Pojedyncze Utwory Godne Polecenia

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Jak mówię: nie moje klimaty... Ten etap mam już za sobą 5/10

Potrafię dalej słuchać nie poukładanej muzyki (choć ostatnio cenię sobie coś innego niż gitarowe riffy itp.), ale muszę w niej znaleźć motyw przewodni. A to mój typ w tym względzie:

Nie trzeba totalnego zgiełku, żeby był konkret...

HousE

Obywatel
Ujmę to tak. Trochę nie mój styl, aczkolwiek bardzo dobrze dopasowali saksofon ;p 6/10

My turrn

http://www.youtube.com/watch?v=9Bm-kdLwBVc&feature=related

Nauczyciel

Martwy Pluszak
Weteran
wyhebysty BM ne 'est niewyhebysty, ale ze od blaku sie oddalilem sporo to dam tylko 7/10

japoniec gra psychodele pokroju hendrixa
[yt]LbVkgyd3kDQ&feature=related[/yt]

doctor

Wariat
Weteran
heh utwor ze swoim swiatem. sluchajac twojego utworu Nau przypomnialy mi sie stare amerykanskie filmy z lat 70 gdzie w szanujacym sie filmie byl kawalek poscigu z tymi wielkimi kolubrynami ktore ciezko bylo rozpedzic do jakiejs sensownej predkosci, a przejezdzajac przez kazdy zakret opony aut potrafily niemilosiernie piszczec jakby amerykanie non stop jezdzili na zimowkach :)
Pozdro dla rezysera Bullit'u ;)

To cos odemnie spokojny dubstep ktory klimatem od mniej wiecej 1:30 miazdzy mi kazda mozliwa podstawe czaszki i powoduje ze niesamowicie wczuwam sie w kazdy sampel ktory slysze ;)
http://www.youtube.com/watch?v=a66Glq10vn8

Nauczyciel

Martwy Pluszak
Weteran
niewiele czailem remixow tego zacnego kawalka, ale ten tu przez ciebie zaprezentowany wydaje sie byc najlepszym z nich
ma moc, nie w sensie, ze kopa, a epickosc zmieszana z chillem, wlewa sie do mozgu w postaci takiej milej wszechobecnej wibrujacej mgly
bueh, ale chrzanie, no ale inaczej tego w slowa nie ubiore, 9/10 !

Rhythm Heritage - Theme from S.W.A.T.
[yt]5AH7g9sYH54[/yt]
:)

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
ejj. Dobre. Bardzo dobre. Nie słucham na co dzień takich kawałków, ale ten wydaje się zacny i to bardzo. Nie jest monotonny. Coś się dzieje do tego brzmienie miodne. Na wielki plus. Trochę mi przypomina muzykę z trzeciej części Rockiego. Nie wiem nawet skąd to skojarzenie. Ale coś w tym jest.

Ode mnie zance Kyuss i ich zacny kawałek :
Kyuss - One inch Man

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Soko kawałek, nie zwala z nóg ale można posłuchać 6+/10

Lubię kapelkę, a ten kawałek trzyma się mnie już kupę czasu:

Nameless

Szatan na kółkach
Moderator
Zacne, powiem że kawałek wciąga, do tego wydaje mi się bardzo znajomy. Być może gdzieś się kiedyś w radiu pałętał :)

Ode mnie dancehall, troche nietypowo jak na kilmaty które zwykłem tu prezentować, ale muzyka Jah coraz bardziej zaczyna brać nade mną górę. Poza tym to pewien dowód na wzrastającą moją tolerancję. Przed wami Bas Tajpan z kawałek z nowej płyty "korzenie i kultura" z delikatnym zabarwieniem dubstepem. Tego utworu słucham od paru dni w kółko i na okrągło :)
Historia pewnego dębu 

Bury_Zenek

Rycerz Wody
Lubię Bas Tajpana, przyjemną muzyczkę robi ale ten kawałek akurat mi się nie podoba :/ Nie wiem czego ale wydaje mi się dziwny :D
Coś ode mnie:
http://www.youtube.com/watch?v=BxzAG2XGLFw Wg. mnie najlepszy kawałek z nowej, pierwszej solowej płyty Rahima. gościnnie z Grubson i Abradab. Trzech polskich gigantów hip-hopowych. Kocham ten kawałek :D

Nauczyciel

Martwy Pluszak
Weteran
planowalem wczesniej walnac posta, ale nie moglem przybrac pozytcji, by jakos moundrze ocenic twoj utwor, nadal nie wiem jak to zrobic, po czesci mi podchodzi, z drugiej strony nadal w pewnym stopniu ten rahim zajezdza mi sztucznym nasladowca malp, no ale cos tam z sensem yba mowia 6.8/10

