja czarna strone potworkow.
Czy majac 300 sily czy bog wie ile lodowy wilk sie nie kladzie na hita... zazwyczaj jest ich kilka. Rowniez z luku juz najlepszego jaki mozesz kupic, zeby go polozyc potrzebne sa 2 shooty w czache, w korpus 3.
po 3 jeszcze nie jest tak ciezko, chociaz jak mowila reszta, wystarczy ze dziabnie raz to jest hardcore, czasami nawet jak probujesz odskakiwac i szybko uciekac to ten z drugiej strony cie hapnie i czego bys nie zrobil to i tak giniesz. Oj to sa bardzo problematyczne bestie. Kula ognia nawet ich na hita niezabija
.
2 strona medalu to pelzacz, jaki by nie byl. Nie ma na nich stalej techniki... moze sie bronic, zadasz mu hita niby odskoczy, a tu nagle jak nie zacznie wyprowadzac serii to sie masakra dzieje, ani odskoczyc ani odbiec czy udezyc. Jak zacznie tak konkretnie sypac to tylko slyszymy jak bohater steka
. Jak sa 2 to jest latwiej bo wtedy czesciej sie bronia i cofaja sie, zazwyczaj mozna je do sciany w jaskini przyprzec i ogien, no chyba ze pustkowie pustyni to wtedy trzeba poprostu cwiczyc jak je rozlozyc
.
3 wg mnie to szaman orkowy i magowie ognia. no moja ulubiona taktyka na orkow to sie odsunac i sypac z kuszy w czache, ale tu nic nie da. To mnie denerwuje, hp spadnie ponizej 35% to sie leczy do 100 i caly czas kulami ognia/lodu sypie A mowia ze magia wyginela... zostaw kompa na noc z rana wstaniesz to dalej bedzie kulami sypal. Idiotyczne troche
. Coz czyli nic innego nie pozostaje jak sypac najlepsza kusza poki padnie, czyli liczyc na szczescie ze wkoncu trafimy ten cios krytyczny i nie zdazy zmienic czaru na leczenie i lezy. Druga sprawa to najczesciej uzywam lancy beliara wylaniajac sie zza drzewa i taki szaman juz nie sprawia problemow
. Mozna rowniez na speedzie do nich podbiec z czarem w reku, bo wtedy szybciej biegniemy, tak zeby nas nie trafil wyciag miecz i wyciagnac miecz . Po czym wyprowadzic serie przepiekna. Lecz jakby nie bylo. Jezeli rzuci instant kule ognia to zabiera gdzies z 30%, jezeli trafi nas taka pelna kuleczka to 90% i jezeli nie wypijemy eliksiru to 10% tracimy podczas palenia. Jezu jak mnie to denerwuje. Co do lancy lodowej, wszystko byloby spoko gdyby nie dzialala jak kalczuk... juz mowie, biegniemy do szamana lanca odbija sie od drzewa, pozniej od podlogi my raz uderzamy szamana i dostajemy lanca w plecy i nawet gdybysmy mieli 100% zycia to i tak zdychamy... Denerwuje oj i to jeszcze jak...
Oczywiscie nie gram na najtrudniejszym, tylko na srednim. Najtrudniejszy jak i najlatwiejszy nie sprawia mi przyjemnosci.
pisząc posty, staraj się używać znaków diakrytycznych. Tego wymaga gramatyka i szacunek dla innych użytkowników.