Tricky, Ed Kowalczyk & Hawkman - Evolution Revolution Love
dopiero odkrylem, nie kminilem czy reszta tworczosci podobna, ale ten kawalek niesamowicie mnie dyma
[yt]lWIeVTs94rI[/yt]

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Bardzo dobry kawałek. A jeżeli chodzi o całą twórczość Tricky'ego to jest z grubsza na tym właśnie poziomie w sensie klimatu, ale i wykonania. Za kawałek daję 10/10 bez wahania. Zamiata. Ogólnie jak podoba Ci się ten klimat, to posłuchaj także Massive Attack.

Bjork - Joga odjechany kawałek jak zresztą cała płyta Homogenic. Są na niej rytmy, które (jeżeli tylko utwór był dostatecznie długi) mogą przyprawić o mały trans... Ten konkretny kawałek jest jednym z bardziej rozpoznawalnym w jej dorobku plus ciekawy teledysk. Ogólnie polecam całą dyskografię.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Nigdy nie byłem fanem twórczości Bjork. Stąd tez mój entuzjazm jest ograniczony, jednakże to co zaprezentowałeś jest Interesujące . Być może warto się pochylić na dłużej nad płytka homogenic.

Z mojej strony Johny Cash z płytki American IV - The Man Comes Around
[yt]xyvFhrDzLfY[/yt]

Nameless

Szatan na kółkach
Moderator
El classico.I jak dla mnie to wyczerpuje temat. Cenie i lubie oryginał. Do tego ten wokal. Jest po prostu niezastąpiony.

A ode mnie tym razem też inaczej niż zwykle, ale w kanonie poprzedniego kawałka.  Tym razem raggamuffin.

Vavamuffin => http://www.youtube.com/watch?v=3RQsVbCRfuI

igor1988bb

Member
Dobra to ja może dorzuce coś swojego. Tede - dokąd idziesz Polsko utwór który opowiada o tym co się dzieje w tym kraju.

Arq

New Member
Kompletnie nie moje klimaty ^^ Nigdy nie przepadałem zbytnio za taką twórczoscią ale szacunek mam jak najbardziej :)

a ode mnie, Archive - Noise

http://www.youtube.com/watch?v=f46rMmnswyA

Nauczyciel

Martwy Pluszak
Weteran
archive dobre, mam cala dyskografie, ale wracam zawsze tylko do pirszego albumu, reszta mniej skutecznie mnie przedziera
nuta niczego sobie 6/10

klasyk
The Stooges - I Wanna Be Your Dog
[yt]BJIqnXTqg8I[/yt]

igor1988bb

Member
Całkiem spoko utwór chociaż nie przepadam za tego typu klasykami lecz mimo iż teraz słucham głownie polskiego hiphopu natrafiłem ostatnio na utwór gdzie zagrały razem dwa legendarne zespoły Greenday i U2. Dlaczego właśnie wybrałem ten utwór?
Dlatego że podoba mi się muzyka wyżej wymienionych zespołów, ale głównie z powodu dobrego przekazu do słuchacza i faktu że pokazali nam co się dzieje na innych częściach świta i to że w takich chwilach powinniśmy pomagać i trzymać się razem.
U2 (Feat. Green Day) - The Saints are Coming

Dragomir

Adam Konopka
Weteran
jak można nazwać greenday legendą :f u2 zresztą też... sam Bono i jego agitowanie pomocy dla biednych krajów świata jest co najmniej śmieszne, ale to inny temat
muzycznie utwór jest monotonny, przesłania głębszego nie bardzo ma, niezbyt żywa nuta, generalnie syf kiła i mogiła. ale się sprzedaje za to.

tutaj Oi z Eindhoven, pierwszy ich utwór jaki ich usłyszałem, z świetnej płyty zresztą

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Zdecydowanie nie w moim klimacie. Chociaż z drugiej strony może czas otworzyć się na coś nowego.
Z mojej strony Ukraińska formacja. Dość ciekawa i warta zapoznania jeśli lubimy klimaty reggae

5'nizza - Soldat
[yt]pJM_L9Fbu6g[/yt]

Nauczyciel

Martwy Pluszak
Weteran
dobry szit, wersus zapuszczal na esbe, wesolo brzmiacy czilowy kawalek
polecielm go kilku germanom i sie w nim zabujali, ukrainski reggae ftw 8/10

ode mnie to co mnie oblega od kilku dni, hiphop z czasow kiedy nie zajechal w komerche
[yt]mAedkNCjnOQ[/yt]

Do góry Bottom